Путин: Западът цинично използва украинския народ като пушечно месо

Конфликтният потенциал по света се увеличава, заяви той
Обновена: 9 дек 2022 16:44 | 9 дек 2022 16:30, Нели Христова
425
Путин: Западът цинично използва украинския народ като пушечно месо
Снимка: БГНЕС

"Опитите на Запада да запази своята хегемония на международната сцена увеличават конфликтния потенциал по света", каза днес руският президент Владимир Путин във видеообръщение към участниците в среща на министрите на отбраната на държавите от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и Организацията на независимите държави (ОНД), предаде Ройтерс.

"Конфликтният потенциал по света се увеличава и това е пряка последица на опитите на някои западни елити с всички възможни средства да запазят политическата, икономическата, финансовата, военната и идеологическата си хегемония", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент обвини западните елити, че "съзнателно вървят към разпространение на хаос и изостряне на международната обстановка". Според Путин Съединените щати и техните сателити залагат на силата. "Те фактически разрушиха създаваната с десетилетия архитектура за стратегическа стабилност, агресивно разширяват географския обхват на експанзията на НАТО", каза той.

По думите му, за да сдържат и блокират всякакви алтернативни модели на развитие, САЩ прибягват до незаконни икономически и търговски санкции, използват технологиите на цветните революции за сваляне на неудобни правителства и разпалват военни конфликти, като с откровените си провокации повишават градуса на напрежение и конфронтация в различни региони по света, предаде БТА.

Западните страни са превърнали Украйна в колония и използват украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, каза още Путин.

"В продължение на години Западът безсрамно изпомпваше и експлоатираше ресурсите (на Украйна), поощряваше геноцида и терора в Донбас, на практика превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, и продължавайки да снабдява Украйна с оръжие и боеприпаси, изпращайки наемници, я тласка по пътя на самоубийството", каза руският президент.

Путин отбеляза, че сегашните събития в Украйна са тежки последици от стремежа на САЩ да запазят хегемонията си на всяка цена.

"Убеден съм, че характерът и мащабите на съвременните заплахи предявяват повишени изисквания към нашето взаимодействие по линия на министерствата на отбраната", допълни руският лидер по време на видеообръщението си към срещата на ШОС и ОНД.

Путин също така изрази увереност, че тясното партньорство в областта на отбраната ще повиши авторитета и влиянието на държавите членки на двете организации и ще съдейства за укрепване на сигурността и стабилността в Евразия и в света като цяло, като послужи за по-нататъшното развитие на традициите на приятелство и доверие между страните.

Руският президент изрази мнение, че зараждането на многополюсен световен ред е обективен исторически процес.

"Пред очите ни се оформят очертанията на един истински многополюсен световен ред. Просто е невъзможно да се противопоставим на тези обективни исторически процеси", заяви Путин и отбеляза, че в Азия, Африка и Латинска Америка се формират нови центрове на развитие, които все по-активно отстояват националните си интереси, защитават своя суверенитет и правото на собствен път за развитие.

Путин каза, че смята за много важна и своевременна срещата на министрите на отбраната на ШОС и ОНД, и изрази надежда, че подобна съвместна работа ще позволи "успешно да се решават най-широк кръг от въпроси, преди всичко такива, свързани със защитата от външни заплахи, с гарантирането на глобалната и регионална сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Военная операция на две три недели и все. Кръйм шмъйм Донецк,херсон Луганск, Кривой рог весь восток наш все...спец операция , немедленно ...Аааа..Ко стана...аааа..ну что такое...хм дело продлинелось...Заааапад виноват ...ах Америкосъй...Е, що като запада е виновен и Сша ,защо тях не нападна бре? Що ?? Що удря украинците,кво са му сторили??? Не са ли братя??
242
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можете да плямпате каквото си искате, ако ролите на нато и Русия бяха разменени, нато щеше да направи същото, ако не и по-лошо.
241
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки се бори за него. А украинците щом са решили така, така да бъде.
240
3
 
0
 
! Отговори
Идеята е друга преди 1 година
До Българин! Трепе затворниците и пести от патрони за чекистите!Пролетаризира ***,после им зачислява телефони-Китайски скедва рейтинг и Куманизъма остава да се боядиса само.Ама до 2024 та година има време.....
239
1
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Прочетох голяма щуротия. Павел било руско име...хо хо хооо..смях..Големи бисери ръсите...Русия не я е имало на картата, когато това име го е имало.
238
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте, феновете на сбръчканата мумия, коята каза, че кирилицата идва от Македония? Цункате ли руски дупита?
237
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно. Западът ръчка огъня с машата си окрайна и се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Никой на мястото на Русия не би търпял подобно нещо под носа си. Всеки трябва да си знае мястото.
236
3
 
5
 
! Отговори
До 264 преди 1 година
Така е! Не забравяй българи и унгарци!
235
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При бомбардировките на Дрезден през 1945 г. британци и американци са използвали химическо оръжие. После хиляди обгорени тела са били натрупани в центъра на града. Има снимки.
234
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 247 1234 - Никой не е казвал, че няма украински народ, лъжливо камиларче. Но освен украинци, в Украйна живеят и 10-15 милиона руснаци и донски казаци. Освен това в Западна Украйна живеят русини - в Задкарпатието и Буковина, също - галичани в Галиция и полешчуки в Полесието, които не са украинци. Укробандеровците насилствено ги асимилират и им забраняват да говорят руски като отмениха закона за езиците. Няма как да стане това
233
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам някой "незвисим сайт" някоя "независима медия" да публикува с какви заплахи САщ и Великобритания ни изнудват! Миналата седмица имаше материал за среща на Гешев с накакви британци. ....
232
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината казва!
231
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Запада и нас исторически все ни е прецаквал и използвал! За него Източна Европа е само косвени щети, на първо място са неговите интереси! Украйна явно и предстои да го осъзнае, а ние? Какво се правите, че Западът са добрите?? Историята на България е пълна с примери, че не са!!
230
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин може утре да каже, че слънцето изгрява от запад, пак няма да е истина
229
7
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Така е!
228
10
 
16
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
"Западните страни са превърнали Украйна в колония и използват украинския народ като пушечно месо"А ти превърна РУСИЯ ВЪВ ФЕОДАЛНА МОНАРХИЯ И ЦИНИЧНО ИЗПОЗВАШ РУСНАЦИТЕ, КАТО ПУШЕЧНО МЕСО! И тук следва логичният въпрос КОЙ ОТ ВАС Е ПО-ЛОШ?!? Американците, които използват като пушечно месо ЕДИН ЧУЖД НАРОД ИЛИ ТИ, КОЙТО ЦИНИЧНО ИЗПОЗВАШ, КАТО ПУШЕЧНО МЕСО СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД?!?
227
11
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Разбира се че има украински народ и той и многоТъп!
226
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 248... Глупости!!! Краварите само за секунда изгориха живи над 200 000 цивилни граждани в Хирошима и Нагасаки...
225
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика е руската армия... Близо година вече воюва срещу краварите и нато с помощта на окрите и още се държи.. Даже и печели.. Слава..
224
1
 
5
 
! Отговори
Всичко е по план преди 1 година
Сега тренират дронове у Украйна,после ще носят манжата с тях.Тренират и как ще им се отрази "Глобалното затопляне" и дебелината на кашоните-комуналки от Общината.