Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна

Москва се закани да намери отговор на всички недружелюбни стъпки
8 фев 2023 23:40, Йоана Цонева
535
Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети в Украйна, като предупреди за ескалация на конфликта.

"Русия ще намери отговор на всички недружелюбни стъпки, предприети от британската страна", се казва в изявление на посолството на Москва в Лондон, разпространено от руските информационни агенции, предаде БГНЕС.

Руското посолство заяви, че Лондон ще понесе отговорността за "кървавата жътва" от следващия кръг на ескалация, както и за произтичащите от това военни и политически последици за европейския континент и целия свят".

Днес украинският президент Володимир Зеленски посети Лондон, където призова съюзниците да изпратят бойни самолети в разкъсваната му от война страна. Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че "нищо не е изключено от масата" по отношение на военната помощ за Украйна.

Изтребителите за Украйна са "част от разговора", заяви Сунак на съвместна пресконференция със Зеленски.

Още по темата
След разговорите в Лондон и знаменателната реч на Зеленски пред парламента на Обединеното кралство двамата лидери инспектираха украински войници, които се обучават в Югозападна Англия да управляват британски танкове „Challenger 2“.

Благодарейки на Сунак за помощта на Обединеното кралство, Зеленски апелира и за ракети с далечен обсег преди срещата на върха на ЕС. Той заяви, че ако Украйна не получи изтребители или повече ракети и боеприпаси, "ще настъпи застой".

"Тези хора (руснаците) ще дойдат и ще живеят на наша територия, а това ще създаде големи рискове за целия свят", каза Зеленски чрез преводач.

Сунак предложи да бъдат обучени украински пилоти на изтребители и морски пехотинци, в допълнение към съществуващата програма на Великобритания, която е подготвила 10 000 войници за битка. Той обаче посочи, че програмата за обучение на пилоти може да отнеме три години, и отбеляза, че Великобритания ще се нуждае от разрешение от съюзниците си, за да предложи самолети за съвместно производство като "Тайфун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му дреме какво ..гру..хтят.. от руската ..ко..чи..на.
327
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 бр Тайфуна и 100 бр ф16 за Украйна и в небето няма да остане нищо руско а по земя ще е Анихилация на блатни .о.р.к..и.
326
4
 
4
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
русореза ще стане още по масов
325
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане яко, ако има повече самолети, пво, танкове и наемници за Украйна. Те сега им е зор на руснаците, а не ми се мисли, ква каша може да себърка
324
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия само плашат гаргите. Видяхме ги колко са силни като за 3 жени. Нагазиха калта в Украйна и ся се чудят кво, как и кога. Гола вода с тия пушкала от ссср ерата
323
11
 
6
 
! Отговори
Сливи за смет преди 1 година
Ето какво ни чака: Демократичния лицемерен свят, Запада де, който е базиран на робство, търговия с робство, робски труд и точене на пари по света, те дават 100 танка на Зеления. Русия ги превръща в тенекия и стоманени парчета, после още 100 танка, пак същото. В края на годината на линията по река Днепър ще имаме естествена ограда от скраб. Ще заприлича на Терминатор 2. В един миг хунтата в Кремъл ще откачи, вдигат големите самолети, един ред бомби по укрите зад тази метална ограда ще има ТИШИНА
322
10
 
12
 
! Отговори
Той преди 1 година
Колкото повече натрапват Zelenski, толкова по-антипатичен ми става. Честно казано в началото на войната ми беше симпатичен просто така на пръв поглед като човек, въпреки че не подкрепях и не подкрепям позицията му да се бие до последния украинец в името на Бай Дън и компания (то даже не е в името на САЩ)... Украинците за мен са братски народ точно затова не искам да стават курбан за чужди интереси. Уви, много хора там и тук не го осъзнават. Жалко.
321
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като посеш ветрове ще жънеш бурии Русия сама си е виновна за всичко да си носят отговорноста за варварската война
320
6
 
15
 
! Отговори
питанка преди 1 година
До 7 - Е ... добре , де нали видяхме колко добър и ефективен е и социализЪма и комунизЪма... Имаш доказателство: кеф ти рая в Северна Корея, кеф ти в Куба или Монголия....... Видя разпада на "великото СССР' - какво повече философстваш!? А за капитализЪма - той е такъв в очите на хората с промити мозъци, които никога в живота си не са стъпвали в която и да е свободна демократична страна!!! Нямат никаква представа за това как живее средния гражданин на Ес или на САЩ например! НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА !!!
319
2
 
3
 
! Отговори
Крал Чарлз преди 1 година
Местя.
318
24
 
7
 
! Отговори
7 преди 1 година
Нова спирала на ескалацията на войната!Докъде?Тия западняци са натрупали голяма омраза към Русия още от втората световна.Те никога няма да им простят провала на Хитлер и победата.Но корените са още по-назад-Октомврийската революция ,която показа че капитализмът не е края на света , че има и друг път!
317
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само си говорят Рашките.
316
2
 
4
 
! Отговори
Диалектика преди 1 година
Политиката е концентриран израз на икономиката,а войната е продължение на политиката с други,насилствени средства.Войната винаги е била катализатор за ускорено развитие на индустрията,фундаментални научни изследвания,навлизане на иновации и изобретения,които освен военно винаги имат и гражданско приложение.Теоретично това звучи добре.Лошото е,че този прогрес се случва на гърба на обикновените хора-жертви на войната,но тези жертви принуждават учените да работят за отбраната и за нападението.
315
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 344 "На такъв е летят прословутият съветски ас Александър Покришкин." Чак пък хиляди и чак па да са дали! Всичко се е купувало, а САЩ както винаги са печелили от войните. Самолета със сигурност е бил един щом го има в статистиката, а къде са останалите хиляди? Англия воюва срещу Германия от зор, защото Германия им обявява война, а САЩ воюва срещу Германия от интерес, защото германски подводници и кораби застрашават интересите и в тихият и атлантическият океан! Даром нищо не са дали!
314
4
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
БАбина трънкина,само ви е страх и знаете че сте загубили,но агонията ще продължи докато се вразумите !!!
313
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските тролеи се наспаха и пак запълзяха във форума да променят мнението на обществото за войната защото повече от хората по света подкрепяли Русия и това било недопустимо за евроатлантическотоото лоби.
312
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига че оня ден Урсула беше в Киев ами сега Зеленски в Брюксел. Не е ли малко прекалено това. Особено на фона на земетресението в анадола. Не стига че тая Урсула уж лекарка и маййка на много деца а не даде на време помощ на Сирия щото били под санкции и САЩ и те така. Това е позорно !
311
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На цялата страница Войната в Украйна главен герой е Зеленски. Вчера беше в Англия днес в Брюксел беше скоро в САЩ искал даходии в Париж такива неща. Евроатлантическите страни правят някакви загрявки ли какво за ТСВ.
310
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е болшевизма и нацизма да се признаят за две страни на една и съща монета. Не на ГУЛАГА.
309
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия рабсиянци се оляха. Направиха хубавата Украйна на пустиня и си представят, че могат още да плашат някого с въшливата си армия.