Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО

Столтенберг: Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле
435
Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се превърне във война между Русия и НАТО, заявява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю, разпространено вчера и цитирано от АП и БТА.

"Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле", казва той пред Норвежката радиотелевизионна компания. "Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в голяма война между НАТО и Русия", констатира той, но добавя, че алиансът "работи всекидневно, за да избегне това".

Още по темата

В интервюто Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, допуска възможността от разрастване на войната в Украйна и подчертава, че е важно да не се стига до конфликт, който включва "още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа".

Кремъл нееднократно е обвинявал съюзниците от НАТО, че на практика участват във войната, тъй като доставят на Украйна оръжия, обучават нейни войници и ѝ осигуряват военна разузнавателна информация. Вчера руският президент Владимир Путин намекна, че Москва може да възприеме, по думите му, доктрината на САЩ за изпреварващ удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
8
 
4
 
! Отговори
Гордост българска преди 1 година
Депутатите от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна: https://pastebin/7hjLpWsu
243
0
 
5
 
! Отговори
Каро и Пика:) преди 1 година
Киро и Асен управлява а колко:) - 6 месеца. И какво,, крадци,, едва ли не са и че едва ли не те са виновни за вс беди. Колко ще открадне за 6 м бря-то да си опитен политик каквито те не са ти трябва мн повече време.Виж.Тези преди Киро те са др ракия обаче. :))
242
1
 
0
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Седяха дядо Либен и дядо Генчо и спореха ингилизите или бурите ще победят.И сега така....Нищо ново под слънцето.
241
6
 
7
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Да пратим Киро и Асен в Русия да правят малко промяна и там .След 1 година "промяна" Русия ще фалира и войната ще спре.
240
4
 
4
 
! Отговори
БББ преди 1 година
А нас не ни е страх!Крачим бодро към Европа в крак.И война да има ще победиме ние-води ни нас любимий вожд-генерал лейтенант Бойко Борисович Банкянский!Води ни вожде наш любимий с теб от Путин не ни е страх!
239
0
 
12
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 1 година
Като чета този форум, виждам че добре съм пресъздал Българина в образа на Бай ***. Няма разлика от моето време...
238
5
 
8
 
! Отговори
нато вибрато преди 1 година
Само се зъбите, куци шм.атки
237
13
 
11
 
! Отговори
Тиром преди 1 година
...тъкмо по-бър3о да се приключи с вкисналото блато и да се ликвидира ядрения им арсенал , после да плашат гаргите у Сибире !
236
25
 
11
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Това е чудесна новина. Надявам се най после и в Русия да започне да гърми и да гори та да разберат и те от спец операцията.Касетъчни бомби САЩ също да предоставят на Украйна че руснаците си ги ползват от самото начало редовно. Фосфор и за кенефокрадците и да греят като факли и те и то възможно най бързо. Бой до последна победа, че те само от това приемат-от бой
235
4
 
9
 
! Отговори
Това е реалността преди 1 година
До Анонимен 308Ами като не могат да не си пъхат гагата там където не им е работа значи няма да е далече времето когато Русия ще ги награди с ядрения си потенциал. И като се започне един път спиране няма да има. Ние бедните няма, какво толкова да губим освен животите си, но алчните западни и атлантически ... ще загубят и животите и парите си, които никога няма да могат да изхарчат. Важното, че и те ще пукnат и то ненарадвали се на откраднатото от нас бедните.
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то и сега си е такъв.
233
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-вероятно е спец. операцията да продължи до 2053.
232
0
 
16
 
! Отговори
Още преди 1 година
не мога да разбера! На НАТО, или на Путин му се иска, война между тях?
231
5
 
16
 
! Отговори
Това е реалността преди 1 година
Има лесно, сатаНАТО не си пъха гагата там, където не му е работа, държи се дистанцирано и неутрално и няма да има проблем. Кое му е сложното ? Нооо знаем, че ги сърбят ръчичките да се пробват с Русия, ама не им стиска и търсят разни такива като зеленото човече, че чрез него да си изпробват оръжията на чужда територия и да си извадят изводите както за тяхната ефективност така и за стратегията и начина на отговор от страна на Русия. А Русия все още не воюва истински, а провежда спец операция.
230
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 298....Ако Русия има премиер Иван Костов и сив кардинал като Ахмет Доган то и те щяха да си дадат златото....Но не да не би да си забравил.Иван Костов е завършил в Москва.А а Ахмет Доган е вербуван от КГБ...Така че , с помощта на Русия американците са ни вземали златото...Е...и после да си го разделили.По примера Хитлер Сталин Полша....хахаха
229
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо ще бъде източен ЕС в посока САЩ и чак тогава ЕС ще бъде фалиран и закрит. IV-тият райх ще спре да съществува, ако САЩ съумеят да победят Русия може да създадът V-тият райх, ако не ще трябва да делят световният ред с Русия и Китай!!!
228
8
 
9
 
! Отговори
Ако трябва да избира преди 1 година
Предпочитам да гледам крави, а не ботуши и калашници !
227
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата разгологъзи Русия и я СЩ или Китай ще се възползват от това.
226
4
 
12
 
! Отговори
Дедо Морз преди 1 година
Войната в Украйна беше нарисувана още при събитията в Косово.
225
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се пее в една песен на Ози Озбърн:Няма справедливи владетели. Важи за всички владетели и те : Just want you- това е отговорът на онзи, който се чуди дали да избере крав ари или ват няци.