Ген. Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили

Целта на Кремъл е ясна: Да бъде пречупена волята на украинците на -20 °C
12 дек 2022 13:28, Елка Василева
307
Ген. Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили в Украйна, пише във в. "Дейли телеграф" журналистът Джеймс Килнър.

Сергей Суровикин е опасен противник за украинците, които планира да подчини с помощта на студа. Той стабилизира фронтовите линии на руските сили, откакто пое командването през октомври, и дисциплинира армията на Кремъл, изтъква Килнър.

Още по темата
Според анализатори организационните способности и безскрупулността на Суровикин го превръщат в опасен противник за украинската армия. "Той е може би най-компетентният командир, когото Русия е назначавала до момента", казва Дара Масикът, старши изследовател по политически въпроси в американския мозъчен тръст "Ранд корпорейшън".

Суровикин пое командването на руските сили в Украйна в момент, в който те бяха дезорганизирани и деморализирани, отбелязва Килнър. Настъплението им в Харковска област в Североизточна Украйна бе отблъснато, контролът им върху южната Херсонска област отслабваше, а с помощта на далекобойната си артилерия, западно производство, украинските сили унищожаваха снабдителните линии на руснаците.

Тласкан от отчаяната мисъл, че трябва да постигне обрат, руският президент Владимир Путин назначи генерал Суровикин, 56-годишен ветеран от кампаниите в Сирия и Чечения, за командващ руските сили в Украйна.

Първото предизвикателство за Суровикин беше да убеди Путин да разреши изтегляне на руските сили от Херсон, най-важното населено място, превзето от Русия след нахлуването на войските ѝ в Украйна през февруари. "По време на тази операция имаше прогнози, че изтеглянето към другия бряг на реката ще доведе до тежки загуби за руските сили. Това не се случи", коментира Масикът.

След като се изтеглиха, руските войници изкопаха мрежа от окопи, съобразена с природните дадености на река Днепър и трудна за пробиване от украинските сили.

Суровикин е наричан Генерал Армагедон, защото нанасяше удари срещу цивилни райони на Сирия през 2017 г., когато беше командир на руските сили, които се сражаваха на страната на сирийския президент Башар Асад. Анализатори твърдят, че сега той следва същата стратегия. Понастоящем руските сили ежедневно подлагат Херсон на артилерийски обстрел и поразяват гражданска инфраструктура из цяла Украйна с ракети и дронове.

Целта на Кремъл е ясна, казват анализатори: тя е да бъде пречупена волята на украинците, които ще бъдат принудени да се справят с температури от порядъка на минус 20 по Целзий, без да имат отопление и електричество.
(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
До Питър-чо (245) преди 1 година
Wishful thinking както казва шефа ти, но кой ще иде да го арестува и закара до Хага? Може би ти това ще си ти... ще развееш насраните си кюлоти пред стените на Кремъл и те ще ти го доведат само, за да не ги умориш от смях ли? Имаше доста приказки за Хага и за сирийските генерали, до сега не съм чул някои от тях да са завели там. В този свят победителите не ги съдят. Уви с мъже като теб, ние българите винаги ще сме победени...
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петерчо ние не сме индианци не можеш ни купиш за сто долара в евро.
225
8
 
11
 
! Отговори
Peter преди 1 година
И за него има запазена килия в Хага за престъпления срещу цивилно население...
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До форума си вървя... едно към две е. Ха сега де.
223
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е поне сто милиона ами ние за къде сме ако съюзника вземе че ни нападне., повърхностен си.
222
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още едно стабилизиране и Путин ще обяви нова частична мобилизация.
221
3
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
След дъжд качулка
220
4
 
15
 
! Отговори
Нелегален преди 1 година
Не зная кой какво знае, но се знае, че за 10 месеца освен прегрупирания и три месечни превземания на завод, друго не успяхме да сделаме. Язък за барута, другари. Все пак форумите са място за успокоение на червенковцете. Нека се самонадъхват.
219
2
 
12
 
! Отговори
До 236 преди 1 година
Как да ни вземат в Шенген, когато във властта е фраш от такива, като тебе.
218
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 234: а ти как следиш коментарите на НКВД? Как се определя кой е *** и кой не? опитваш ли се
217
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 234: Добре ли си платен?
216
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофоби, напразно се опитвате, пак ви измамиха, не ви взеха в Шенген
215
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Агенция Франс Прес Румъния и България не са включени в Шенгенското пространство. Молбите за присъединяване на Румъния и България към Шенген са отхвърлени, се позовават на дипломатически източници източници на медията.
214
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума си вървя съвсем нормално през деня до идването на разни и разнообразни трролове и откачалки които написали откровенни глупости през вечерта повечето кравари.
213
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко писна от тези фенове на Русия и Украйна! Това не е футбол за теб. И от двете страни хората умират за нищо. Това проклето разделение на привърженици и противници на Русия/ваксина/каквото и да е ни унищожава, спри да пишеш всякакви глупости - не помагаш на никого!
212
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупаво е поляци да се бият за украйна и бандера.
211
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В медиите се появяват съобщения за смъртта на поляци, воюващи в Украйна, пише Gazeta Wyborcza. У дома някои се гордеят с тях и смятат, че трябва да ги уважават. Други, напротив, заявяват, че не е трябвало да се бият за чужда държава и Бандера, а изборът им е предателство към Полша.
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болни хора, се изказват тук.
209
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преследването от страна на Киев на каноничната Украинска православна църква, което зачести особено през последните години, ще промени отношението на западната общност към конфликта с Русия, смята колумнистът на Newsweek Джонатан Тобин.
208
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френски войник, заминал да се бие в Украйна на страната на Киев, който в края на ноември беше взривен на мина и поиска да бъде транспортиран до родината му, ще бъде откаран във Франция, съобщи Фигаро, позовавайки се на информация от Външно Министерство.