Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корейски сценарий им се привидял на руските окупатори. Никакви преговори с убийци и насилници не може да има. Всичко ще бъде Украйна!
369
2
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
Че то такава беше опцията преди войната.
368
2
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Същият злорадстваше, че цената на природния газ за европейците ще е към 2-3 хиляди евро заради сакнциите...Е- цената е към 60 евро...
367
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
битката ще се води до последния украинец, после вече зеленски може да преговаря
366
6
 
12
 
! Отговори
Перо преди 1 година
Тоя Мед. ако извади откраднатите парички, ще се нахранят хиляди, може би и милиони бедни руснаци.
365
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак е на високи токчете, иначе няма да се вижда от масата :)
364
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 390 Ама верно ли Копейкин, Сидеров и Медведката не са ходили войници? .............. еми те в армията обpaтни не вземат.
363
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 1 година
До Анонимен 76 - Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!
362
13
 
12
 
! Отговори
Васил преди 1 година
То Русия искаше само Домбас, ама като гледам как е тръгнало ще вземат цяла Украйна
361
0
 
14
 
! Отговори
До 389 преди 1 година
Ама верно ли Копейкин, Сидеров и Медведката не са ходили войници? Че какво се правят на мъже тогава
360
0
 
10
 
! Отговори
Всеки с малка преди 1 година
п.иш.ка се пени и дърви като Медведката
359
10
 
10
 
! Отговори
toti преди 1 година
Русия е в обрано казано в съвременен ,,робовладелчески строй'',кадето никой не може да вдигне глава,камули ръка и затова всеки опит на вълнения и /представете си/стачки ще бъде тотално потушен в зародиш и ди 9-то коляно изселяни в Сибир!!!Жалко за тоя харод да не види свободата и демокрацията каква полза имат !!Сравнено с бай Тошовия режим,сме си живели като царе!!
358
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маса страни и доброволци се явяват в помощ на Турция и Сирия за справяне с катастрофата от заматресението на 6.2.2023. В това време от кремл водят човеконенавистническа война в Украйна, рушат там градове и убиват безогледно цивилни хора! Насищат фронтовата линия с нови дсетки хиляди нови мобилизирани, използвани цинично за пушечно месо! Сякаш няма нужда от тях в руската страна. Такава е разликата между кремълските господари и спасителите в Турция и Сирия, опитващи се да запазя всеки един живот!
357
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво е общото между медведев волен сидеров и костя копейкин . освен 4е са на опиати с вотка ? никой от тях не е ходил и ден войник .... стратези )))
356
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
клоун
355
1
 
8
 
! Отговори
аZ-ът преди 1 година
добре 4е zаработвам и като тр,,авеZтит ззащото ако карах само на копейкинския тролски надник да съм умрял от глас
354
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя ал..ка,.ш още живли е ?
353
12
 
13
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
скоро при урките ще дойде изтрезняването. махмурлука ще е тежък.
352
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дали му плащат заплата или му идва от вътре да бълнува? Ако му се вярва на думите, Русия може на момента да превземе целия свят. Ако гледаме какво действително се случва, Русия прави мобилизация и праща затворници да се бият, понеже цяла година нищо не може да постигне. Украинците някак си чуждото оръжие им е достатъчно да ги отблъснат, без адекватно обучение и подготовка. Звучи ми сякаш руснаците не са знаели за каква корупция става дума в армията.
351
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя мужик, пак се е напили и не знае какво говори.