Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро

"ЕС и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии"
19 яну 2023 18:00, Йоана Цонева
388
Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро
Снимка: БГНЕС

Москва ще се опита да накара Европейския съюз и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Сергей Алейник.

Ще направим всичко, за да отрезвим колегите от НАТО и Европейския съюз възможно най-скоро, подчерта той.

Лавров описа западните лидери като "самонадеяни" хора, които поставят "неудържимите си политически амбиции, опитите си да реализират чувството си за собствено превъзходство, своите колониални и неоколониални мечти и илюзии над интересите на собствените си народи".

По негови думи Западът е превърнал Украйна в плацдарм за по-нататъшно развитие на постсъветското пространство.

Още по темата
Западът е този, който в момента тласка Киев да създава директни заплахи за жизнените интереси на Русия и Беларус, категоричен бе руският първи дипломат.

От своя страна беларуският външен министър заяви, че спрямо Минск и Москва е отприщена хибридна война от страна на Запада.

На срещата Лавров изрази и подкрепа за предложението на беларуския президент Александър Лукашенко Организацията на договора за колективна сигурност да проведе конференция за евразийската сигурност по-късно през тази година, съобщава ТАСС.

Той посочи, че на събитието ще бъдат поканени и представители на ООН, Шанхайската организация за сътрудничество и Общността на независимите държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
7
 
6
 
! Отговори
Gadic преди 1 година
Ама че *** *** са се събрали тук и подкрепят наглите бълнувания на тъжния кон
286
10
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Аз не знам как може да има хора които да продължават да твърдят че Русия е нападнала Украйна, след като целият свят видя агресията на киевските фашисти.
285
9
 
9
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 1 година
ВРЕМЕ Е ЗА ХИЛЯДИ СЛЪНЦА ...
284
18
 
27
 
! Отговори
Чичо Пеню преди 1 година
България с НАТО и Еврогейския съюз цъфна та върза! *** ние разбирачите от всичко разбираме дааа! Да плюем ,Русия ни е виноовна за всичко,хубавия и милосърден запаад,цъвтим по икономика по всичко дааа номер 1 сме разбирачи! Браво, на нас стигнахме дъното и пак, едно си баба знае, едно си баба знае. *** отворете ги тези очи бе хораа! На първо място дайте да си оправим държавата,пък след това ще оправяме,Украйна и Русия.Ама айде по сериозно раздвижете ги тия мозъци.Нито Русия ги боли за нас,нито Укра
283
43
 
19
 
! Отговори
Наско преди 1 година
Е тия прекалиха - западът ги заплашвал. А това, че нападат свободна страна, е маловажно. Конската глава верно плещи врели-некипели, но да не забравяме, че това са изказвания, предназначени за вътрешно руска употреба. Техният блатен народ е свикнал да живее в мизерия, но пък се чувства велик, когато му обясняват по телевизора, че ще унищожат целият запад. Това Лондон, това Париж, това Варшава - всичко унищожават Соловьов, Киселев, журавлев(новия жириновски), Скабеева и Попов, Симонян - все ***
282
36
 
11
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Русия щяла да победи, ама на какво и кого
281
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само глупости можеш да четеш, изречени от тоя старец.
280
32
 
30
 
! Отговори
време е руския преди 1 година
народ да се "отрезви" и да избеси тези които ги водят към война,икономическа изолация и мизерия в следващите 100г
279
27
 
47
 
! Отговори
Чичо Пеню преди 1 година
Европейския Съюз и НАТО са организации които имат за цел да правят богатите още по богати! И да разпалват конфликти по света! Кой съсипа близкия исток, кой пусна ракети в сърбия,кой пусна атомни бомби в япония? Русия ли, не! Дано Американския народ избере отново Тръмп,и всичко да приключ,в противен случай целта на Наркомана и Ментално болния дядо е разпалване на 3-та световна война! Русия никога няма да загуби война запомнете го! Лошото е че ще има много радиоактивно стъкло!!!!
278
29
 
12
 
! Отговори
Айдутин. преди 1 година
Конската глава пак се изока, прехвърляйки проблема от болната към здравата глава.
277
50
 
23
 
! Отговори
Чичовци преди 1 година
Киевска Рус,Русия,СССР и РФ са имена на алкохолизирани,разюздени,и фанатизирани *** с извратени представи за човечеството.Манията им за величие и бой след запой са запазени марки на Рашистите.Кой луд ще се заиграва с тях?!И лудия бяга от пияния! Това не е клевета,това е истина от ЧИЧОВЦИТЕ!!!
276
56
 
26
 
! Отговори
Електра преди 1 година
Не запада а Рашистите проляха първа кръв в Украйна...
275
42
 
20
 
! Отговори
Баба ти Пинко преди 1 година
Всъщност дали Русия няма да се победи сама....
274
0
 
7
 
! Отговори
Баба ти Пинко преди 1 година
Дали?
273
17
 
48
 
! Отговори
Мдааааа преди 1 година
Злобни наивници са вярващите в победа над Русия. По-скоро светът ще се затрие, но това няма как да се случи.
272
4
 
12
 
! Отговори
Баба ти Пинко преди 1 година
Доообре, работиш в нормално темпо и изведнъж Русия напада Украйна. После цените се вдигат заради запада и неговите санкции. И темпото се увеличава ... , увеличава се и това на изтока (руснаци)... Е сега ги питам, и се питам ... Какъв ви е проблема и защо го правите.? До къде ще стигнете? А хората? А децата? ... Къде е остана всичко ..... И защо..
271
63
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите военни помощи ще доведат до изтласкване на Русия от Украйна и стартиране на възстановителния процес. Една неутрална зона от 100 км на територията на Русия би гарантирала безопасността на Украйна в бъдеще. А дали войната ще приключи е без значение ако санкциите от настоящия списък продължат. След години Русия ще моли за подписване на мирен договор.Очевидно е че тази олигархична държава с овчедушно население е обречена на огромно разслоение в обществото и зомбиране от медиите.
270
28
 
48
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ И НЕИНИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ ПУТИН
269
27
 
13
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Отрезви е хубава дума, позитивна, но не е ли по-подходяща за използване ....у вас!
268
69
 
35
 
! Отговори
РУСИЯ=ПРОКАЗА преди 1 година
Призвани сме да се отървем от Русия