Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
3
 
2
 
! Отговори
факт преди 1 година
Всичко започна с това,че през 2014 Русия окупира Крим.
408
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "ще се научим" така е цялата агитка ще ви се наложи да се научите да работите. Купона е към края си.
407
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаш да учиш ти нас не ни мисли ние сме се научили. Ти имаш пропуски и трябва да учиш и то много. Освен това на нас никой не ни плаща да мислим така. На който му плащат той да му мисли. За без пари от нас толкова. Ти си мисли.
406
8
 
6
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 1 година
Русия не е важна ! По-важен е запада ! Не може никой да си разширява територията безнаказано . Действията на Русия водят света към унищожение ! Тя иска да заграби поне половин Европа . Няма да и бъде разрешено дори с много скъпа цена за цялата земя ! ! !
405
6
 
8
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
С танкове или без танкове Русия ще смачка тези наглеци. Колкото до пътниците, в британските републики нямало как да се отопляват и са пътници от студ, а не в Русия. То ако така се заличаваше огромна велика страна ехееее.
404
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, НАТО съвсем пряко воюва с Русия, но не умират жители на страните от НАТО. Русия обаче може да прекрати войната и това да спре. Тя казва Русия и съюзници, но съюзници няма, ако не броим Беларус. Северна Корея, Китай, Иран не са съюзници, за тях просто врагът на моя враг е мой приятел.
403
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете тея замъци , кажете какво става с безаналоговите оръжие ? Ако всичко което се говори за тях е вярно , след година война руснаците трябваше да са до Берлин , не до Бахмут.
402
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пътник.
401
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фирмата цензур ми открадна неудобно за нея но напълно верно мнение от екранчето на стар модел телефонче е лесно да се краде но не може истината да се открадне . Замъци тип Кремъл в Милано няма това е лъжа.
400
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремъл е построен по заповед на Иван Грозни а замъци тип Кремъл има из цяла Русия. Има и в Прага т. н.. пражки кремъл. Не сме чували да има в Милано. Дай линк със снимка от Кремъл в Милано. Доста интересно.
399
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт на два стана ли тъчеш. Един път си русофоб както сега но друг път си русофил. Такива разнопосочни мнения от този ник. Ако сте двама различни трябва да се разберете кой да ползва ника но ако един и същ човек се представя двойнствено много лошо !!
398
9
 
13
 
! Отговори
Радньо преди 1 година
Слава на Украйна! САЩ и Европа няма да се откажат от това да освободят Киев от yшaнkитe. Танковете леопард и Ейбрамс са в пъти по-добри от Т-72, за това и кремълската върхушка вият като чакали :). Още малко братя украинци, ако руската армия беше толкова добра, колкото казват от мАсква отдавна трябваше да са превзели цялата държава Украйна. Както се вижда това е колос на глинени крака. Слава Айдар!
397
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Руските войници сочат пряка намаляваща намеса на Русия.
396
4
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Къде ще ми сравнявате Вермахта с украйската армия вие да не сте пили течен съпун
395
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ва.тен.ките почнаха да пълнят гащите :)Ще става много по-лошо за тях!
394
17
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Украйна е суверена държава и може да си доставя каквото иска на нейна територия. Купчината руски трупове ще продължава да расте докато се намират на чужда територия.
393
1
 
3
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 година
Ако започна да цитирам какво си писал...сам ще се застамиш! Гой е "главноя" съюзник на Хитлер, унищожен от "Англи и Франция" 1943г? Само за сведение - Франция '43 година е Виши и марионетна, слугинска на Хитлер държава! Реално "ВФ" започва с десанта в Нормандия, ако имаш доказателства за нещо резлично - с удоволствие ще ги прочета (без википедия). А предполагам можеш и да представиш доказателства за военни деиствия на ВБ в 1939г с/у Хитлер. А може би не, а?
392
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Едем имаше рай, Адам и *** живееха заедно с животни. Имаше достатъчно от всичко. Появи се змия и започна да подбужда да ядат плодовете на забраненото дърво, каза: ще станете като богове!. Руснаците живееха приятелски с украинците, смятаха се за братя, но се появи змия и започна да подбужда, че украинците са велики, копачи на Черно море, предци на славяните, най-древната нация, живяла под гнета на Русия и Украйна, започна да скача площадите, искайки свобода и ЕС, желания Рай, оплювайки брат си, отричайки се от вяра и история, в името на айфони, телевизори, комфорт. Историята е тъжна. Т
391
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като сложиха саксии на главите си, украинците започнаха да скачат по площадите, призовавайки да избият всичко руско, изгориха живи хора в Одеса, започнаха АТО под командването на Турчинов през 2014 г. срещу дисидентите в Югоизтока, нарекоха братята си не -Славяни, наречени монголи, колорадски бръмбари, забраниха всякаква литература на руски и руски писатели, композитори, художници, пренаписаха историята и накрая, напълно обезумяла, Украйна започна да заплашва да взриви електроцентрала и да затвори водопровод към Крим. Една малка част от написаното е достатъчна, за да изтрие Украйна от картата
390
16
 
16
 
! Отговори
Вова преди 1 година
Много са лоши тези от Запада (американци, НАТО, англосакси, колективният Запад): открай време се месят във вътрешните работи на Русия (СССР) по целия свят. Преди им се месеха в Корея, Куба, Близкия Изток, Афганистан, сега в Грузия и в Украйна, която си е, ами ... ,,почти Русия". Лош, лош Запад! И предатели отвсякъде! Но Русия ще се бори за мир по целия свят до последния войник/наемник... Да кажем твърдо ,,нье" на войната! Вервайте ми!