Бивш вицепрезидент на Русия: Путин стана за смях с военните около себе си

Това е трагедия, защото хората умират, заяви Александър Руцкой
30 яну 2023 18:40, Нели Христова
416
Бивш вицепрезидент на Русия: Путин стана за смях с военните около себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин "станал за смях", защото се е обградил с "абсолютно некомпетентни" военни началници, които да водят инвазията в Украйна. На това мнение е бившият вицепрезидент на Русия Александър Руцкой.

Бивш съветски генерал обвини Путин в "безсмислено" убийство на десетки хиляди руски войници, които са били използвани като пушечно месо във войната.

Руцкой, който е бил заместник на президента Борис Елцин, каза, че инвазията на Путин в Украйна никога не е трябвало да започва.

"Ако въоръжените сили нямат способността да провеждат стратегически настъпателни операции, тогава е по-добре да не опитват, особено извън собствената си страна", заяви Руцкой. "Всичко, което се случва днес, се обяснява с факта, че нашите въоръжени сили не са в състояние, подчертавам, да провеждат стратегически настъпателни операции."

"Защо….? В продължение на четвърт век въоръжените сили се ръководят от некомпетентни, абсолютно некомпетентни хора", допълва бившият генерал.

"Резултатът е касапницата в Украйна, където Русия претърпява загуби, които според една оценка са 175 000 за по-малко от година. Това е трагедия за нашата страна", казва Руцкой, който е единственият човек, който някога е заемал поста руски вицепрезидент. "Това е трагедия, защото хората умират."

"Хората умират безсмислено, въпреки че лозунгът е "Защити Русия". Къде защитават Русия? За какво умират...? Кой има право да отнема баща от децата му? Кой даде право да се отнемат синове на майки и бащи? Никой….", коментира още той.

Руцкой се позова на силно оспорвани твърдения на Русия, че Великобритания стои зад експлозиите в тръбопроводите "Северен поток" под Балтийско море, построени за пренос на газ до европейския пазар.

"Великобритания взриви тръбопроводите на Северен поток в Балтийско море", казва той. "И каква е реакцията? Нищо. Просто бла-бла-бла. Защо се случва това? Защото от военна гледна точка нямаме стратегическо планиране. Президентът изразява своите намерения, които не се реализират. Това го прави за смях."

"Путин се е обградил с апаратчици по сигурността и други, които нямат военно обучение и умения на високо ниво", на мнение е Руцкой. "Това включва министъра на отбраната Сергей Шойгу, който, въпреки че сега има чин армейски генерал, не е военен от кариерата, а политик, известен с лоялността си към Путин."

Неговият предшественик, мебелният предприемач, Анатолий Сердюков бил "някакъв шофьор, ефрейтор и нищо повече", който бе повишен, защото тогавашната му съпруга бе дъщеря на близък приятел на Путин.

Руцкой добави, че ключовите хора "никога не са командвали или ръководили нищо".

"Кой имаме в Съвета за сигурност на Руската федерация? Нито един служил в армията, нито един човек с военно образование", допълва бившият генерал. "Никой – а сега си седят и вземат решения за провеждането на специалната военна операция. Е, на шега, това е същото като импотентните мъже, които вземат решения за сексуални контакти. За какъв секс можем да говорим, ако си импотентен? Там е същото. Все едно е. Съветът за сигурност на огромна държава и нито един човек няма военна експертиза. Нито един човек."

75-годишният Руцкой говори с водещия Андрей Ковальов в канала на Kovalyov Principle в YouTube.

Веднъж той беше провъзгласен за действащ президент на Русия от парламента на страната в противопоставяне с Елцин.

Но Елцин смени парламента и Руцкой заедно с твърдолинейните парламентаристи беше хвърлен в затвора за кратко.

Политикът националист беше вицепрезидент от 1991-93 г. след висока летяща кариера в съветската армия, където имаше чин генерал-майор от авиацията.

Той беше свален три пъти по време на съветската окупация на Афганистан, където командваше атакуващия полк на 40-та армия.

Руцкой става Герой на Съветския съюз през 1988 г. По-късно той служи като губернатор на област Курск, граничеща с Украйна, по време на президентството на Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили Русия е агресора.Сега е нападната Украйна после Молдова и т.н.т.
321
1
 
7
 
! Отговори
МАРШАЛ ЖУКОВ преди 1 година
ПРАВИЛНО РУЦКОЙ, ПРАКЕТНИТЕ ЛЪВЧЕТА НЕ СА СПОСОБНИ ДА ИЗВЪРШВАТ СТРАТЕГИЧЕСКО ВОЕННО ПЛАНИРАНЕ,ТОВА БЕШЕ ЯСНО ОЩЕ ПРЕДИ УКРАИНСКАТА КАМПАНИЯ, СТАВАТ САМО ДА СИ ЛЪСНЕШ БОТУШИТЕ С ТЯХ !!!
320
10
 
0
 
! Отговори
Invader преди 1 година
На кой му пука, какво говори тоя лузър Руцкой?
319
3
 
10
 
! Отговори
ПОСТРАДАЛ ОТ КГБ преди 1 година
Руската *** беше бита в Киев в резултат на отайващата корупция в армията.Корупцията разваля държави ,вижте какво стана и с нас.-изчезваща ,оръфана мизерна страна ,която гле3дат с презрение.Живял съм по света .орупцията в армията убива -руски генерали с воли в Европа.Старшинките крадат.Украйна ще загуби по същата причина.Бил ли е някой в Украйна?Зеленски ако оцелее ще бъдеедин от най-богатите хора в света.Причина за войната е не спазването на предателят Горбачов и Рейгън договор за не разшир
318
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин си е направил мафиотска групировка от държата наречена Русия.
317
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е пътник.
316
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто руснаците имат сантимент към украинците, като към свои. Все още. Докога това ще ги възпира, никой не знае, но май няма да е за дълго.
315
2
 
13
 
! Отговори
аха,аха,аха преди 1 година
Тука може да се хвалят само Горбачов (защото Рейгън и Тачър го хванаха на гола кука), Елцин (защото не му пукаше западналяците колко обират природните ресурси) и може би Хрушчов, защото подари Крим на УССР през 70-те. А всеки, който се противопоставя на западните кръвопийци, се заклеймява! Тоталитарната пропаганда и цензура ряпа да яде пред това тука!
314
8
 
12
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
313
7
 
23
 
! Отговори
ОТАН преди 1 година
Много са си добре! И Кадирооглу, и еленовъдът, и готвачът! Освен за интриги и битка за големия кокал, за нищо друго не стават! И ударно еват мамата на Самая Магучая.....
312
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи вицепрезидент, който под управлението на Елцин направи цялото фиаско в Чечня и след това Путин трябваше да го оправя? Знаем го.
311
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Анонимен напълно безмозъчен си.
310
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие се молете такъв да не смени путин, тоя е нацист един от тие дето правиха пуч в русия и стреляха по парламента. иска човека да нападне Великобритания с ракети
309
6
 
14
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Нацистка Германия е лобирала за България. Благодарение на Хитлер сме получили Добруджа, която ни остава и след войната. Затова, според някои българи, ние трябва да сме нацисти и да издигнем паметник на нацисткия войник. )))) А, чакай, ставаше дума за друга държава и други паметници, сори, обърках се. ))))
308
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 11 месеца СВО, близо 500 000 души убити, ранени и осакатени. За какво?
307
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След близо 80 г. жужака реши пак да разрежда мъжкото население. Ама какво му пука!
306
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полека-лека е все тая какви военни ще използва русия. последната година война изчерпа голяма част от съвременното и въоръжение и уби голяма част от мотивираното да воюва население. Това вече и руснаците го осъзнават. Единствено, което могат да предложат е да заливат "противника" със своите трупове. Но в русия човешкия живот никога не се е ценял, така че това няма да им е проблем.
305
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За собствената статия коментира Нееелли Хрристова която не може да пише !!!
304
4
 
6
 
! Отговори
Купувам преди 1 година
Руска територия
303
6
 
13
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Сибир е най-готиното място за живеене. Топля се в хладилника и с м у Ча водка на клечка