Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО

Столтенберг: Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле
435
Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се превърне във война между Русия и НАТО, заявява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю, разпространено вчера и цитирано от АП и БТА.

"Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле", казва той пред Норвежката радиотелевизионна компания. "Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в голяма война между НАТО и Русия", констатира той, но добавя, че алиансът "работи всекидневно, за да избегне това".

Още по темата

В интервюто Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, допуска възможността от разрастване на войната в Украйна и подчертава, че е важно да не се стига до конфликт, който включва "още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа".

Кремъл нееднократно е обвинявал съюзниците от НАТО, че на практика участват във войната, тъй като доставят на Украйна оръжия, обучават нейни войници и ѝ осигуряват военна разузнавателна информация. Вчера руският президент Владимир Путин намекна, че Москва може да възприеме, по думите му, доктрината на САЩ за изпреварващ удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
7
 
8
 
! Отговори
ПУТИН ДА ГЛЕДА .. преди 1 година
ГЛОБУСА ПРЕД СЕБЕ СИ ----накъдето и да се завърти , ГЗ му е винаги гол към противника САЩ и НАТО!
263
0
 
6
 
! Отговори
ЦИЦЕРОН преди 1 година
БЛАГОДЕЯНИЕ, ОКАЗАНО НА НЕДОСТОЕН ЧОВЕК, Е ЗЛОДЕЯНИЕ
262
4
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
НАТО И САЩ---ВИЖДАТ ВСИЧКО ,БЕ... И ВИ НАБЛЮДАВАТ ГАЛ ФОНИ ТАКИВА!
261
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
От космоса се вижда къде у Русия да удряме с ракети и дронове---НЕМА ПРАЗНО!...ТАКА СЕ УПРАВЛЯВА И ОГЪНЯ НА ВСУ!
260
8
 
7
 
! Отговори
ЕДИН СЪВЕТ: преди 1 година
ГОТВЕТЕ МАВЗОЛЕЙ НА ПУТИН..ХА,ХА,ХААААААА
259
8
 
22
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Този Столтенберг се е сетил, че територията на Русия е огромна и за да я победят ще трябват много ракети, а територията на някой от европейските държави е толкова малка, че и с половин ракета ще се унищожи. Някои са забравили как свършиха непобедимите армии на Наполеон и Хитлер, затова вместо да говорим за война по-добре е да говорим как да се постигне мир.
258
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
EС отпуска 18 милиард помощ на Украйна Това е положението ЕС дава а Путин иска само да взема и да убива Затова и украинците искат да са с ЕС а не в Съветския съюз ...
257
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
НАТО няма да се намеси панически, а съвсем хладнокръвно.
256
8
 
21
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
И как ще стане официална война между НАТО и Русия, след като Русия няма нужда да напада страна от НАТО???? А Украйна не е такава! Столтенберг просто признава че Украйна тотално губи войната, а понеже НАТО няма да преглътне резила, щото хората от ЕС и запада ще питат, защо тогава са ручали жабетата и плащали, и затова панически ще се намеси. Друго логично обяснение на несвързаните му думи, няма! Дали просто блъфира или наистина са подивели от звучния шамар и се готвят да затрият света...
255
14
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Когато му дойде времето, НАТО ЩЕ вземе участие одирането на Мечката, но не по-рано. И да - иванушките ще мятат такъически заряди, но това нема да ги спаси. Ще ги хванат за гушата и ще ги удушат, въпреки всико. Войната ще бъде на тяхна територия и ще си изядат сички лаи на, които и за каха.
254
11
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украйна е същото и руско из-р-одч-е каквото да Македония за нас. Както няма такова животно-украинец, така няма такова животно-македонец. Има само руснаци и българи, другото е заблуден, заблудял хуманиод, които деградира в ***.
253
9
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Когато Русия почне да мята тактически ядрени ракети, а после и практически усмивката ще им замръзне на всички. Все едно да дразниш 300 кг тигър в клетка с незаключена врата. Когато излезе и от из-род-ч-ето ще остане нищо което прилича на човек.
252
9
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 година
фашистите са само и единствено в украйна. фашистката власт е превзела тая земя и сега върши дяволското дело на американците. От какво се защитават украинците от правото да бъдат руснаци каквито са ? За какво се борят за правото да правят гей паради и да отидат в ада ли ?
251
4
 
17
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Войната отдавна се води тихомълком между Русия и НАТО
250
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да намерим воля да спасим децата си. Войната *** на портите ни. Победители няма да има. Това е ясно от сега. Някой трябва да спре обезумелите евро политици. Господ им е взел ума.
249
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Каро и Пика:) Киро е доказан лъжец. А Киро и Асен са народни предатели.
248
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важният въпрос не е кой ще победи, а дали ЕС ще допусне разрастването на войната към други евро държави. Засега нещата вървят към разрастване на конфликта и в пределите на други страни, включително и нашата. Това като че ли е волята на излъчените от европейците техни политически представители. Само правителството на Виктор Орбан е скептично към вземане на страна в този конфликт, отчитайки опасността от голяма война.
247
15
 
7
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Русия свърши като Хитлериска Германия през втората световна, а Москва да изглежда като Берлин
246
7
 
6
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Е г-н Столтенберг.Събудихте се с ръце в цокалото, вместо да добиете га да още в зародиш... Знаейки чудесно че до нападение над Украйна ще се стигне, се гушкахте и пушихте лулата на мира с Путин още дълги месеци. Задайте си въпроса какво би направил Р Рейгън на ваше място.
245
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще агонизира, но това ще стане бавно и мъчително, трябва постоянство и търпение.