Русия е спокойна за своето производство

Решението на Европа да въведе таван за цените нямало да се отрази
8 дек 2022 17:23, Росен Стойчев
42
Русия е спокойна за своето производство
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на Европа да въведе таван за цените няма да има значително влияние върху производството на руски петрол. Това обяви руският заместник - министър на енергетиката Павел Сорокин, съобщи ТАСС.

Обясни, че повечето пазари са достъпни за руския продукт. Възможните колебания в производството няма да са значителни и се очаква нормална работа.

Мнение изрази и финансовият министър Антон Силуанов.

Още по темата
Той коментира, че е много рано да се очаква влиянието върху бюджета от европейското решение.

Според него това е непазарно действие. Настоява, че Западът използва двоен стандарт.

Силуанов смята, че пазарът може да реагира. Руското правителство обяви, че няма да приеме подобни европейски решения.

Там смятат, че могат да намират купувачи за предлагания ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 70% от БВП им е от петрол и газ. - НЕЩО ГРЕШИШ Правиш ли рзлика между Бюджет и БВП??? 40% от Бюджета е от нефт/газ. Приходите в Бюджета от продажба на Храни са повече от продажба на оръжие... и прочие неща които изглежда не си си направил труда да прочетеш.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17, ти кажи от България колко се изнесоха,не се тревожи за руснаците.
18
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Забележете: Цената заложена в РФ Бюджет е 45$ По колко продава РФ нефт на Китай в момента? Брент е 77$ 10% отстъпка Продава го на Китай на 70$ ето това е сметката. Питаш защо не по цените на УРАЛС защото са само за Европа и цената която казваме за Китай не е напълно вярна. Китай купува нефт с доставка от продавача тоест 77$ + доставката зависеща от къде идва танкера. Но поне всичко им снасят в пристанището.
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ъъъ, простете ме- тия голтаци какво производство имат?! 70% от БВП им е от петрол и газ. Останалите 30% са икономика, колкото тази на един регион в Португалия, например. На цяла Португалия БВП е колкото на голташка Русия преди санкциите. В Момента в Русия е катастрофа. Ако имате заможни приятели руснаци, знаете за какво говоря. Процентно спрямо броя на населението избягалите от Русия наближават тези в Украйна. Всичко заможно се изнесе, докато не започнаха и да забраняват. Крепостници.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До13. Нищо подобно не са 15% или 10%. Русия дава на Китай толкова колкото си поиска и колкото са и нужни. Няма как да ги заобиколи. Виж за България е друго. Търси тавана на цените.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е спокойна! Като гробище!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре да не я мислихме и да си вземем Росенец без да ни пускат бомби
13
1
 
3
 
! Отговори
Забележете: преди 1 година
"няма да има значително влияние върху производството на руски петрол" върху производството не върху печалбите. Т.е. както се очакваше, пак ще си продават.
12
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Русия има само дългосрочни договори с Китай по Силата на Сибир 1 (силат ана Сибир 3 и 4 все ще са в процес на строеж но те са в комбина с Казахстан 50/50%)Всичко останало се купува/продава по борсови цени. РФ дава 15% на Индия и 10% на Китай отстъпка
11
6
 
5
 
! Отговори
.... преди 1 година
До Анонимен 9руснаците никога не са произвеждали нищо, така че няма как да ги удари. Това е като на бедния да му забраниш да си купи мерцедес. Ето това не могат да разберат от западна европа и сащ, и правят безсмислени санкции. Иначе който и богат руснак да ми каже ето ти 1 милион, искам мерцедес за половината, ще му го закарам директно до Москва! и пак ще заобиколи правилата, да не кажа за офшорните фирми, и в САЩ и в Русия олигарсите си държат парите там....
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на Сталин руската икономика се е развивала 6 пъти по-бързо от западната , това предстои да се възобнови , толкова по въпроса , има си официална статистика и книги
9
4
 
7
 
! Отговори
истина преди 1 година
на руснаците ресурси не им трябват трябват ѝ технологии, САЩ се опитват да си вземат обратно технологиите дадени на Китай, съответно китай ще инвестират в нови технологии, ще ги дават на Русия, тя ще им дава ресурси. Затова новия москвич си е реално китайска кола. Преди се смеехме на колита от Ю.Корея, а сега всеки се зааглежда по тях на улицата. Европа трябваше да спре тази война и да работи и с Украйна и с Русия, а сега работят за САЩ и всички са губещи :(
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7, псевдосилната рубла удря и без това силно ограниченото производство в Русия. Без петродолари рублата не може да се подържа силна и скоро ще разберете за какво говоря.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не може да смогне да продава евтино на Китай по договор. Ще ти работи на черно с ЕС и то на висока цена. Като и ЕС знае,че пак ще е излъгана. Както каза Путин . То европейците са глупави че платиха аванс.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазарите ще реагират разбира се! Те вече реагираха, брента така лекичко се срина от 90 на 77 за два дни. Моля ви, не пускайте руските шизофрении в българския ефир, кояУшанка какво била казала! Замърсявате като го правите.
5
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Ами продължава да е против таван на цените :-)
4
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен От началото на Годината Индия и Китай общо са увеличили с 45% вноса на Руски нефт. Нали се сещаш че само тези две страни са толкова големи потребители че може всяка от тях целия РФ износ да оползотвори на собствения си пазар.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вскичко е наред, догаре! Първият самовар излиза от поточната линия след 3 години!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми като е толкова спокойна защо само преди два дена се дър-веше че била против?
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости! Когато изгубиш най-платежния си клиент,който ти е и най-близо,да говориш такива нелепости е смешно!