Ще сложи ли Москва край на договора за ядрените оръжия?

Според Рябков това е напълно възможен сценарий
30 яну 2023 10:21, Йоана Цонева
18
Ще сложи ли Москва край на договора за ядрените оръжия?
Снимка: БГНЕС

"Напълно възможно" е новият Договор за намаляване на стратегическите оръжия (СТАРТ) със Съединените щати да приключи след 2026 г. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от "Ройтерс".

По негови думи това е напълно възможен сценарий.

Преговорите между САЩ и Русия за възобновяване на инспекциите съгласно новия договор СТАРТ, който изтича през февруари 2026 г., бяха отменени в последния момент през ноември 2022 г. Нито една от страните не е постигнала съгласие за времева рамка за нови преговори, а Москва заяви, че с Вашингтон имат "дълбоко разминаване" по прилагането на новия договор СТАРТ.

Още по темата
Рябков посочи и че преговорите за създаване на зона за сигурност около контролираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна са трудни и Киев, изглежда, просто ги протака.

"Докато продължават консултациите с МААЕ, не би било редно да се оповестява публично информацията за възможните параметри на защитната зона на централата. Преговорният процес не върви лесно", призна той.

Рябков отбеляза, че Киев все още не е дал ясен отговор на инициативата на ръководителя на МААЕ и явно просто проката въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
В един момент всичко ще зависи от това, кой ще се реши да натисне пръв копчето.Чака ни светло бъдеще с поет в космоса. Въпросът е как ще го направим-с космически кораби или с ядрени взривове. И в двата случая ще отлетим в космоса. Нищо не ни задържа на тая Земя явно, след като неистово искаме война. Толкова ли е сложно, просто да си седим в къщи или в кръчмата и да си пием питиетата?
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде поровете в детаили кой с години слага край на всички възможни договори за ядрените оръжия и тогава ревете "Путин!", "Москва!", "Русия!". Не сме вашингтонски електорат.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп каза:"Русия има 1782 показателя, с които трябва да се съобразим" - т.е. това 1782 стратегически термоядрени оръжия. по-малките ядрени не ги брои.
12
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С терористи не се преговаря и не се сключват договори.Русия е на прага да бъде призната за терористична държава.Или за държава превзета от терористични сили.Има ли смисъл от сключване на каквито и да е договорености с терористи Не правете грешката от Втората световна.Обефинете се и ги унищожете докато е време.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговорите между САЩ и Русия за възобновяване на инспекциите съгласно новия договор СТАРТ бяха отменени от Русия в последния момент през ноември 2022 г. Кремъл заяви, че с Вашингтон имат "дълбоко разминаване" по прилагането на новия договор СТАРТ. РФ не може да допусне възобновените инспекции да се извършват по начин, по който се извършваха по времето на алкохолика ЕБН.
10
3
 
18
 
! Отговори
ре преди 1 година
Русия няма да загуби ако не падне управлените на страната няма как да загуби има ядрен арсенал колко всички други взети заедно и това няма да се промени няма как украина да влезне в русия може само да се защитава на своя територия ако на някои тьпан нему е ясно да си свери чесовниката кои век сме защо всички *** говорят за танкове одардия самолети това е отживелица след втората световна се едно да сравняваш сьс пьрвата световна и окопната воина само глупости се дрьнкат
9
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия социопати докато не подпалят целия Свят няма да спрат! Жужето тотално е иzперкало!
8
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5: кой договор са нарушили? Защото аз пък мога да ти дам пример за ФАЩ и ЕС, Германия и Франция зад договоро за Донецк/Украйна. Те го нарушиха и провокираха войната, или неудобните неща не ги забелязваш. Меркел го потвърди че "никога" не са имали да ги спазват а подписали за да печелят време. Нещо?
7
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те ФАЩ го прекратиха още преди няколко години. Сега пак Русия ли искат да изкарат виновна? Хахахахаха, смешници.
6
0
 
10
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
В тези "Динамични и Непредсказуеми времена", в които живеем, Три Години са дълъг период..., много неща може да се случат до 2026 година!
5
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Москва не и е никакъв проблем да нарушава договори и това го доказва многократно досега. Договорите за нея са само хартийки, които не означават нищо. И мъжката дума и честта са непознати за тях понятия. Лъжат мажат и ти забиват нож в гърба, когато им е изгодно.
4
8
 
29
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАЩО Е ОБСТРЕЛВАНА САМО ЗАПОРОЖКАТА АТОМНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА ??? ЗАЩОТО РУСИЯ Е ТАМ !!! КОЙ СТРЕЛЯ СРЕЩУ РУСИТЕ ???? ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ РУСИЯ , НАЛИ ЗЕЛЬО !!!
3
3
 
16
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ще има бум бум и програмистите, ще почнат от начало.... По пещерите...==)))
2
10
 
32
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
Руснаците отстъпват към Киев.
1
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните, дърти, руски лъжи...