Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна

Споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна
9 дек 2022 21:00, Нели Христова
124
Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното интервю на бившия германски канцлер Ангела Меркел за вестник „Цайт“, че "споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна". Бившият канцлер заяви, че се съмнява, че тогава страните от НАТО са могли да направят толкова, колкото правят сега, за да помогнат на Украйна.

„Това беше неочаквано за мен, това е разочароващо“, каза президентът. „Казаното от Меркел показва, че Русия е постъпила правилно, като е започнала специалната операция за защита на мирното население“.

Още по темата

Руският президент заяви, че след думите на бившия германски канцлер Ангела Меркел за мотивите зад споразуменията от Минск е възникнал въпросът за доверието, но че трябва да се постигне споразумение по украинския въпрос.

"Възниква въпросът, разбира се, за доверието. И доверието, разбира се, е почти нулево, но след подобни изявления, разбира се, възниква въпросът: как да преговаряме? И възможно ли е да се преговаря с някого? И къде са гаранциите? Това, разбира се, е въпросът", каза Путин пред репортери.

"Но все пак в крайна сметка ще трябва да постигнем споразумение. Неведнъж съм казвал, че сме готови за такива споразумения, отворени сме, но това ни кара да се замислим, разбира се, с кого си имаме работа", добави президентът.

ЕАИС трябва да постигне създаване на единен газов пазар и да изготви работен план през следващите години, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти по време на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

"И в близко бъдеще, в следващите няколко години, трябва да изпълним нашите споразумения, които бяха формулирани по-рано, а именно да създадем единен газов пазар, в рамките на следващите две години да формираме принципите на неговото функциониране и да пристъпим към практическото осъществяване на общия пазар на електроенергия", каза Путин.

Той отбеляза, че това е изключително важна и трудна работа, има много въпроси, свързани с координацията на позициите, но днес е имало "много добра дискусия по тази тема, много неща са станали ясни".

Казахстан и Узбекистан са готови да работят заедно по газовия въпрос, заяви руският президент.

Контактите между Русия и разузнавателните служби на САЩ продължават, заяви още той.

Путин каза също и че Русия редовно провежда учения на ядрените си сили и не крие това.

"Провеждаме редовни учения на ядрените ни сили, виждате всичко, не крием нищо. Държим партньорите си в течение, както трябва съгласно споразуменията ни със САЩ. Уведомяваме партньорите си, че провеждаме такива учения. Те също правят същото", заяви Путин на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

Руският президент заяви също, че няма фактори за нова частична мобилизация в Русия.

"Днес няма такива фактори, те не са видими", каза той пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
3
 
! Отговори
Гордост българска преди 1 година
Депутатите от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна: https://pastebin/7hjLpWsu
96
18
 
16
 
! Отговори
новият политик преди 1 година
Тоя от снимката така се е омазал в собствените си екскременти, че дори Дебелото момче от северната част на Кореа няма да му даде обежище.
95
12
 
21
 
! Отговори
Пенче кълъч преди 1 година
Трябваше още 2014 г. да влезнат и да избият *** които палеха гуми и направиха преврата. Трябваше да защитят Янукович и да започнат чистка във всеки град и село до пълното изчистване на укронациската sган. Да си сложат подконтролни на тях управници, да изгонят всички западняци от там и да ги следят под лупа. Сега нямаше да се стигне до това.
94
9
 
20
 
! Отговори
Възмутена преди 1 година
Целия Запад го знае това което казва Мерхел! Но не и ръководството на ЕС подкупени от американците. Америка ще срине Европа, защото Европа си затвори очите за насилията през 2014 година...
93
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронацистите бяха угоени, докарани на власт от запада и хвърлени срещу Москва.
92
10
 
14
 
! Отговори
Без изненади преди 1 година
Е комсомолката Меркел нали е руски човек, защо да не даде едно рамо на инвазията!
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На лъжата краката са къси имате ли метър?
90
18
 
12
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До Браво на Путин! 99 Путин катастрофира единния общ газов пазар с войната.Всичко започна от анексирането на Крим. Свърши тя. Да е мислил какви зверства върши, ей така, че Украйна не му играе по гайдата.Сега се чуди как да се измъкне сух от блатото , в което сам се вкара.Русия катастрофира.
89
11
 
22
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Да убиеш 200 000 руснаци и украинци , да съсипеш две държави , да навредиш на Европа било правилно..! Браво бе , и-зр.од.Бял ден да не видиш.
88
3
 
20
 
! Отговори
до 102 преди 1 година
Вие не гладувате, живеете върху труповете на неродените в лъскавите си къщи и карате лъскавите си коли, ще умрете и никой няма да ви е запомнил с нищо. Такъв ли живот искате, ми живейте го. За вас има само материална храна, духовното не ви интересува. Прочети малко класици, това ли е било напърво място за тях, жал ми е за човечеството, което ден след ден изпростява
87
15
 
25
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Видяхте ли ? Тетка Мара тоест баба Меркел сама си призна, че НАТО са организирали преврата в Украйна 2014г и са направили погром извинете Майдан като са изгаряли хората само защото говорили на руски ! А Минските споразумения са били за да се даде време на нацистите да избиват цивилни граждани в Донбас. Русия даже много се забави със денацификацията. Но бандеровците ще си платят ! Справка Наполеон и Хитлер.
86
12
 
24
 
! Отговори
Браво на Путин! преди 1 година
"И в близко бъдеще, в следващите няколко години, трябва да изпълним нашите споразумения, които бяха формулирани по-рано, а именно да създадем единен газов пазар, в рамките на следващите две години да формираме принципите на неговото функциониране и да пристъпим към практическото осъществяване на общия пазар на електроенергия", каза Путин.
85
28
 
17
 
! Отговори
Докога престъпници преди 1 година
ще заемат място в новините. Путин в затвора да си приказва сам. 5 пари не давам за неговите шизофрении.
84
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заминавайте за Бишкек или някъде там в Азия щом е хубаво и евтино. Аз пък ще си стоя в Европа на "студено" и ще "гладувам".
83
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еесовците да свикват да живеят на студено и да плащат прескъпо, но да не забравят за зелената сделка и борбата с карбона.
82
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бишкек се каза, че цената на газа в страните от колективния запад е повече от 10 пъти по-висока, отколкото в държавите обединени в Евразийския съюз.
81
2
 
13
 
! Отговори
до 94 преди 1 година
Работя в централата "умнико"... Има утечка в охлаждането на 6 реактор.
80
7
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
До До 89той бънди за тва е ходил при ердо, щот има "проблеми с охлаждането"...
79
5
 
19
 
! Отговори
до 88 преди 1 година
Притеснявам се. Мисля, че злобарството и проклятията, прилагани в първобитните народи, са имали сила и техните ритуали показват и липса на човешко развитие, липса на човешка историческа памет. Погледнете на практика колко изродено е обществото и каква липса на култура има в т.нар. от вас "цивилизовани " страни. Ако имате сетива, разбира се! Не е весело. "Който има очи да вижда, да види!", е казано в Библията.
78
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пoдлецът на снимката се мисли за всемогъщ, който разполага с живота на милиони от робите си за да ги изпрати на фронта, като пушечно месо. Не можа да се примири, че свалиха марионетката му Янукович и, че Украйна избра европейски път на развитие.