Монтираха ПВО край любимата вила на Путин, притесняват се от удари от Украйна

В нея президентът забавлявал приятелите си
24 яну 2023 21:34, Нели Христова
400
Монтираха ПВО край любимата вила на Путин, притесняват се от удари от Украйна
Снимка: БГНЕС

Система за противовъздушна отбрана е инсталирана близо до един от любимите дворци на президента Путин, в момент, в който нарастват опасенията в Кремъл относно способността на Украйна да нанася удари по цели дълбоко в Русия.

Системата за противовъздушна отбрана Панцир-S1 е била забелязана в село Ящерово, близо до резиденцията на Путин близо до езерото Валдай, според "Агентство" -  руски опозиционен уебсайт, който е забранен в Русия. Не се смята, че в района има военна инфраструктура.

"Тези системи за противовъздушна отбрана защитават Путин лично и семейството му от възможен украински удар", съобщават от уебсайта.

Панцир-S1 са способни да свалят самолети, крилати ракети, дронове и хеликоптери, според руската армия. Подобни системи бяха инсталирани миналата седмица и на покривите на няколко отбранителни и административни сгради в центъра на Москва, както и близо до официалната резиденция на Путин Ново-Огарьово близо до руската столица.

Освен това се твърди, че те са били разположени в райони около Рубльовското шосе, където руският бизнес и политически елит притежава имения. Смята се също, че Русия е инсталирала мощни ракетни системи С-400 за защита на въздушното пространство на Москва.

Твърди се, че Путин забавлява приятели, семейство и прокремълски знаменитости в резиденцията си на езерото Валдай, която е на около 400 км северно от Москва. Разтегнатото крайбрежно имение съдържа четириетажно имение, плувен басейн, спа комплекс, конюшня и голф игрище, както и подземна камера за криотерапия и кална баня.

Съществуването на луксозния имот беше разкрито през 2021 г. от съюзници на Алексей Навални, лишеният от свобода опозиционен лидер. Те твърдят, че държавни средства са били използвани за наемане на имота от един от най-близките съюзници на Путин, както и за извършване на обширни ремонти.

През последните месеци Украйна нанесе редица удари по военни цели на стотици мили в Русия. Той също така е насочен към руски бази в Крим, черноморския полуостров, който беше анексиран от Кремъл през 2014 г. Длъжностни лица в Украйна също казаха, че разработват бойни дронове, които могат да пътуват до 1000 км, което ще позволи на Киев да извърши потенциални удари срещу цели в Москва.

Ходът за укрепване на отбраната беше оценен високо от Александър Коц, руски военен кореспондент. "Хубаво е да започнем да планираме предварително, вместо след първите удари", написа той в платформата за съобщения Telegram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
И защо? Той Путин нали е в бункера. Защо ще пазят вилата му.
279
3
 
9
 
! Отговори
Нено преди 1 година
Тия наистина са уникално, неповторимо и безбрежно мaлoyмни - сложиха Панцири на някои покриви в Москва ахахахахах ))))
278
2
 
8
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Така, така! Страхът е голяма работа! :))))
277
1
 
9
 
! Отговори
Украинец преди 1 година
Ще натъпчeм зaDницата на някоя гарга с С4 и пак ше го дръннем.
276
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интересно , че в новината се посочва са инсталирани системи с-400 край Москва - все едно такива системи досега там е нямало :D
275
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как е монтирана ? При все , че е на колела/вериги?? Или някой просто е заснел системата в този район и е съчинил история?
274
4
 
9
 
! Отговори
Във всеки преди 1 година
момент се знае къде е Путин! А той знае, че ако посмее да направи някаква ядрена глупост, първата US бобма ще е мине през неговия прозорец. За тва и не е посмял да го направи до сега , няма и да посмее!
273
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия пари за ПВО на няква си вила, могат да направят ПВО на болници, училища и детски градини. Друг е въпроса колко работи това ПВО. Те винаги са се интересували от вожда, не от хората.
272
1
 
5
 
! Отговори
иииии преди 1 година
Краварката е в левият ъгъл.
271
11
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 година
И новината е според някакъв опозиционен сайт. Била забелязана Панцир, смята се, че в района нямало военна инфраструктура. Всичко е на наглосаксонски принцип - хайли лайкли. Но и така да е, Русия няма ли право да си защитава президента както сметне за добре? В САЩ как е, сикрет сървиз едва ли не влизат с Байдън в тоалетната.
270
3
 
19
 
! Отговори
ТВ преди 1 година
Това подло и страхливо същество защо не отиде да инспектира окаяното състояние на предните линии на фронта?
269
3
 
24
 
! Отговори
Z преди 1 година
Украйна търси ПВО за да пази хора и електоцентрали, Русия пази на Путин вилата.Я сега да видим, кой за какво се бори и какви приоритети има.
268
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Монтирайте ПВО и на външната тоалетна, дето е на 200 метра от вилата!
267
8
 
24
 
! Отговори
ХЕ ХЕЕЕ преди 1 година
''Специалната 10-дневна операция'' на шаш..вия дик...атор продължава вече година. Резултата е: тотална изолация на Руzzия, 120 000 убити руски момчета, 3200 танка за скрап, корабля Масква на дъното, иномиката на Раша е през колапс. Вова се крие в бункера. Но според рашистите всичко върви по мед и масло :D :D :D
266
20
 
6
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Много танкисти сте се събрали но си нямате хал хабер от танк.Тези леопарди 2 с едно РПГ-7 за 500 лева стават на скрап.Ще и видите сайра в скоро време но да не повярвате на укристан как един танк е станал призрака на Бахмут хаха!!!
265
5
 
13
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
В Русия ако си дребен бакшиш ама си верен на партията може и Ген. Сек. Да станеш , после вили, дворци, яхти , Волги , Лади, яхааш мечки...Ехаааа искам в русия
264
7
 
24
 
! Отговори
Последният попиканец преди 1 година
Кога ще мобилизират Путин и ще го пратят под Бахмут да защитава "родината" си.
263
7
 
18
 
! Отговори
Бай Баяни преди 1 година
Да монтира,той и Кримският мост беше с най-съвременна защита пък го гръмнаха.
262
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И Кадафито убиваше с лекота, но накрая и него убиха, даже и го изнасилиха, собствените му поданници!
261
7
 
30
 
! Отговори
Пич преди 1 година
"един от любимите дворци"?! Не е очудващо, че от време на време се появяват такива като Путин, такива тарикати винаги ще има. Очудващо е как този клет народ толкова години кълве на една и съща кукичка. Яд ме е на руснаците, имат потенциал да се превърнал в лидери в световен мащаб, но от мързел и от липса на правилни политики са в калта от много години. И ще продължават да са на дъното така като гледам как се развиват нещата. Жалко ...