Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна

Споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна
9 дек 2022 21:00, Нели Христова
124
Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното интервю на бившия германски канцлер Ангела Меркел за вестник „Цайт“, че "споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна". Бившият канцлер заяви, че се съмнява, че тогава страните от НАТО са могли да направят толкова, колкото правят сега, за да помогнат на Украйна.

„Това беше неочаквано за мен, това е разочароващо“, каза президентът. „Казаното от Меркел показва, че Русия е постъпила правилно, като е започнала специалната операция за защита на мирното население“.

Още по темата

Руският президент заяви, че след думите на бившия германски канцлер Ангела Меркел за мотивите зад споразуменията от Минск е възникнал въпросът за доверието, но че трябва да се постигне споразумение по украинския въпрос.

"Възниква въпросът, разбира се, за доверието. И доверието, разбира се, е почти нулево, но след подобни изявления, разбира се, възниква въпросът: как да преговаряме? И възможно ли е да се преговаря с някого? И къде са гаранциите? Това, разбира се, е въпросът", каза Путин пред репортери.

"Но все пак в крайна сметка ще трябва да постигнем споразумение. Неведнъж съм казвал, че сме готови за такива споразумения, отворени сме, но това ни кара да се замислим, разбира се, с кого си имаме работа", добави президентът.

ЕАИС трябва да постигне създаване на единен газов пазар и да изготви работен план през следващите години, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти по време на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

"И в близко бъдеще, в следващите няколко години, трябва да изпълним нашите споразумения, които бяха формулирани по-рано, а именно да създадем единен газов пазар, в рамките на следващите две години да формираме принципите на неговото функциониране и да пристъпим към практическото осъществяване на общия пазар на електроенергия", каза Путин.

Той отбеляза, че това е изключително важна и трудна работа, има много въпроси, свързани с координацията на позициите, но днес е имало "много добра дискусия по тази тема, много неща са станали ясни".

Казахстан и Узбекистан са готови да работят заедно по газовия въпрос, заяви руският президент.

Контактите между Русия и разузнавателните служби на САЩ продължават, заяви още той.

Путин каза също и че Русия редовно провежда учения на ядрените си сили и не крие това.

"Провеждаме редовни учения на ядрените ни сили, виждате всичко, не крием нищо. Държим партньорите си в течение, както трябва съгласно споразуменията ни със САЩ. Уведомяваме партньорите си, че провеждаме такива учения. Те също правят същото", заяви Путин на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

Руският президент заяви също, че няма фактори за нова частична мобилизация в Русия.

"Днес няма такива фактори, те не са видими", каза той пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До До 89да да, а един мармот завива ядрения реактор с родопско одеяло. читалищната ви/ни вътрешна политика е на ниво "човека взе парите и рече чакай тука".
76
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Информацията за откровенията на Меркел са отпреди 3 дена. а новото в изказванията на Путим, които се опитвате тук да цитираре, е че цената на газа на Запад е повече от 10 пъти по-висока, отколкото в Евразийския съюз, също: Че инфллацията в РФ е по-ниска отколкото в ЕС. За моето поколение е обиднио в момента и хората, държащи и обслужващи медиите, и хората, които координират дейностите в Б-я, да са на толкова ниско ниво. Коя бълг медия има специален пратеник в Русия например? Всичко е ПРЕДЪВКАНО
75
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин си търси оправдание,но истината е,че това е престъпление а не операция!В 21 век ти да нападаш друга държава и да изтребваш населението какво е ?!
74
9
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
изненадващо тук няма коментари че властващите шапкари са намерили начин да спрат "за ремонт" аец-а. малко, след като парламента все пак гласува някаква военна помощ за комшиите. е, на корнелия протежетата ще намажат парсата от боеприпасите, а ние ще поседим на тъмно заради укрофашагите, които не искат да се предадат на братския агресор. чиста случайност
73
1
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
За вас е здравословно да не проклинате. Връща се. Огледайте се и ще се убедите.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Столтенберг е казал, че не изключва пряка война на НАТО с РФ заради Киев.
71
0
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Будала, нищо което лъсва не е тайна! Едно нещо знае ли се от двама души, вече не е тайна!
70
1
 
2
 
! Отговори
Мммм преди 1 година
Мачът влиза в продължения! Да видим, кой ще бие на дузпите?
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е казано в Библията: "Няма нещо, което да е тайно и да не стане явно." Всичко ще лъсне! Даже за промити и купени мозъци като повечето от нашите "държавници" наближава времето да видят, че техният свят не са техните господари.
68
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старчето вече цапа гащите и бръщолеви каквото му падне --- Яено Байден имаш в предвид... Само той 100% попада под това определение.... Ама статията е за путин, не можеш ли да четеш, или дрогата ти е ниско-качествена?
67
17
 
18
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
Възможно ли е Президентът Путин да преговаря с някого при нулево доверие? Разбира се, че Не. Значл Специалната военна операция ще продължи до пълна Победа над силите на мрака, над сатанистите.
66
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
УКРАЙНА Е ДЪРЖАВА ПРАКТИЧЕСКИ ЧЛЕНКА НА НАТО, ЗАЩОТО ФАЩ СА И ГАРАНТ ПО-ДОГОВОР ЗА ЗАЩИТА! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НАПАДНА НАТО И ТО СЪВСЕМ ОТКРИТО.
65
7
 
17
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Към коментиращите: Хора, Германия е гарант в Минските споразумения и след това бивш канцлер признава че не е имала намерение да спазва това споразумение. В случая няма значение дали Русия го спазвала или не. След това изказване България трябва публично да осъди тези действия на Германия и да покаже пред целия свят че нямаме общо с действията на Германия. Също и да прегледа всяко споразумение с Германия след 2014 г. с едно на ум че може да не спазва от Германия.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 Каква "великобританска империя" сънуваш? Никога не е съществувало такова нещо. Има Британска империя и Великобритания. Не са едно и също нещо.
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старчето вече цапа гащите и бръщолеви каквото му падне да оправдае геноцида, който твори...жалко е
62
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през 2006г. в Мюнхен има едно събрание с една реч на Путин. Там се казва, вие ни изглъгахте, имайки предвид обещанията на колективния запад за влизането на Русия в НАТО, ЕС и еврозоната. Най-голямото желание на Русия винаги е било да е част от НАТО и не случайно три пъти е кандидатствала. В отговор на това много американски политици и най-вече клинтонови отгориха, че без Русия, САЩ няма да имат естенствн враг и не е в техен интерес.
61
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето хора в България гледат нещата доста плитко и едностранчиво. Войната в Украйна е започната много отдавна... Още от кримската война, от която следва и руско-турската освободителна война и т.н. При кримската и последващите войни на Русия и османската империя войната всъщност е на великобританската империя, Франция, Италия и Австро-Унгария срещу Руската империя. Целта е била Русия да бъде разделена между империите от запада. Всичко се повтаря, затова е важно да се знае историята!
60
7
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Синеблузата комсомолска секретарка от ГДР - в Хага ,до Путин. Меркел даде политическия и финансов гръб на Кремъл за да се стигне до войната.
59
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин лъже, Меркел лъже, Байдън лъже, че то остана ли някой да каже истината.Жалко за Меркел и за Германия че им се налага да лъжат и после да си признават.Значи всичко казано и сторено от тук натътък трябва много внимателно да се подлага на съмнение без никакво значение, кой го е казал.
58
14
 
3
 
! Отговори
джудже военнопрестъп преди 1 година
Путин усеща своя край и края на руската *** и минава в обяснителен режим.. ама вече никой не иска да го чува..ха.ха има право само на последно желание ... но му е забранено то да е свързано с Украйна..ха.ха