Владимир Путин: Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии

Киев нарича ударите "карма"
2 фев 2023 07:00, Нели Христова
305
Владимир Путин: Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да спре обстрела срещу руски области от украинска територия, който по думите му е оставил много хора без дом или достъп до вода и електричество, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение, публикувано в сайта на Кремъл.

Руският държавен глава заяви по време на заседание на правителството, че трябва да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите руски области, граничещи с Украйна.

"Разбира се ликвидирането на самата възможност за обстрели е приоритетна задача, но това вече е работа на военното ведомство", заяви той.

Украйна не поема отговорност за ударите по руска територия, но ги определя като "карма" за московската инвазия, отбелязват Ройтерс и БТА.

Путин посочи като засегнати от украински обстрел руските области Белгород, Брянск и Курск, както и Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година.

Хората се сблъскват с "остри проблеми" и се нуждаят от ремонти и компенсации, допълни руският президент. "Много хора се озоваха в трудна ситуация, загубиха жилищата си и бяха принудени да се преместят при роднини или на места за временно настаняване, сблъскаха се с прекъсвания в снабдяването с вода и електричество", каза още Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
1
 
! Отговори
Щом трябва преди 1 година
значи ще стане..
132
6
 
4
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Ако, както досега, доставят на Украйна всичко каквото поиска, войната няма скоро да свърши. Ще завърши когато руската армия стигне пак до Киев. Но този път те няма да се изтеглят само срещу обещания за подписване на мирен договор. Една и съща лъжа два пъти не минава.
131
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин стигна до Киев за 2 дни още февруари 2022
130
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търси това намира!Който сее ветрове ще жъне бури!Ние въоръжаваме фашистката хунта в Киев за да бъдат убивани жени,деца,възрастни и ще получим това което търсим!Празно в природата няма!Ненаказано добро също!Който сее cMъpT ще жъне cMъpT!Който подклажда война ще получи война!Ако някой има възможност нека да им каже на нашите 6e3poдHици дето гласуваха да се въоръжават фашистите,да не се кандидатират за следващият парламент,защото господарите им сега ще поискат войници да пратим там!!!
129
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просякинята Украйна не произвежда оръжия, не купува оръжия защото намя пари. Енергийната и инфраструктура е унищожена, численият състав на армията - унищожен. Спад на БВП с 60%. Как смятат да спечелят войната с подаяния на разнородни стари западни оръжия събрани от кол и въже които дори не са обучени да ползват и мобилизирани от улицата хора които никога не се воювали.
128
8
 
6
 
! Отговори
фашистите преди 1 година
Хитлер стигна до москва по бързо от путин до Киев.
127
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разполага с всичко необходимо - земи, води, гори, природа, продоволствия, ресурси, енергии. Дори целият свят да се закрие и да бъде унищожен, Русия ще продължи да съществува и дори ще подобри развитието си.
126
4
 
4
 
! Отговори
Алоооу преди 1 година
До Анонимен 150...На грешен адрес си!Лудницата не се намира тук!
125
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това най-вече се отличава русофоба, че колкото е по силна Русия толкова повече се озверява и озлобява срещу нея. Колкото по-голяма сила прилага и използва толкова повече почват да реват и да се правят на невинни жертви. Единственото лекарство за русофобията е русия да е слаба, разпокъсана и да я разграбват. Това е най-върховното щастие за русофоба--->краваророб и нищо на този свят не може да замести това най-голямо доволство
124
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естония,Финландия,Франция,Гърция,Грузия,Италия,Япония,Латвия,Литва,Черна гора, Холандия,Норвегия,Полша,Португалия,Молдова,Румъния, Словакия,Словения,Испания,Швеция,Украйна,Великобритания,САЩ.Изобщо САЩ и неговите поддръжници.И ако сега либералите твърдят,че в Украйна няма нацизъм,то скоро може да го няма в редица западни страни.И ако САЩ и Украйна дълго време не са крили възгледите си,сега много по-голям брой страни показаха лицата си,повечето от които са спонсори на нацизма в Украйна.
123
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко закъсняла реакция на Путин. Не трябваше изобщо да ги жали. Имаш над 2500 щурмови самолета, армия от 1 300 000 щика. Какво ги жалиш тези украински гадове, дето избиха с редовната си армия по нареждане на САЩ над 14 000 мирни руснаци в Донбас? Удари ги с бомбен килим и ги избий до последния украинец, който освен че се храни от руска земя, ами и тръгнал да избива руснаци. А, ако колективният запад продължава да лае против Русия, имаш ядрен арсенал повече от всички останали взети заедно.
122
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.
121
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така нареченият римски папа няма нищо общо с християнството той е подставено лице на ЦРУ и е прикрит сатанист. ето това са демократичните ценности, които така настървено защитават извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството
120
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фашизмът е видимото проявление на нещо по-страшно нарича се сатанизъм! неслучайно в третия райх всички фашисти на ръководни (СС) постове са били сатанисти отричащи всичко човешко (и божествено) и прекланящи се пред мрака. и в наше време за да бъде приет някой в украински фашистки батальон, условието е той първо да подпише декларация, че се отрича от християнството после следва участието му в сатанински ритуали, убийствa и т.н. неслучайно американската църква на дявола наричаща се храмът на сатаната изрази пълната си подкрепа на укрофашистите.
119
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е задължително да са някакви инвалиди, но това са хора, които не са служили в армията и имат някакви здравословни проблеми или зависимости. Украинските политически телеграм канали съобщават, че Западът е наясно с катастрофалните загуби на ВСУ и настоява за компенсиране на загубите чрез увеличаване на мащаба на мобилизацията. Това беше едно от изискванията за прехвърляне на военна помощ (танкове, бойни машини на пехотата и др.).
118
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Началникът на отдел Личен състав на Щаба на командването на Сухопътните войски на ВСУ Роман Горбач:"В Украйна могат да бъдат мобилизирани мъже, които са ограничено годни за служба". И причината за подобно изказване е важна - да се подготвят масите за факта, че подобен процес може скоро (още сега) да се задейства. Факт е, че фашистката *** търпят катастрофални загуби, а мобилизацията не се извършва с най-бързите темпове. В допълнение към ограничената годност, те могат да призовават и граждани, които са признати за негодни за военна служба.
117
4
 
4
 
! Отговори
птица преди 1 година
До Гиб Мелсън тъй-тъй, и по-евтинко излиза насилствено да ни спрат руските тв канали,а съвсем скоро, най-евтинко да ни няма. Разлакало се укр еврейче с малката хурка, разплакала се Олена крадлата, и от ЕО ни метнали ядро, като казали, че са руснаците,все укро кефове удовлетворяваме. И те затова дойдоха на място за да спамят, да доносничат и да ни тровят.
116
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да удря с една ядрена бойна глава, а с новото си оръжие Сармат,което е ракета носеща до 13 ядрени бойни глави.При симулация от 10 такива оръж. с-ми с по 13 ядр. глави, цялото НАТО+САЩ+Канада+Австралия ще бъдат парализирани и полуживи за да видят след това как 10 торпеда Посейдон потопят Англия,САЩ,КАНАДА,Европа,Австралия и Н. Зеландия, а Япония вече ще е на дъното на океана и това ще е началото на нов св.ред начело с Русия!
115
12
 
14
 
! Отговори
смях преди 1 година
скоро в тълковните речници ще има нова дума : путалност. Това сврън наглост, изградена на лъжа.
114
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.