Владимир Путин: Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии

Киев нарича ударите "карма"
2 фев 2023 07:00, Нели Христова
305
Владимир Путин: Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да спре обстрела срещу руски области от украинска територия, който по думите му е оставил много хора без дом или достъп до вода и електричество, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение, публикувано в сайта на Кремъл.

Руският държавен глава заяви по време на заседание на правителството, че трябва да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите руски области, граничещи с Украйна.

"Разбира се ликвидирането на самата възможност за обстрели е приоритетна задача, но това вече е работа на военното ведомство", заяви той.

Украйна не поема отговорност за ударите по руска територия, но ги определя като "карма" за московската инвазия, отбелязват Ройтерс и БТА.

Путин посочи като засегнати от украински обстрел руските области Белгород, Брянск и Курск, както и Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година.

Хората се сблъскват с "остри проблеми" и се нуждаят от ремонти и компенсации, допълни руският президент. "Много хора се озоваха в трудна ситуация, загубиха жилищата си и бяха принудени да се преместят при роднини или на места за временно настаняване, сблъскаха се с прекъсвания в снабдяването с вода и електричество", каза още Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари