Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна

Споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна
9 дек 2022 21:00, Нели Христова
124
Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното интервю на бившия германски канцлер Ангела Меркел за вестник „Цайт“, че "споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна". Бившият канцлер заяви, че се съмнява, че тогава страните от НАТО са могли да направят толкова, колкото правят сега, за да помогнат на Украйна.

„Това беше неочаквано за мен, това е разочароващо“, каза президентът. „Казаното от Меркел показва, че Русия е постъпила правилно, като е започнала специалната операция за защита на мирното население“.

Още по темата

Руският президент заяви, че след думите на бившия германски канцлер Ангела Меркел за мотивите зад споразуменията от Минск е възникнал въпросът за доверието, но че трябва да се постигне споразумение по украинския въпрос.

"Възниква въпросът, разбира се, за доверието. И доверието, разбира се, е почти нулево, но след подобни изявления, разбира се, възниква въпросът: как да преговаряме? И възможно ли е да се преговаря с някого? И къде са гаранциите? Това, разбира се, е въпросът", каза Путин пред репортери.

"Но все пак в крайна сметка ще трябва да постигнем споразумение. Неведнъж съм казвал, че сме готови за такива споразумения, отворени сме, но това ни кара да се замислим, разбира се, с кого си имаме работа", добави президентът.

ЕАИС трябва да постигне създаване на единен газов пазар и да изготви работен план през следващите години, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти по време на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

"И в близко бъдеще, в следващите няколко години, трябва да изпълним нашите споразумения, които бяха формулирани по-рано, а именно да създадем единен газов пазар, в рамките на следващите две години да формираме принципите на неговото функциониране и да пристъпим към практическото осъществяване на общия пазар на електроенергия", каза Путин.

Той отбеляза, че това е изключително важна и трудна работа, има много въпроси, свързани с координацията на позициите, но днес е имало "много добра дискусия по тази тема, много неща са станали ясни".

Казахстан и Узбекистан са готови да работят заедно по газовия въпрос, заяви руският президент.

Контактите между Русия и разузнавателните служби на САЩ продължават, заяви още той.

Путин каза също и че Русия редовно провежда учения на ядрените си сили и не крие това.

"Провеждаме редовни учения на ядрените ни сили, виждате всичко, не крием нищо. Държим партньорите си в течение, както трябва съгласно споразуменията ни със САЩ. Уведомяваме партньорите си, че провеждаме такива учения. Те също правят същото", заяви Путин на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

Руският президент заяви също, че няма фактори за нова частична мобилизация в Русия.

"Днес няма такива фактори, те не са видими", каза той пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин опитва всячески да оправдае грешката си, но е на грешния път, света ги изолира, губят войната, и с векове ще страдат, защото вместо да признае грешката си, и да се извини и да компенсира украйна 100 кратно, той продължава с пропагандата, като си мисли, че някой му вярва, защотото руската дума, вече няма никаква тежест, лъжа след лъжа, пропаганда след пропаганда, че и затворнците освободи с обещания след това да царуват сред народа който да наранили, техния народ
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските агресори, какво става с успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските агресори? Защо не пишете за успешното контранастъпление на успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските агресори? Вече 4 месеца от август насам Украйна контранастъпва успешно, а медиите нищо не казват до къде стигна!
35
21
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Край И какво е руския език? От къде го изкопаха, руснаците ли го измислиха? За източно православие (гърчо-лъжехристиянство) не ми говори, защото поповете в Русия освещават оръжия които убиват невинни хора. Русия е империя на злото, няма нищо общо с Християнството, особено ранното Християнство, на което носители сме ние българите. Може да се поинтересуваш колко раннохристиянски църкви са били разрушени по нашите земи и как Русия по време на така нареченото освобождение е окрала историята ни.
34
1
 
1
 
! Отговори
Друга тематика преди 1 година
Хора които са намеквали, че аз съм КОФТИ човек, всъщност искат аз да живея зле цял живот и да нямам приятелка и и т.н., тези хора просто мразят хора като мен, заради това са намеквали, че аз съм КОФТИ човек !Аз мога да обичам !
33
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
До космонавт 33. Ти да не си чукча. 50 %от украинците говорят руски и са източноправославни. Какъв е такъв човек. Бурят ли е. Или "друга бира".
32
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, Володя, показват, че още тогава са знаели що за изчaдиe си.
31
11
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Путинист завинаги Алкаш, падай за лицеви опори!
30
8
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 година
Операция трябваше да направи 2014г. сега даже и тотална война няма да помогне. Даже напротив - войната издълба пропаст между руснаци и украинци, която със столетия няма да се запълни. Дедо Байдън матира Вова Сладкодумни.
29
13
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Край Руснаци и украинци не са един народ и никога няма да бъдат. Руснаците са смеска между немски варвари, монголи от златната орда и чукчи, ескимоси и буряти. Украинците са друга бира, само ще кажа, че както чеченците и дагестанците имат много бългаски гени. Точно заради този ген на алкашите им се вие свят и ще трябва да жертват милиони за да се направят на победители.
28
8
 
10
 
! Отговори
Путинист завинаги преди 1 година
Koсмонафт, малко ли си ***!? Волга, Болга?! Хазарски хаганат, бас държа, че хал хабеер си нямаш квой туй, ама си го чул отнякъде. Слава кокаиине, няма да има! Укристан е готов за подялбе - полските пиизди ще си вземам Лвов, Унгарците задкарпатието, Русия взема изтока и юга, за баандерките остава Киив! Всичко е договорено с Америка, скоро ще спрат оръжията за нааркомана. Русия няма да се разпадне в следващите 3000 години, а напротив - Великата Руска Империя ще увеличи отново територията си!
27
7
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МОЖЕ И ПО КЪСНО , НО ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НАТООВЦЕТЕ И МЕРАЦИТЕ ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ НА УКРАЙНА И ЗАПЛАШВАНЕ НА РУСИЯ ЩЕ Я НАУЧИ И ЗАДНАТА ЕВРОПАТА И АМЕРИКАТА !!!
26
17
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Бавен и нерешителен Путин - много приказки малко действие. Резултата е че американците успяха да направят украинци и руснаци смъртни врагове макар че са един народ.Путин не трябваше да допуска майдана от 2014 г. и трябваше да влезе в Украйна още тогава. Трябваше да нацонализира имуществото на всички рески и укрански олигарси а не те да се чудят колко стотинметрови яхти да си купуват а мужиците да ядат борш.Путин няма полезен ход.
25
14
 
11
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 27 Няма такава държава като Русия, всичко това е е Черна България. Путин е наместник и скоро ще бъде изтрит от лицето на земята и хората ще се присмиват на трупа му, така както се смеят когато се сетят за великата ти Екатерина, която е умряла след сношение с кон от разкъсванията си. Хазарския каганат (Русия) ще бъде разкъсан между държавите които го заобикалят. Все някога сметката трябва да се плаща. Река Волга отново ще се нарича Болга и грозният им диалект ще изчезне. Слава Украине!!
24
17
 
10
 
! Отговори
Путинист завинаги преди 1 година
Хвърляй смело атома, Владимире! Опърли западните лицемерни куучета. Никаква договорка с фалшивите нагло-сакси не може да има! Смачкай Укристаня. Приключи тая измислена държава. Вземи си пая и го присъедини към Матюшка. Всичкото укро градове са основани от Екатерина Велика, принадлежат на Великата Руска Империя И Владимир Великий ще ги върне отново там където им е мястото - в границите на Великата Нова Руска Империя!
23
13
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Меркел и Путин са завършили "Училище за глобални лидери" към СИФ (световен икономически форум). Тези роби имат господар, казва се Клаус Шваб, той също има господар нагоре по пирамидата. Русофилчета, вие сте на дъното на пирамидата и там ще си останете, защото се кланяте на личности и изповядвате култа към личноста, вместо да цените живота. Изобщо не ви пука, че умират млади хора - украинци и руснаци - важното е Путин монголоида да ви весели. Тъжняри!
22
17
 
5
 
! Отговори
Лео преди 1 година
Днеска поне Три Путина се изредиха да говорят, все различни неща. Двойниците трябва да се синхронизират по-добре, ква е тази излагация!
21
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние знаем, че Меркелицата е виновна. 16 години щедро подхранваше Русия с пари.
20
7
 
23
 
! Отговори
ОЩЕ 2013 г. преди 1 година
когато една тълпа се въртеше на Майдана, Русия трябваше да прати десантчици в Киев
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договорите с Франция и Германия струват по-малко от хартията на която са написани...
18
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, че не е правилна. Няма как да бъде правилна. И никога няма да бъде правилна. Мсеците на Путин са преброени. Меркел се опита на унищожи Европа. Изглежда е ясно за целите на кого са били тези действия. Изглежда че германците си имат доста голямо количество предатели на своя земя, с които да се правят тепърва. Украйна е наложително да осъществи военна операция в границите на Русия и да освободи всички народи от руската окупация. Руската федерация е в историята.