ЕС с още санкции на Русия за годишнината от инвазията ѝ в Украйна

В Киев Фон дер Лайен съобщи за десети пакет санкции
2 фев 2023 16:13, Елка Василева
172
ЕС с още санкции на Русия за годишнината от инвазията ѝ в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС планира да наложи нови санкции на Русия по повод първата годишнина от инвазията й в Украйна на 24 февруари миналата година, обяви днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Тя каза това на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, където пристигна тази сутрин начело на голяма делегация на Европейската комисия.

"До 24 февруари, когато се навършва една година от началото на инвазията, ние сме си поставили за цел да приемем десети пакет санкции", каза Фон дер Лайен. Председателката на Европейската комисия подчерта, че сега "Русия плаща висока цена, защото нашите (наказателни мерки) подкопават нейната икономика, връщайки я с едно поколение назад".

Сред най-тежките санкции, приети от ЕС след началото на войната, е въведеният в началото на декември таван на цената на руския петрол от 60 долара за барел, отбелязва АФП.

"Това вече струва на Русия по около 160 милиона евро на ден", каза Фон дер Лайен.

Украинският президент призова на пресконференцията за още санкции срещу Русия, предаде Ройтерс.

Европейската кампания на санкции срещу Москва "леко се забави", отчете Зеленски и поиска тя да бъде ускорена. Той каза, че е обсъдил въпроса с Фон дер Лайен.
(БТА, Николай Станоев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Няма по голям дразнител за русофила и путинофила от появата на фон дер Лайен и Зеленски, като ги видят рускоезичниците и почват да п_каят газ в несвяст, не стига че тровят въздуха ми става и взривопасно ... !!!
64
6
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Колкото повече санкции налагате, толкова повече скакалци и буболечки ще лапате, жалки евроджендърски смехурковци! Скоро всички ще бъдете в краката на Русия, както Наполеон и Хитлер на времето!
63
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
"Европейската комисия подчерта, че сега "Русия плаща висока цена, защото нашите (наказателни мерки) подкопават нейната икономика, връщайки я с едно поколение назад" Излязоха статистиките за 2022 година. Намаляване на БВП в РФ на годишна база 2,1% А промишлеността се е увеличила с 0,5% като тук никой не казва дали се включва във статистиката ВПК или те ВПК са отделна губерния... ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА В ГЛАВИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ ПОЛИТИЦИ!!!
62
3
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Много важно. Боли ги всички знаете кое за санкциите на "ЗЕЛЕНИЯТ СЪЮЗ". Никой не смее да помогне реално обаче, защото, а нападне - лошо му се пише.
61
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три пъти ура за диктатурата на ЕС.
60
2
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 57 То хубаво да живеят , ама те живеят да правят война.Нашественици.
59
6
 
10
 
! Отговори
сина преди 1 година
урсула се казва един виден български леворезбар, тази баба не е по-различна. Всеки ден и час сяда на мъртвия шпек на бай дън и яко се кефи, щото е като кофа от долу - нали е снесла много яйца продажната бабичка урсула!
58
5
 
7
 
! Отговори
Илхан преди 1 година
80-90 % от стоките в Турция са некачествени - факт, аз съм бг турчин, наистина е така, но Турция никога не е била синоним на качествени стоки, както са Германия, Франция и Япония, Холандия, Швеция и така нататък. Проблемът е че в Турция стоките вече станаха и скъпи, остави че са ниско качество, ами и скъпи, почти колкото другите в Европа дето са в пъти по-добре откъм качество
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък Германия се деиндустриализира с темповете на България при Костов.
56
6
 
10
 
! Отговори
европеец преди 1 година
Какви ли ще са тези санкции? Сигурно да спрем да се храним толкова много. По 10 скакалеца и 3 брашняни червея дневно стигат. А руснаците страдат ли, страдат...
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Киай си пазят гърбовете, ако не се разцепят ще победят.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полски фермери са блокирали украино-полската граница. Протестират против вноса на украинско зърно. не могат да си продадат продукцията. Търсят съмишленици в други страни на ЕС , за да се отмени безмитеният внос от Украйна.
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Украйна с нашитепари се купуватимения, луксозни автомобили, бижута, скъпарски почивки и т.н.
52
3
 
5
 
! Отговори
Хасан Бирханлъто преди 1 година
от стоки *** тюркие забугатях аз имам къшта в Разград, в село благоево и в софиа апартамент на дащерята и купиг и то само от внос от тюркие , като мен има пуне 10 хиляди бг турци и циганнни дето се зънимават саму с контрабанда на турски стоки в бг
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намериха диван пълен с пари у заместник министъра на отбраната на украйна
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В очакване . . . Да живеят героите от Сталинград освободителите на Европа от нацизмът.
49
11
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Кранчето на бензиноколнката този път го врътнаха отвън и в касичката и копейките ще задрънчат на празно ... скоро и ракетите и ще свършат и с/у Украйна ще захвърчат камъне и дърве ... !!!
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ни санкционира, само после да не ни вика русофили, че не харесваме да ни санкционират.
47
8
 
14
 
! Отговори
В очакване . . . преди 1 година
Днес се навършват 80 години от решителната битка при Сталинград,която полага основите за обрат във Втората световна война.И тъй като никъде днес в "демократична Европа" не се споменава за това победонодно събитие в руската и съвременната история,напомням на Шойгу, че е дошъл решителния час да напомни за това:И да предприемат най-сетне решителната крачка, за освобождаването на Европа от настоящите и неонацистки ръководители, с нанасянето на решителен и безпощаден ракетен удар по Киев !
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази да си навре пакетите със санкции в процепа между левия и десния крак.....аз ще се лишавам от неща щото да накажа някой друг това само болен мозък може да го измисли...