Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и

Медведев прогнозира "съкрушително поражение" за Украйна
497
Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия разполага нови "танкове-роботи" в Източна Украйна в опит да противодейства на заплахата от германските танкове "Леопард 2", доставяни от Запада, информира „Дейли мейл“.

Безпилотните "роботизирани бойни системи" "Marker" са въоръжени със 7,62-милиметрови картечници и противотанкови ракети. Те могат да се използват и за пренасяне и управление на военни безпилотни апарати, твърдят създателите им.

Първите четири робота "Marker" са пристигнали в региона точно по график, заяви съюзникът на Владимир Путин Дмитрий Рогозин, бивш ръководител на Руската космическа агенция. Той показа кадри на роботите.

Все още не е ясно доколко ефективни ще бъдат те в битка и дали ще могат да действат на повече от няколко километра от контролера си.

Започваме процеса на обработка на изображения на цели, разработване на алгоритми за участие в бойни действия като част от група бойни роботи и инсталиране на мощни противотанкови оръжия, каза Рогозин, който сега оглавява група военни съветници и изследователския и технологичен център "Кралски вълци".

Той твърди, че роботите ще бъдат "ловци на „Леопард"-и - танкове германско производство, които скоро ще бъдат изпратени от съюзниците на Украйна. Великобритания също изпраща танкове „Чалънджър 2“, а САЩ – „Ейбрамс“.

Роботите се използват за охрана на космодрума "Восточний" в Далечния изток на страната и са оборудвани с атакуващи минидронове.

59-годишният Рогозин се закани да отмъсти, след като беше ранен при украински удар, докато празнуваше рождения си ден в Донецк. Бивш заместник министър-председател, той е човекът на Путин зад новата ракета "Сатан-2", известна на руснаците като "Сармат", когато е ръководил руската космическа агенция.

Отделно от това бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на руските ракетни доставки ще доведе до "съкрушително поражение" за Украйна. Медведев, който е заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност, е натоварен от Путин със задачата да ускори доставките на ракети и танкове за фронтовата линия. Доставките на ракети "ще се увеличат значително" през 2023 г., каза той, без да посочи доказателства. „Това ще позволи на украинските неонацисти, които бяха въоръжени от различни западни мръсници, да претърпят съкрушително поражение“, заплаши той, като повтори недоказаните пропагандни линии на Кремъл за това, че Украйна е нацистка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
китайско робо ку4енце нинджа
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оня от как Цезара му напълни трътката с олово още по глупав стана