Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и

Медведев прогнозира "съкрушително поражение" за Украйна
497
Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия разполага нови "танкове-роботи" в Източна Украйна в опит да противодейства на заплахата от германските танкове "Леопард 2", доставяни от Запада, информира „Дейли мейл“.

Безпилотните "роботизирани бойни системи" "Marker" са въоръжени със 7,62-милиметрови картечници и противотанкови ракети. Те могат да се използват и за пренасяне и управление на военни безпилотни апарати, твърдят създателите им.

Първите четири робота "Marker" са пристигнали в региона точно по график, заяви съюзникът на Владимир Путин Дмитрий Рогозин, бивш ръководител на Руската космическа агенция. Той показа кадри на роботите.

Все още не е ясно доколко ефективни ще бъдат те в битка и дали ще могат да действат на повече от няколко километра от контролера си.

Започваме процеса на обработка на изображения на цели, разработване на алгоритми за участие в бойни действия като част от група бойни роботи и инсталиране на мощни противотанкови оръжия, каза Рогозин, който сега оглавява група военни съветници и изследователския и технологичен център "Кралски вълци".

Той твърди, че роботите ще бъдат "ловци на „Леопард"-и - танкове германско производство, които скоро ще бъдат изпратени от съюзниците на Украйна. Великобритания също изпраща танкове „Чалънджър 2“, а САЩ – „Ейбрамс“.

Роботите се използват за охрана на космодрума "Восточний" в Далечния изток на страната и са оборудвани с атакуващи минидронове.

59-годишният Рогозин се закани да отмъсти, след като беше ранен при украински удар, докато празнуваше рождения си ден в Донецк. Бивш заместник министър-председател, той е човекът на Путин зад новата ракета "Сатан-2", известна на руснаците като "Сармат", когато е ръководил руската космическа агенция.

Отделно от това бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на руските ракетни доставки ще доведе до "съкрушително поражение" за Украйна. Медведев, който е заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност, е натоварен от Путин със задачата да ускори доставките на ракети и танкове за фронтовата линия. Доставките на ракети "ще се увеличат значително" през 2023 г., каза той, без да посочи доказателства. „Това ще позволи на украинските неонацисти, които бяха въоръжени от различни западни мръсници, да претърпят съкрушително поражение“, заплаши той, като повтори недоказаните пропагандни линии на Кремъл за това, че Украйна е нацистка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
11
 
22
 
! Отговори
Роботанк преди 1 година
Будем дратся, только если дают стакан спирт переди бою.
301
8
 
34
 
! Отговори
Мда преди 1 година
И радар не можел да ги хване, щото били от шперплат.
300
4
 
20
 
! Отговори
Волк робот преди 1 година
ну леопард, ну пагоди 15 серия.
299
12
 
24
 
! Отговори
do 376 преди 1 година
Провери в тубата за Уран 9 - участвал е във войната в Сирия. Яко са ти промили мозъка с тия перални и микровълнови. Забравяш че ако не бяха колхозниците МКС нямаше да я има.
298
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски танк робот...***-ле-ле.Тия една пералня не могат да направят...танк робот направили.Сигурно е с кабелно дистанционно и някой колхозник ще крачи бодро след него докато унищожава Леопардите.
297
18
 
22
 
! Отговори
offff преди 1 година
Танкове роботи, кораби Москва... Те ако имаха нещо високо технологично щеше да е на фронта вече... След 80те не ги търси
296
6
 
11
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Бг. кравата мучи, а кервана си върви.
295
1
 
16
 
! Отговори
Пускайте преди 1 година
публикацийте на Дейли мейл в оригиналната им версия, не мъчете редакторите с превода й, че нещо не им се получава. По добре на английски от колкото с такъв превод и редакция!
294
21
 
26
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Чета коментарите и си мисля че България има европейско бъдеще. Путин направи Русия за посмешище.
293
11
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Дякона 362 Армата е в един екземпляр , и си го пазят за парадите.
292
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
368 Общо 16 милиона са руснаците напуснали сред 2000 г. Русия. Сред тях са и последните трима руски Нобелови лауреати в сериозни научни области.
291
7
 
18
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
Руснаците пак са откраднали нещо от запада. САЩ и Израел имат такива танкети роботи от повече от 30 години.САЩ ги пускат от самолет с парашут , а Израел охранява границите си с Палестина. Гледах филм.Бетонна стена. До нея асфалтов път. Танкетите патрулират и при откриване на нарушител, го предупреждават да стои на място. Ако побегнат стрелят.Израел са много напред във военната техника.Купуват танкове и ракети от Запада и ги подобряват допълнително.ВСВ ги принуди да се пазят.
290
15
 
22
 
! Отговори
Мислещи Роботи преди 1 година
Мислещи Инженери Роботи ще им трябват в Русия скоро. От 1991, в 2000, в 2014, след 24 февруари 2022 и след 21 септември 2022 над 10 милиона руски специалисти напуснаха Руската Федерация. Нация не се поддържа от роби, а от свободомислещи лчности.
289
26
 
25
 
! Отговори
Питбул от Украйна преди 1 година
Няма нищо-по Велико от руската простотия !
288
7
 
15
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Ще разберат украинците с кого си имат работа... Само Арматата да отлепи от Кра́сная пло́щадь :D...
287
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дякона.С надуваемите цели е също много весело - ухраинците се връзват на тяп и после руснаците им изчисляват артилерийските позиции. Така че включи главния мозък ако го имаш.
286
8
 
21
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Пратили са четири надуваеми макета. Да бяха пратили "страшилището", танка на всички танкове, "великата и непобедима" на бойното поле Армата Т-14 :D
285
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е тоя "съюзник на Путин" Рогозин ? Те живеят у ена дръжава и тъ.нъ. И къде са снимките дето "ги е показал" ?
284
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа умнокрасивобогаташите яко пищят. Много е весело.
283
9
 
19
 
! Отговори
ГОЧО БУЛГУРЯ преди 1 година
АЛОООООО, КЪМ. РУСКИТЕСОЛДАТИ. СЕ. ОБРЪЩАМ.ТОВА. НЕ. Е. ВТОРАТА СВЕТОВНА. ВЙНА , ТОВА. Е ВОЙНАТА. НА. ***, ИЗКУКУРИГАЛ СТАЛИНИСТ, КОЙТО. ВИ. УБЕЖДАВА ЧЕ УКРАЙНА. Е. ХИТЛЕРИСТКА ГЕРМАНИЯ, НА. НЕГО ИЗОБЩО. НЕ. МУ ПУКА. ЗА ВАС, И. ВИ. ПРАЩА. В КЛАННИЦАТА. ЗА. ПРЯСНОМЕСО.