Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
13
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До сина - при теб са постигнли нещо по значимо - ампутация на мозъка и замяната му с пропагандна балалайка от Кремъл. Това си е значителен напредък. Що се отнася до депедерасизацията - могат да почнат с Гей Джуджето от Кремъл с висналите сици? Едно добро начало!
329
9
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До "драги джендърл - това дали ще върне всичките онея години от живота ти, в коита на теб ти е влизал и излизал бавно и мазно? В свят който не разбираш и не можеш да се приспособиш? Съмнявам се. Ще ти остане само злорадстването, добавено към недоволството от собствения ти скапан живот!
328
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдейки от историята (ГДР и ФРГ, Южна и Северна Корея) къде ли биха искали да живеят хората при един корейски сценарии.
327
14
 
14
 
! Отговори
До джо преди 1 година
Има какво ще правят! Ще закарат "тигрите и леопардите" на руснаците като военни трофеи за обединението с Русия което ще последва!
326
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 369 Киев се надяваЗа Зеленски ли пишеш ?
325
9
 
20
 
! Отговори
"драги джендърл преди 1 година
Споко! Започнахте ли да усещате как започва да ви "влиза" бавно и мазно?
324
5
 
15
 
! Отговори
джо преди 1 година
Анонимник... Какви леопарди и тигри не виждаш ли , че загубите на личен състав са огромни. На хиляда км фронт какво ще направят.?.
323
3
 
17
 
! Отговори
Киев се надява преди 1 година
Но ти не се надявай!За теб положителен сценарий няма - чака те подсъдимата скамейка като военнопрестъпник!
322
25
 
25
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия е зло.Винаги е била зло.
321
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя реалност трябва да се приеме , дребен ? Леопардите идат :)
320
7
 
16
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Таварищ Медведев ми обеща че тази зима ще замръзна.
319
4
 
21
 
! Отговори
Вихо преди 1 година
Падението на велик народ, страдащ от собствените си управляващи, подобно на нас.
318
16
 
22
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Тоя наглец дава пример Корея щото в "руската" част по чешмите тече мед и масло :)
317
12
 
23
 
! Отговори
offff преди 1 година
Този не го чета отдавна... По негови думи тази зима трябваше да умре от студ половин европа...
316
21
 
11
 
! Отговори
сина преди 1 година
Пълна денацификация на руските украйнини и пълне депедерастизация на Европа! Това са задачите, които трябва да бъдат постигнати! Дано успеят!
315
20
 
9
 
! Отговори
Убит русофоб е = преди 1 година
на спасен човешки живот !
314
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русомраз а дано да е като Кадафи че Путин от това го е най страх да не стане и с него така едно време когато му взимаха интервю почти се разрева
313
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Joker Го казва страна която боготвори една мутра която ги лъже... бантустанците нямат равни по мутреене!
312
9
 
8
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
Небензя изтъкна, че конфликтът в Украйна ще приключи тогава, когато Западът прекрати прокси-войната срещу Русия. От своя страна байДжо призна, че руската Специална военна операция в Украйна е изпитанието на века за Пиндостан.
311
20
 
31
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Още една година санкции за империята на злото, и Блатная ще стане голяма колкото Сърбия! А айфончик, може да си бръщолеви пиянските приказки за алкохолишката му аудитория!