Пригожин: Да бъдем честни, украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар

Съобщенията за тяхното масово дезертиране не са верни, добави той
10 яну 2023 12:38, Нели Христова
214
Пригожин: Да бъдем честни, украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар
Снимка: БГНЕС

Руската паравоенна групировка "Вагнер" заяви, че води "тежки кръвопролитни боеве" за контрола над град Соледар като част от продължилата месеци руска офанзива за превземане на източната Донецка област в Украйна.

"В западните покрайнини на Соледар се водят тежки кръвопролитни боеве. Въоръжените сили на Украйна защитават достойно територията на Соледар", написа в социалните мрежи основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин.

Свързаният с Кремъл бизнесмен, който попадна под ударите на западните санкции, отхвърли твърденията, че украинските сили масово напускат фронтовите линии в Соледар.

"Нека бъдем честни със себе си. Украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар. Съобщенията за тяхното масово дезертиране не са верни", каза Пригожин, цитиран от пресслужбата му в Telegram.

Соледар се намира на около 15 км от разтърсвания от войната град Бахмут, който през последните месеци се превърна в център на сраженията.

Превземането на Бахмут - град с предвоенно население от 70 000 души, сега е една от основните военни цели на Москва.

По-рано тази седмица Пригожин заяви, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на „Вагнер”, като каза, че те водят ожесточени боеве за административната сграда на града.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в късното си нощно обръщение в понеделник, че неговите войски устояват на "нови и още по-силни атаки" срещу Соледар.

Той каза, че градът е бил изравнен със земята по време на боевете. "Всичко е напълно разрушено."

Министерството на отбраната на Великобритания заяви в понеделник, че силите на Москва "вероятно контролират по-голямата част" от Соледар.

Публичната роля на Пригожин и "Вагнер" значително нарасна, откакто Кремъл изпрати войски в Украйна. Бизнесменът вербува затворници да се бият в Украйна, като обещава амнистия при завръщането им, ако оцелеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До r3v0lv3r и на запад и при Рашките има 3 вида пропагандатори. Консерватори преди да кажат нещо проверяват по 20 пъти. Най-надежни но не много популярни. Основни пропагандисти тук влизат и Държавните медии(за запада спонсорираните медии) Ако целта трябва да се достигне ще лъжат и мажат безочливо. И останаха БАШ пропагандистите които за да придвижат напред канала и влиянието си заради което пускат всевъзможни включително глупости и измислици вкл в Киев за 5 дни.
110
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Давай смело . Обичаш да тормозиш нали , сорросоид ли си ?
109
8
 
7
 
! Отговори
Антибандерист преди 1 година
Развръзка: ВСУ са получили заповед да напуснат Соледар в рамките на 24 часа. Загубата на Соледар от украинските войски показва, че въоръжените сили на Украйна не могат да издържат на неочакваното настъпление на руските войски, както се случи по-рано в Бахмут, но поради загубата на Соледар се появява заплаха и за украинските части, разположени в Бахмут, тъй като в този случай градът ще бъде заобиколен от 70-75%.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ок ...Пусни линк.Какъв е проблема.
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загубих желание да пиша. Дори не ми се чете. Подложени сме на тормоз от който няма измъкване. Нямаме вина но страдаме заради това че в демокрацията няма правда и справедливост само връзкарство което ние не умеем , мисля за самоубийство не е шега.
106
5
 
9
 
! Отговори
До Ок преди 1 година
То имаше и видео как украински войници се снимат до граничен стълб на границата с Русия, ама още не са стигнали дотам в действителност!
105
12
 
6
 
! Отговори
Браво на Украйна преди 1 година
Поне за последен път, нека се бие! Не и остава много! А артиста, стяга куфарчето
104
18
 
10
 
! Отговори
Ок преди 1 година
Стига сте писали глупости, точно преди 1 час командирите на ВСУ в Соледар пуснаха видео, няма никакво превземане от страна на Русия, а точно обратното, биват разгромявани
103
9
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Спешна мобилизация на 50000 балкански атлантика да помагат на натовските подразделения в украйна!
102
9
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ти да видиш.Руската пропаганда вече издиша благодарение точно на Пригожин.Гледаш и не вярваш на очите си.
101
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната новина досега е, че ВСУ не са напуснали града през нощта тайно за да се откъснат от врага, както беше в Лисичанск. Агонията на гарнизона обаче вече си проличава. Разбитите части се извеждат от града, но не се изпращат нови в замяна и това предполага, че военното командване на Украйна вече е сложило край на Соледар. Междувременно ВС на РФ, без да дават почивка на врага, продължават атаката в центъра и особено упорито атакуват в посока на селището. Благодатное и ж.п Солна станция, за да затвори обкръжението около врага, който се е установил в западната и централната част на града.
100
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк отвсякъде,но русофобските овце се хващат,укрофашистите ще платят по пълната програма.
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всяко от тези места голям брой убити и ранени. По щастливо стечение на обстоятелствата всички горепосочени негодници се занимаваха с прочистване на руското население в Херсон и региона. Вчера киевският режим започна да подготвя населението за предаването на Соледар. Например, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр обяви мощен щурм на Соледар от най-добрите щурмови групи на вагнеровците. Също така, самият фюрер Зеленски, във вечерното си обръщение, като каза че много руснаци са били избити. Разбира се ВС на РФ имат загуби там, но те не могат да се сравняват със загубите, пон
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няколко канала в Telegram съобщават, че вчера са били нанесени ракетни удари по бази на ВСУ и ССУ (пунктове за временно разполагане) в Херсон. Под атака бяха: полицейското управление на Днепър, което се намира на улицата. Zalaegerseg 29, където имаше повече от 100 войници от МВР и СБУ; Полицейско управление Суворов, което е на улицата. Маяковски 10, където имаше и около 100 войници от специалните части на МВР и специалните сили на СБУ; Полицейското управление на Корабния район, на улица Филатова 30, където седяха претъпкани украински неонацисти от различни групи.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че офицери от СБУ са прехвърлени в групата край Бахмут, чиято задача е да пресече паниката и дезертьорството в редиците на въоръжените сили на Украйна поради огромните загуби край Бахмут. В района на Угледар, северно от Павловка и Шевченко, са открити и унищожени две ДРГ на Въоръжените сили на Украйна. Също така бяха извършени атаки срещу концентрации на жива сила и техника на бойци в района на Новомихайловка.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера късно вечерта Въоръжените сили на РФ нанесоха ракетни удари по съсредоточенията на Въоръжените сили на Украйна в Славянск и Краматорск. В Краматорск, попадения в индустриалната зона. През последните седмици градът е удрян почти всеки ден. Всъщност така се обработва оперативният тил на противника, където са разположени резервите на Въоръжените сили на Украйна, използвани в боевете в Соледарско и Артемовско направление.
95
5
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Явно украинските бойци и руските затворници са еднакво силни и затова боя е толкова завързан и ожесточен. Когато воюват хора с еднакви физически сили и с един акъл става равностойна битка.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин: да бъдем честни хахахахахаххахахахахахаххаа много къс виц
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е,то двете армии доскоро са били една държава и една подготовка, няма как да се очаква едните да са много по-слаби от другите.
92
17
 
11
 
! Отговори
РУZZИЯ преди 1 година
Изгуби тая война още на втория месец когато бяха победени в битката за Киев. ''Специалната операция'' продължава вече близо година. Имаше масова мобилизация... над 3000 руски танка са за скрап. Над 110 000 руzнаци загинаха. Много скоро цяла Украйна пак ще е свободна а Руzzия ще се разпадне както стана през 1991.