Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и

Медведев прогнозира "съкрушително поражение" за Украйна
497
Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия разполага нови "танкове-роботи" в Източна Украйна в опит да противодейства на заплахата от германските танкове "Леопард 2", доставяни от Запада, информира „Дейли мейл“.

Безпилотните "роботизирани бойни системи" "Marker" са въоръжени със 7,62-милиметрови картечници и противотанкови ракети. Те могат да се използват и за пренасяне и управление на военни безпилотни апарати, твърдят създателите им.

Първите четири робота "Marker" са пристигнали в региона точно по график, заяви съюзникът на Владимир Путин Дмитрий Рогозин, бивш ръководител на Руската космическа агенция. Той показа кадри на роботите.

Все още не е ясно доколко ефективни ще бъдат те в битка и дали ще могат да действат на повече от няколко километра от контролера си.

Започваме процеса на обработка на изображения на цели, разработване на алгоритми за участие в бойни действия като част от група бойни роботи и инсталиране на мощни противотанкови оръжия, каза Рогозин, който сега оглавява група военни съветници и изследователския и технологичен център "Кралски вълци".

Той твърди, че роботите ще бъдат "ловци на „Леопард"-и - танкове германско производство, които скоро ще бъдат изпратени от съюзниците на Украйна. Великобритания също изпраща танкове „Чалънджър 2“, а САЩ – „Ейбрамс“.

Роботите се използват за охрана на космодрума "Восточний" в Далечния изток на страната и са оборудвани с атакуващи минидронове.

59-годишният Рогозин се закани да отмъсти, след като беше ранен при украински удар, докато празнуваше рождения си ден в Донецк. Бивш заместник министър-председател, той е човекът на Путин зад новата ракета "Сатан-2", известна на руснаците като "Сармат", когато е ръководил руската космическа агенция.

Отделно от това бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на руските ракетни доставки ще доведе до "съкрушително поражение" за Украйна. Медведев, който е заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност, е натоварен от Путин със задачата да ускори доставките на ракети и танкове за фронтовата линия. Доставките на ракети "ще се увеличат значително" през 2023 г., каза той, без да посочи доказателства. „Това ще позволи на украинските неонацисти, които бяха въоръжени от различни западни мръсници, да претърпят съкрушително поражение“, заплаши той, като повтори недоказаните пропагандни линии на Кремъл за това, че Украйна е нацистка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
3
 
7
 
! Отговори
Змей преди 1 година
До анонимен 390 -- И това е прекрасно за будушчето на Рассия. Точно по този тертип дадоха вира СеСеСеРетата. Денги нету и конец СССР, конец СИВ, конец Варшавский дагаворь, конец на васалните държави от Васточная Европа.
321
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия не може да произведе нищо, освен някоя и друга ракета, отново с крадени технологии от НАСА (горе долу от 60те)."Да прав си и затова блатното джудже пищи на умряло всяка вечер и всяка сутрин
320
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защо ли Русия не произвежда хубави коли, добри домашни уреди и др. качествени неща за населението ? Отговорът е ***. Отделя се огромна част от бюджета за разработка и производство на оръжия и не остава за глезотии за населението. По време на соца военния бюджет нямаше лимит, предполагам, че и сега е почти същото.
319
17
 
25
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Не могат сами да произведат автомобил с ABS и централно заключване, но можели да правят роботизирани танкове...Пак някой ще върти *** зад бронята, или ще са с китайски двигатели от мотопеди, като иранските дронове :)
318
14
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Тези танкове роботи ги гледахме вчера на снима. Направени са от гума и се надуват като балон.
317
9
 
14
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Руснаците пускат танкове роботи и те ги погват. Сбъркали софтуера да гони лошите.
316
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакви китайски роботчета със софтуер, краден от Неато роботикс или някъде другаде- позната история. Русия не може да произведе нищо, освен някоя и друга ракета, отново с крадени технологии от НАСА (горе долу от 60те).
315
3
 
8
 
! Отговори
,еуе преди 1 година
Хахахахахах...*** хванат за дедовия....охахахахах
314
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски роботи ? Направихте ми деня днес !
313
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и роботи! Баце и кюлчета!
312
15
 
24
 
! Отговори
6557454 преди 1 година
Тия дето един автомобил не могат да направят ли? От Али Експрес танкове роботи :D
311
10
 
15
 
! Отговори
Астронавтъ преди 1 година
До 374 -- В МКС дори и ламарините вече не са съветско-руско производство и затова я наричат МЕЖДУНАРОДНА Космическа Станция. Да не говорим за електрониката и слънчевиете панели - всичко от САЩ и Западна Европа.
310
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тез "роботи" ще горят!
309
13
 
24
 
! Отговори
Змей преди 1 година
Поредната руска тенекиена уйдурма за наивници.
308
10
 
25
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Не сте разбрали,не са роботи а мужики с мосинки!Пародия
307
0
 
19
 
! Отговори
Ашмодеан преди 1 година
"новата ракета "Сатан-2, известна на руснаците като "Сармат" Ха-Ха-Ха. Пак добре че на руснаците им е известно, какво са построили. "Преписвача" да се бе помъчил малко с превода, а не да ползва googletranslate.
306
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибата още е в морето ама те са сложили тигана на огъня .. ще дойдат танковете ама тогава какво ще правите е интересно :D
305
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците пускат колички с радио управление от Джъмбо, но им казват роботи-танкове. Това е положението, хахахахаха
304
10
 
7
 
! Отговори
Ж. Гд. Сарфаладкин преди 1 година
русские роботи самие бальшие и самие крепкие ребята роботи вперьоооооодвставая роботка агромная вставай на смертний..пачему не встаьошай застряла ти шлюхасерьожа памагай
303
28
 
24
 
! Отговори
Елка преди 1 година
Леопардите ще могат ли поне един резервоар нафта да изгорят преди да изгорят?