Путин: Западът цинично използва украинския народ като пушечно месо

Конфликтният потенциал по света се увеличава, заяви той
Обновена: 9 дек 2022 16:44 | 9 дек 2022 16:30, Нели Христова
425
Путин: Западът цинично използва украинския народ като пушечно месо
Снимка: БГНЕС

"Опитите на Запада да запази своята хегемония на международната сцена увеличават конфликтния потенциал по света", каза днес руският президент Владимир Путин във видеообръщение към участниците в среща на министрите на отбраната на държавите от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и Организацията на независимите държави (ОНД), предаде Ройтерс.

"Конфликтният потенциал по света се увеличава и това е пряка последица на опитите на някои западни елити с всички възможни средства да запазят политическата, икономическата, финансовата, военната и идеологическата си хегемония", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент обвини западните елити, че "съзнателно вървят към разпространение на хаос и изостряне на международната обстановка". Според Путин Съединените щати и техните сателити залагат на силата. "Те фактически разрушиха създаваната с десетилетия архитектура за стратегическа стабилност, агресивно разширяват географския обхват на експанзията на НАТО", каза той.

По думите му, за да сдържат и блокират всякакви алтернативни модели на развитие, САЩ прибягват до незаконни икономически и търговски санкции, използват технологиите на цветните революции за сваляне на неудобни правителства и разпалват военни конфликти, като с откровените си провокации повишават градуса на напрежение и конфронтация в различни региони по света, предаде БТА.

Западните страни са превърнали Украйна в колония и използват украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, каза още Путин.

"В продължение на години Западът безсрамно изпомпваше и експлоатираше ресурсите (на Украйна), поощряваше геноцида и терора в Донбас, на практика превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, и продължавайки да снабдява Украйна с оръжие и боеприпаси, изпращайки наемници, я тласка по пътя на самоубийството", каза руският президент.

Путин отбеляза, че сегашните събития в Украйна са тежки последици от стремежа на САЩ да запазят хегемонията си на всяка цена.

"Убеден съм, че характерът и мащабите на съвременните заплахи предявяват повишени изисквания към нашето взаимодействие по линия на министерствата на отбраната", допълни руският лидер по време на видеообръщението си към срещата на ШОС и ОНД.

Путин също така изрази увереност, че тясното партньорство в областта на отбраната ще повиши авторитета и влиянието на държавите членки на двете организации и ще съдейства за укрепване на сигурността и стабилността в Евразия и в света като цяло, като послужи за по-нататъшното развитие на традициите на приятелство и доверие между страните.

Руският президент изрази мнение, че зараждането на многополюсен световен ред е обективен исторически процес.

"Пред очите ни се оформят очертанията на един истински многополюсен световен ред. Просто е невъзможно да се противопоставим на тези обективни исторически процеси", заяви Путин и отбеляза, че в Азия, Африка и Латинска Америка се формират нови центрове на развитие, които все по-активно отстояват националните си интереси, защитават своя суверенитет и правото на собствен път за развитие.

Путин каза, че смята за много важна и своевременна срещата на министрите на отбраната на ШОС и ОНД, и изрази надежда, че подобна съвместна работа ще позволи "успешно да се решават най-широк кръг от въпроси, преди всичко такива, свързани със защитата от външни заплахи, с гарантирането на глобалната и регионална сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин още не може да повярва, че Украйна получи толкова силна подкрепа от цял свят.
262
11
 
13
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
То по същата логика 2та световна война и Сталин използваше руснаците в Сталинград като пушечно месо срещу Хитлер. Трябяваше да клекнат на Хитлер за да има по-малко жертви но от къде акъл в един болшевик?
261
10
 
12
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 1 година
До Анонимен 284 Русия не може да бъде съдена , но Путин и най близкото му обкръжение ще са в Хага , ако доживеят до тогава.Да не забравят и Захарова.
260
5
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
287 голяма приказка честно не бях я чувал браво!
259
5
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Маде ин болгар болгар))))
258
8
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Точно така.Манипулацията е да изкарат Сша виновни, запада, а всъщност те са виновните.На бг трябва обратно да му се говори, за да разбере. Кажи му, неможеш и ще каже кой се аз ли и го прави. Кажеш му можеш, способен си отговаря тоооз пък мен ще лъже и нищо не прави))))))))Кажете им, добре излизаме от НАТО отиваме в Русия за гъби, ще каже никога.Казваш им ей, там хляб няма в тая Русия, крадат, обират мафията голяма, ей не отивайте там ще ядете сопи. Казват: аре ве ти ли ми кайш : отива бам ба
257
0
 
10
 
! Отговори
Да де преди 1 година
До Анонимен 286 Събрали се два вълка и една овца да гласуват кой да изядат за обяд!
256
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
къде ще съдят руснаците - в Хага ли? Тоя съд в Хага нито американците, нито руснаците, нито китайците нито го признават, нито го бакарят. В Хага вълците съдят зайците, че не дали да ги изядат
255
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 280 До 264 - Къде по нашето Черноморие е пълно с руснаци, бърборино? В България за постоянно живеят 30 хиляди руснаци, 10 хиляди украинци и към 4 хиляди беларуси. През лятото идват на море за по месец няколкоститин хиляди руснаци и си заминават. Но не ти прави впечатление, че всяка година 15 хиляди турски граждани и кюрди искат бг гражданство, също по 15 хиляди сирийци и афганци. Русия има претенции към Украйна, защото там живеят милиони руснаци, а укрите отказаха да дадат автономия на Донбас, въпреки че си сложиха подписа под споразуменията Минск-3
254
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Западът изтребва украинците, изнасилва и прогонва. Не Западът превръща в пепелища украински градове и села. Не Западът нахлу въоръжен, на украинска територия. Не Западът анексира украинска територия. Ако са били засегнати правата на руснаците, защо Русия постоянен член с право на вето, не сезира международните институции? А отвори широкомащабна нойна на украинска територия. Русия ще бъде съдена пред международен съд.
253
11
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Тва е лицемер: ПУТИН, СКОЛЬКО РУСКИХ СОЛДАТОВ УЖЕ МЕРТВЪЙЕ РАДЕ ЕТОЙ ТВОЕЙ БОЛЕЗНЮ ПОКИНЛ ТУДА? СКОЛЬКО ИХ???? ТЕБЕ НЕ СТЪЙДНО УБИВАТЬ СВОИХ СОЛДАТОВ РАДЕ ЧЕГО ОНИ ГИБНУТ ТУДА?? БОЛЬШЕ 100 ТЪЙСЯЧЬ РРРУУУСКИХ СОЛДАТОВ ПОЛОВИНУ С НИХ ДЕТЕЙ 18 ЛЕТНИЕ.
252
8
 
15
 
! Отговори
Руската армия-провал преди 1 година
Непобедимая и Легендарная за 10 месеца още ли не е превзела тези няколко села около Донецк ?!
251
3
 
4
 
! Отговори
Не виждаш ли? преди 1 година
До Българин! Така излиза.
250
13
 
15
 
! Отговори
На подобно преди 1 година
А Русия цинично използва руския народ като пушечно месо - около 1000 русначета всеки ден !
249
12
 
10
 
! Отговори
До 264 преди 1 година
На наши черноморие е пълно с руснаци, ако дойдат тука руските войски да си вземат своето, защото има руснаци, пак ли ще ги защитава?
248
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Лицемер!!!
247
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ги използва, украинците не искат да са руснаци. Знаят какво значи руския мир. Там няма нищо хубаво, само диктатура и мизерия.
246
3
 
15
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
До Идеята е друга: "Трепе затворниците и пести от патрони за чекистите!"Сериозно 300 ХИЛЯДИ РУСНАЦИ МОБИЛИЗИРА! Всички те ли БЯХА ЗАТВОРНИЦИ?!? А още колко ИЗГОНИ ОТ РУСИЯ В ОПИТ ДА СЕ САПСЯТ ОТ МОБИЛИЗАЦИЯ! И те ли ВСИЧКИТЕ БЯХА ЗАТВОРНИЦИ?!? По твоите сметки ще се окаже, че Русия Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА НАЦИЯ ПЪЛНА САМО СЪС ЗАТВОРНИЦИ!
245
5
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Този кви хапове взима, той ги трепе, ама други били виновни :)
244
12
 
9
 
! Отговори
До 272 преди 1 година
САЩ досега щяха да хвърлят я някоя атомна бомба, а агент Оранж, я бомба с наситен уран! За справка- Хирошима, Виетнам и Сърбия!!