Руската фрегата "Адмирал Горшков" тренира стрелба с "Циркон"

Готви се за общи маневри с Южна Африка и на Китай
25 яну 2023 11:25, Елка Василева
81
Руската фрегата "Адмирал Горшков" тренира стрелба с "Циркон"
Снимка: архив, БГНЕС

Руската фрегата "Адмирал Горшков", действаща в Западния Атлантик, проведе учение за използване на хиперзвукови оръжия срещу морска цел, съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС.

Още по темата
Учението бе осъществено чрез компютърно моделиране, уточни ведомството. Фрегатата тренира нанасяне на удар с хиперзвукова ракета "Циркон" по морска цел, имитираща кораб на условен противник и разположена на повече от 900 километра разстояние.

"Адмирал Горшков" в момента е на далечен поход. Корабът ще попълни запасите си в сирийското пристанище Тартус, а през февруари ще участва в съвместни маневри с военноморски сили на Южна Африка и на Китай край африканските брегове, посочи министерството.

(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
18
 
! Отговори
Путин преди 1 година
е предупреден че първта US ракета ще влезе през неговия прозорец ако се заиграе дето не му е работа. И те така са нещата
29
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно Баба Меца пак ще бъде отрахана, не переживайте.
28
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не отиде при Москва само и тая лодка.
27
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистката/нацистката *** нанесе удари по Донецк и Горловка, но подготвения от нея удар срещу Мелитополь и Бердянс бе осуетен от съюзните сили. Силите на Донбас разкриха и обезвредиха укро-диверсанти преоблечени в руски униформи.
26
14
 
20
 
! Отговори
Другаре, преди 1 година
Не се самонадъхвате! Лузъри сте отвсякъде, но скоро ще го усетите затишието пред буря. Укри-офанзивата е вече готова. Дерзайте!
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската фрегата "Адмирал на СССР Горшков" проведе стреби с хиперзвуковите ракети "Циркон" в района на Западния Атлантик. Днес тя е по-близо до Вашингтон и Пентагона. По-рано писахте, че през февруари щяла да участва в съвместни маневри с военноморските сили на Южна Африка и на Китай в Индийския океан.
24
16
 
10
 
! Отговори
до уау преди 1 година
Това повече върви да го говориш за българската армия и въоръжение, не за руската. Понеже руската армия си позволи да води военни действия в съседна на тях държава, докато при нас, съседна на тебе държава пребива и унижава хора с българско самосъзнание и политиците по типично евроатлантически образец изпращат само протестни ноти, щот друго няма какво да направят, нито имат с какво да го направят.
23
10
 
12
 
! Отговори
Е и? преди 1 година
С тези ядрени оръжия, какво ще взривят ядрена бонба в Украйна ли? Пред тях си, от другата страна на оградата? Нали ще се разсмърди на всякъде и тая смрад ще стигне и в Москва и тука по европа. Берлин Виена. САЩ нали няма да пострадат?
22
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех, нашенските ра6исти много се напрегнаха?! Другаре, плащат ли ви поне за тъъъпотиите дето ги пишете, или наистина сте толкова зле и си вярвате?
21
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали съобщават, че мобилизацията в Украйна е станала негативна и е започнала да провокира паника и агресия от страна на хората в страната срещу военни комисари и униформени. Зачестиха случаите на сбивания, отвличания и други беззакония.
20
18
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Ти гледай да не стане обратното, щото сме НАТОвска територия и някой щатски Пиночет може да ви разпунди вси ко'му'не'та. Партизани ли ще ставате? Много добре! Щатските специални части ще ви разкажат играта. Те не са обучени да арестуват. :)
19
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въздушна тревога в цяла Украйна. Съобщава се, че това е руска авиация на територията на Беларус, вдигната във въздуха за отработване на задачите на регионалната групировка войски.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фашистката *** има проблеми югозападно от Бахмут. От страната на Клещеевка ЧВК Вагнер напредва към Ивановски и установява контрол над височините. През това населено място минава една от основните линии за снабдяване на фашистката *** в града. Става дума за участък от магистрала Н-32 Константиновка-Бахмут. На север от града ЧВК Вагнер атакува от страната на Подгородни в посока Ягодни и постига успех. Това село има важен железопътен възел. Така Бахмут постепенно се покрива от две страни.
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
WarGonzo:Руските войски обстрелваха Георгиевка и укрепените райони на фашистката *** в Красногоровка и Маринка. По земя те отново атакуваха в посока към Первомайски. фашистката *** нанесе удари по Донецк и Хорловка. Ню Йорк(странно име за украинско населено място)беше обстрелван от руска артилерия.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че в Краматорск руските витязи успешно са атакували с артилерия и РСЗО струпване на фашистката *** в индустриалната зона. Резултатът е значителен брой убити и ранени зомбита.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронацистът и съветник на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк обещаха удари срещу Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург и други градове на РФ. Но той не намесва Украйна и казва, че това няма да са атаки от ВСУ, а някаква вътрешна ескалация.На първо място,това е послание към самите украинци, за да отвлече вниманието от месомелачката Бахмут,корупционния скандал с поръчките на украинското министерство на отбраната и да повдигне морала. Жителите на големите градове трябва да се преместят от състояние на еуфория в състояние на реализъм.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцария, държава с военен неутралитет, промени законодателството си. Сега е разрешен реекспорт (пренасочване през трети страни) на оръжия и боеприпаси, произведени в Швейцария за Украйна.Русия ще им припомни техния неутралитет.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В района на Угледар ВС на РФ имат известен напредък в района на Николски и Павловка.Повишен натиск върху фашистката *** южно от Новомихайловка.В Маринка продължават боевете в западната част на града. На участъка Велики Новоселки-няма промени.В Запорожка област ВС на РФ вече са превзели по-голямата част от "сивата зона",но засега не са предприели сериозни настъпателни действия срещу сравнително големите населени места Орехов и Гуляйполе.
12
2
 
14
 
! Отговори
бах преди 1 година
мааму брей. Гладни но имат цели 2 кораба и ракети също, бааа маааму брей
11
7
 
10
 
! Отговори
Руски карабъль преди 1 година
Само да бъдат предупредени младите моряци да не пушат близо до боеприпасите... :):):)Иначе е добре че вече ги е страх да тренират в Черно море и са избягали чак до Африка, то в туй Черно море е много кофти водата и корабитие потъват.