Путин "убива бавно" Алексей Навални в затвора

Опозиционерът ще бъде преместен в
2 фев 2023 07:47, Нели Христова
66
Путин "убива бавно" Алексей Навални в затвора
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални каза, че ще бъде преместен в суров изолатор за шест месеца, тъй като неговите съюзници обвиниха президента Путин, че "го е убива бавно".

46-годишният Навални беше арестуван преди две години, когато се върна в Москва от Берлин, където прекара шест месеца, възстановявайки се от почти смъртоносно отравяне с "Новичок", за което се смята, че е извършено от руски агенти. Той беше вкаран в затвора за девет години, след като беше осъден по обвинения в измама, които според критиците са отмъщение за разобличаването от негова страна на корупцията в Кремъл.

"Не съм имал посещения от осем месеца и вчера ми казаха, че ще бъда преместен в затвор от килиен тип за максималния възможен срок от шест месеца", каза Навални в съобщение, предадено на неговите поддръжници и публикуван в Twitter. "Там не са разрешени посещения. Това означава повече от година без посещение. Дори маниаците и серийните убийци, излежаващи доживотни присъди, имат право на посещение, но аз нямам."

Неговите съюзници казват, че здравето му се е влошило бързо през последните седмици. Вадим Кобзев, адвокат на Навални, каза, че опозиционният лидер страда от силни болки в стомаха и че е отслабнал със 7 кг. Той казва, че лекарите в затвора го лекуват с "огромни дози" неподходящи антибиотици и обвини Кремъл, че се стреми да "унищожи здравето на Навални".

"Путин се опита бързо да убие Навални", написа в социалните мрежи Кира Ярмиш, говорителката на Навални. "Сега той го убива бавно и го измъчва."

Навални е държан в наказателната колония ИК-6 с максимална сигурност в Мелехово. Той е прекарал повече от сто дни в наказателни килии през последните шест месеца за предполагаеми нарушения на затворническите правила, като например не закопчаване на горното копче и пране в неподходящо време.

Почти 500 руски лекари подписаха отворено писмо до Путин миналия месец с искане Навални да получи достъп до задоволително здравеопазване. По това време Навални твърдеше, че служителите на затвора умишлено са го поставили в килии със затворници, страдащи от инфекциозно заболяване. Той изглеждаше изтощен, когато се появи на съдебно заседание чрез видео връзка миналата седмица.

Навални редовно се обявява против нахлуването в Украйна, наричайки го престъпление и призовавайки руснаците да протестират. Неговите съюзници избягаха от Русия през 2020 г., след като Кремъл ускори бруталните си репресии срещу неговата антикорупционна група, която Москва определи като "екстремистка" организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислещи Роботи ще им трябват в Русия скоро. От 1991, в 2000, в 2014, след 24 февруари 2022 и след 21 септември 2022 над 10 милиона руски специалисти напуснаха Руската Федерация. Нация не се поддържа от роби, а от свободомислещи личности.
48
2
 
3
 
! Отговори
Навални надживя преди 1 година
Путин. Ще надживее и двойниците му.
47
2
 
3
 
! Отговори
Така преди 1 година
са научени в КГБ - отровителство - най-подлия начин един страхливец да убие опонент бил политически, бизнес или идеологически. Случай за пример - бол
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин предупреждаваше...
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Запад ще направят робот-хуманоид на Навални и ще продължат борбата. Изкуственият интелект ще продължи борбата срещу Путин.
44
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омер паша през 1878 г., предавайки се на милостта на генерал Гурко, казва: Вие проляхте толкова много руска кръв за този подъл и неблагодарен народ....
43
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е пич. Зеленски може само да му завижда.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така с това фото, по-драматично ли е? Снимайте Навални, не някакви компютърни анимации. Мисири.
41
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 44. Ха ха ха. Тази пропаганда е за хора без мозък.
40
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то се доказа за Навални, че е чужд агент, който е работил против Русия. В нета пубрикуваха трансфери по сметките му за стотици хиляди долари. И какво трябва да е наказанието за държавна измяна. Даже Путин е много мек. Навални трябва да е доживотно в Сибир.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО ОТ ДЕНЯМОЯТ 24 ЧАСАМеждународниРусияБлизък до Путин: Войната в Украйна вече е загубена, очаква се превратМария НишанджиеваМария Нишанджиева01.02.2023 22:3439084Сподели вВладимир Путин СНИМКА: РойтерсВладимир Путин СНИМКА: РойтерсРуснаците сами ще си отговорят, че страната се управлява от един стар диктатор и тиранин, каза политическият анализаторПреврат през следващите 12 месеца е много възможен, смята Галямов"Войната вече е загубена. Руската икономика се срива", това заяви бившият автор на речите на Путин и политически анализатор Абас Галямов. Галямо
38
7
 
4
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
След като няма свиждания, как постоянно спами ? Явно свиждания няма, но име свободен достъп до интернет? Горкото либееастче - жив да го ожалиш... Когато краде не рИва сега вече голяма драма...
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, как ме забавлявате. Путин, ако е толкова зъл - отдавна е щял да гътне европроекта Нахални и да му сложи двойник. Ей така - сипват му малко стрихнин в яденето, копаят го, слагат двойника, двойника изведнъж изчезва и прави само видеообръщения с ниско качество камера... Ама не, Путин си играе да го трови - с Новичок, с антибиотиците, с какво ли не. А Нахални е ТЕРМИНАТОР, той не умира. Вярва ли още някой?
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удри бай Путине тоя фейк дисидент пълен с офшорни сметки!
35
5
 
12
 
! Отговори
птица преди 1 година
горкото платено безмозъчно плямпало, свъши си равотата, време е да го премахнат господарите му.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Навални за къде се е разбързал!?
33
7
 
11
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Е то дядото от бункера убива всеки ден украински деца с ракети камо ли за един Навални да му е жал.
32
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държава концлагер е така.
31
16
 
14
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Спрял му е дрогата и сега Навални гасне бавно ....
30
6
 
13
 
! Отговори
Навални преди 1 година
Бременен съм. Събирайте капачки за джендерчето.