Лавров: Трябва да отдалечим украинската артилерия от Русия

Според него ескалацията на конфликта расте като снежна топка
Обновена: 2 фев 2023 19:32 | 2 фев 2023 19:32, Йоана Цонева
87
Лавров: Трябва да отдалечим украинската артилерия от Русия
Снимка: БГНЕС

Колкото повече оръжия с голям обсег доставя Западът на режима в Киев, толкова по-далеч те ще трябва да бъдат отдалечи от руските територии. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Ако сега се стремим да преместим артилерията на украинските въоръжени сили на разстояние, което няма да представлява заплаха за нашите територии, то колкото повече далекобойни оръжия се доставят на режима в Киев, толкова по-далеч ще трябва да бъдат преместени далеч от териториите, които са част от страната ни, уточни министърът.

Отговаряйки на въпроса за какво развитие на събитията да се готви, Лавров посочи, че Москва изхожда от обективните реалности. На първо място от онези реалности, които са заложени в нашето законодателство, нашата конституция. Четири нови територии - две народни републики, две области - се присъединиха към Руската федерация след референдум. Според мен тук няма въпроси, каза той. По думите му Западът не може да се успокои и като в прословутите приказки затъва все повече и повече в известна субстанция, в блато, според мен това играе важна роля в хода на операцията.

Още по темата
Според външния министър ескалацията на конфликта расте като снежна топка. Всичко започна с доставките на някакви каски за украинската армия, после се появи леко стрелково оръжие, сега вече упорито се говори за самолети, допълни Лавров.

Германският канцлер Олаф Шолц се кълне, че това никога няма да се случи, но Шолц е известен и със способността си да променя позицията си доста бързо, поясни първият дипломат на Русия. "Освен това той далеч не е сам там. Той каза, че НАТО никога няма да се бие срещу Русия, а неговият министър на външните работи Аналена Бърбок заяви: ние вече воюваме срещу Русия и всички го правим заедно, посочи Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
11
 
8
 
! Отговори
Чичовци преди 1 година
Украйна трябва да отдалечи Рф от цивилизационния свят на светлинни години за да се негативизира и обезличи във всяко едно отношение и да се приведе отново в техният първобитно общинен строй.Няма Русия-Няма Проблеми!ДОКАЗАНО от Йосиф Е.Сталин.
67
4
 
9
 
! Отговори
До Асен преди 1 година
Да Асене,всички като теб искаме да ходим всеки ден на Гей-прайдове!
66
10
 
10
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Така,че,уважаеми Путинофили, не се чудите,че никой не иска повече да се върне под руския ботуш!:))
65
3
 
3
 
! Отговори
Асен преди 1 година
До "никога повече СДС-чума"Няма смисъл да коментирам тъпотиите,които си натворил,само искам да те попитам:Какво ти дава право да обиждаш?? Кой си ти? И какво искаш да кажеш?Че вие,русофилите и путинофилите, които редите крокодилски сълзи за социализма, сте много умни,а другите,които сме против Русия и Путин,и които сме ЗА ЕС и смепрозападно ориентирани, сме ***,така ли???Жалък си, но ти не си виновен: промиването на мозъци вървеше с пълна сила през социализма под докторската на СССР, мой чо
64
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Добре е ти също да се отдалечиш ... от управлението!
63
5
 
5
 
! Отговори
Хари преди 1 година
Да гориш в ада Лавров, или както там се казваш изчадие!
62
6
 
4
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Силно желая Путин и цялата кохорта да лази и да моли Украйна за прошка!
61
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Бомби да ви западат по главите.......
60
11
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Има лесно г-н Лавров. Изтегляте се от Украйна до държавните граници според договора от 1992 г. който е признат от ООН, включително и Русия. Когато това стане, няма да се налага да мислите за украинската артилерия. Освен това вече никой в света не ви се връзва на заплахите и ти да видиш!!! Никой вече не се страхува от вас, освен едни нещастници дето никой не им търси мнението. Обаче биологичният часовник тиктака и те си отиват по пътя към "оня" свят, отнасяйки страховете си със себе си ...
59
7
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До НикогаПовечеСДС-Чума: Не, че нещо, но ... БГ е под управлението на БКП и съдружници от почти 80 г. 80 г. Кремъл командва БГ. БГ политиците и руската 5 колона в БГ не ходят в тоалетната без разрешение от Москва. Ако не съм прав, то тогава БГ щеше да снабдява Украйна с всичко което може, включително тежко оръжие и самолети. Но БГ политиците под натиск от НАТО и ЕС и скатавайки се от Кремъл с пълни от страх *** не смеят да си признаят за изпратеното на Киев. Осъзнай се малко ...
58
13
 
9
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
След 35 годишното опростачване на нацията, провеждано от СДС-Шайката, под напътствието на шпионите от Козяк,не е никак чудно,че са много ПроЗтаците,незнаещи историята,ами пишат глупости за ролята на англо- краварете във Втората световна война и за техните заслуги.Четете бре,хора,а не говорете глупотевините,които сте чули не дочули!Но на ПроЗтаците им е простено.Те не са виновни.
57
3
 
5
 
! Отговори
Мишката преди 1 година
Зъб се вади с корена а не като вас.
56
13
 
7
 
! Отговори
Против Европа преди 1 година
НЕ СЕ РИТА !
55
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англия и САЩ спасиха Съветския Съюз през Втората Световна Война. Въпреки немските подводници, флотилиите с оръжия, танкове, самолети, храни и медикаменти, петролни танкери от Англия и САЩ достигаха Съветските пристанища и снабдяваха руското население и Съветската армия.
54
21
 
10
 
! Отговори
През 2та Световна преди 1 година
война Англия и САЩ снабдяваха Русия с оръжия, храни, медикаменти и горива. Сега пак те снабдяват Украйна. Тогава светът се спаси от Хитлер, сега се спасява от Путин.
53
2
 
6
 
! Отговори
Трай Коньо преди 1 година
ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА
52
10
 
19
 
! Отговори
ВетеринаренДоктор преди 1 година
Ако не бяхме англо- краварска колония,а политиците ни не бяха слуги на шпионите от Козяк ,отдавна безродника и българо-мразец Сулюийман Паситто щеше да бъде скопен,както биха направили го направили цивилизованите ни господарите.
51
29
 
13
 
! Отговори
ЖужЙе преди 1 година
Що се,кон очилат,нали всичко върви по план?Що слагате ПВО по покривите,а в Белгород всичко е опаковано с чували с пясък?Още на втория месец от измислената ви война украинците изпратиха два вертолета в руска територия,и ви избомбиха нефтената бази.После и с дронове няколко пъти ви страха върху главите,но всичко върви по план.Накрая от окупатори да не се окажете окупирани,москали!?
50
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците с това туткане ще почнат да треперят не само за присъединените области ами и за старата си земя.
49
8
 
4
 
! Отговори
Лице преди 1 година
Мердолен !