"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина

Меси и компания ще играят полуфинал
186
"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина
Снимка: БГНЕС/EPA

И вторият четвъртфинал на Мондиала между Аржентина и Нидерландия предложи много емоции. Редовното време завърши 2:2 и се стигна до дузпи, след които аржентинците стигнаха до успеха - 6:5 (4:3 при дузпите).

Аржентинците владееха инициативата и поведоха с гол на Молина в 35-ата минута. Втората част започна по същия начин като не се виждаше как европейците ще вкарат гол. Всичко сякаш бе решено в 73-ата минута, когато Меси реализира отсъдената дузпа.

Но "лалетата" разцъфнаха седем минути преди края на редовното време. Резервата Ваут Вергхорст беше изпуснат в наказателното поле на Аржентина след центриране на Бергюс от дясното крило. 197-сантиметровият таран насочи добре топката с глава в обратния ъгъл и направи 1:2. Драмата бе пълна, след като Нидерлания изравни в десетата минута на даденото продължение след свободен удар. Коопмейнерс пусна топката покрай стената и подаде на Ваут Вегхорст. Таранът използва физиката си, за да се пребори с Енцо Фернандес и чукна топката във вратата на Емилиано Мартинес за 2:2.

Продължението започна с предпазлива игра и на двата отбора, а положения пред вратарите липсваха. Второто продължение започна с натиск на Аржентина, като Лаутаро Мартинес на два пъти, Меси и Енцо Фернандес можеха да реализират. В 120-ата минута Фернандес удари греда, за да се стигне до дузпи. Нидерланците пропуснаха първите две дузпи, а Енцо Фернандес изпрати в аут четвъртия удар. Лаутаро обаче не сбърка петата дузпа, за да ликува Аржентина!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска и Мароко ще изплющи Португалия.Мароко играе много грозен футбол но ефективен.А и всички мароканци в Европа се готвят за празник и фойерверки.
99
6
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Господ е българин!
98
4
 
22
 
! Отговори
Охохохо преди 1 година
Много ми хареса като изплющя топката към резервите. Сякаш някой българин или румънец им беше казал какви гадове са и какво са направили предния ден. Точно така си представях, че щяха да направят румънците ако играеха срещу тях. Жалко, че не отнесоха някоя наркоманска кратуна
97
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ний бяхми за Аржентината, щото холанците не ни щат в Шенгенията!
96
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спонсорите казаха,че аржентина трябва да е шампион. това е най-слабото първенство
95
4
 
22
 
! Отговори
На крива ракета преди 1 година
На крив п. ед. Ал. (Холандия)....България му виновна. Сега пак ще ни обвиняват че не сме им опазили вратата. А те Холандия видяхме как си пазят границата. Осем души от техния отбор са имали бащи с копия в ръцете. Последните десет минути пуснаха двамата надрусани бели (хвърчаха като линейки) и вкараха два гола...Обаче на дузпите, вместо вратата виждаха дракони ! Господ е Българин !
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 151 Не е така. Въпроса не е винаги до парите, а до честа? Какъв сигнал даваш на другите ,ако нереагираш ? Значи утре и Македония ще те захапе пак.... Ако си умрел морков да... Те за това всички се гаврят с нас, защото повечето народ сте умрели моркови: ) путин ви нарече македонци, спря ви газа ... а вие му целувате гъзаа... народ марули, без никакво самочувствие.
93
1
 
27
 
! Отговори
Видов ден преди 1 година
Има господ ! Холандия (това е истинското име) не са никакви "лалета" а чисти наркомани ! Да си заминават у село Шенген и да се ши....по между.
92
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митът за богатия запад и бедните латино държави рухна! Аржентина ,Бразилия ,Мексико препълних астадионите в Катар.А холандската групичка сноще беше жалка на фона на синьо бялото море...
91
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бойкот Тези две страни дори да бъдат бойкотирани от такива като теб те дори няма да разберат
90
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм с бойкотите. Трябва да се научим ,като общество, че всеки който напада България е враг на страната ни. Трябва да бъдем единни в такава ситуация. Неможе винаги да мълчим и да поемаме. Това е робското мислене. Спирайте да куувате всичко холандско да ходите на екскурзия там и тн. Какво и в АВСТРИЯ те също гласуваха против нас.
89
2
 
23
 
! Отговори
Хахахахха преди 1 година
Ко стана с оранжевото море от миналото? Само 200 оранжеви фланелки снощи,пари ли нямат ?
88
3
 
15
 
! Отговори
НАНЕ... преди 1 година
Руте...еееее!! Боли ли????? Ами боли. Нека да боли. И на мен ми беше криво, заради Шенген, но това е , РУТЕ.
87
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските и румънски шаманки колективно урочасаха холандците за това ,че им спират свободния джалем джалем нагоре- надолу.......
86
2
 
30
 
! Отговори
Увяхналото ЛАЛЕ преди 1 година
Бяха заслужено отстранени. Това да ползваш футболисти от африканските държави,бивши твои колонии и да пуснеш в игра изродясали нàpkoмЕни,способни да тичат 15 минути ,не те прави фаворит за купата! Браво Аржентина,дерзахте!
85
2
 
26
 
! Отговори
Пико преди 1 година
Оранжевите наркoмани си заминаха безславно. Просто Шенген на това световно им каза,,Много сте добри,ни има още какво да се желае,надявайте се следващия път да ви приемем" ХаХаХа..
84
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И какво стана?! Надменнните западни европейци бяха изритани на световното! Скъпите шенгенски футболисти не заслужават заплатите, които получават!
83
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кеф! Холандците да отиват да си пафкат дрогата по нидерландските кафета, а джендъра Рюте да го ду-ха! С нищо не превъзхождат българите, даже са по-покварени!
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дузпите са голямо проклятие за много отбори на това първенство. А "шенгенците", тука в блатото ще си останете към източната клоака.
81
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандците- вън! Възмездие !