Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО

Столтенберг: Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле
435
Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се превърне във война между Русия и НАТО, заявява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю, разпространено вчера и цитирано от АП и БТА.

"Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле", казва той пред Норвежката радиотелевизионна компания. "Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в голяма война между НАТО и Русия", констатира той, но добавя, че алиансът "работи всекидневно, за да избегне това".

Още по темата

В интервюто Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, допуска възможността от разрастване на войната в Украйна и подчертава, че е важно да не се стига до конфликт, който включва "още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа".

Кремъл нееднократно е обвинявал съюзниците от НАТО, че на практика участват във войната, тъй като доставят на Украйна оръжия, обучават нейни войници и ѝ осигуряват военна разузнавателна информация. Вчера руският президент Владимир Путин намекна, че Москва може да възприеме, по думите му, доктрината на САЩ за изпреварващ удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
15
 
! Отговори
ПУТИН Е СТРАХЛИВ преди 1 година
ЗНАЕ ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ВОЮВА С ЦЕЛИЯСВЯТ....Даже Украйна му дойде в повече...!
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никва пълномащабна война в Европа Столти. Господарите ти от САЩ така искат, но войната ще е малко по-мащабна отколкото им се иска.
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем, че "алианса" работи всекидневно по въпроса - непрекъснато изпраща оръжие за да има мир.
1
11
 
23
 
! Отговори
Данчо Вангата преди 1 година
Ако натУ-то не се бута навдякъде, може и да не стане.....