Захарова с условия за мира: Неутралитет в Урайна и сваляне на санкциите

Езикът на ултиматумите е неприемлив за нас, заяви тя
18 мар 2023 20:17, Анисия Иванова
241
Захарова с условия за мира: Неутралитет в Урайна и сваляне на санкциите
Снимка: БГНЕС

Неразделна част от уреждането на кризата около Украйна трябва да бъде премахването на всички санкции и съдебни дела срещу Русия. Такава позиция изрази говорителката на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Според нея, за да се постигне устойчив мир, е необходимо да се постигне прекратяване на доставките на оръжия и наемници за Украйна, прекратяване на военните действия, връщане на Украйна към неутрален извънблоков статут, международно признаване на новите териториални реалности, възникнали в резултат на реализацията на правото на народите на самоопределение.

„Демилитаризацията и денацификацията на Украйна трябва да бъдат извършени, всички заплахи, произтичащи от нейната територия, да са елиминирани, нейният безядрен статут и гаранции за спазване на правата на рускоезичното население и националните малцинства да са осигурени. Трябва да бъде премахването на всички незаконни санкции и съдебни дела срещу Русия в международни съдилища", добави тя.

Говорителката препоръча също на всички страни, които искат да допринесат за нормализиране на ситуацията, да отправят своите призиви за мир към Киев и към неговите „западни кукловоди, които все повече въвличат Украйна във водовъртежа на опасната глобалната конфронтация“.

Захарова отбеляза многократните заявления на Русия, че „е отворена за наистина сериозни предложения от Запада и Украйна за политическо и дипломатическо решение на кризата“. „Езикът на ултиматумите обаче е неприемлив за нас“, подчерта тя. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
то и хитлер опита да "наложи" как да живеята Човешки с животи дадени им от Бог...и Света ни го презра,това ви чака!!!да е Армагедон по-добре...пред руската квас и робство!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят,има Бог!Слава на Украйна!!!на русите опита да наложи...и САЩ ви помагаха!в какво и защо се превърнахте в чудовища обслужващи...луд?!!ще си платите разбира се...каквото и да ни струва!!!
202
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е моментът да се притиска запада, а не срамежливо да забравяш всички гадости които ти причиняват.
201
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сваляне на санкциите, връщане на откраднатите руски активи от западни банки, съд за украинските фашисти финансирани от запада, репарации от сащ за нанесени щети на Русия, вкл. северен поток, взривяване на кримския мост и др.
200
3
 
2
 
! Отговори
!!! преди 1 година
А не искат ли и всички хубави украинки по веднъж годино да пускат на някой пиян казак. Тези на коя планета живеят? Ще си платят за зверствата по същия начин, по който плати Хитлер!
199
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорросоидните трролове нещо много са се мобилизирали и зарадвали тичат като парле пред майка си.
198
2
 
3
 
! Отговори
До 214 преди 1 година
До кой клас си ходил на училище?
197
9
 
9
 
! Отговори
Марш руски подлоги преди 1 година
Тая е луда.
196
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долонаписаното. Нов съветски съюз се предвижда след около петнайсе двайсе години. Пишело го в дебелите книги.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнение. Не хинин ами ХИТИН.
194
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да ми слагате минуси си направете справка. Скакалците вече са удобрени и узаконени и ще присъстват в продуктите и на етикета под името хинин.
193
6
 
5
 
! Отговори
Тая нещо припатка преди 1 година
Ама Другарки СССР да върнем искаш ли
192
6
 
3
 
! Отговори
Дучев преди 1 година
Мокри сънища;)
191
0
 
7
 
! Отговори
Гешев е СУПЕР!!! преди 1 година
Пречи САМО НА АЙДУЦИТЕ!!!!
190
5
 
5
 
! Отговори
"Силни санкции: преди 1 година
....още по здраваРУСИЯ----така каза и Путин!!!ЩО ДА ГИ МАХАМЕ!???
189
3
 
2
 
! Отговори
Гешев е неадекватен преди 1 година
ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ НЕВМЕНЯЕМ ГЛАВЕН ПРОКУРОР СЛУГУВАЩ НА ЮЛИЯН БОРИСОВ ГЕОРГИЕВ - ЧИКАТИЛО, РУМЕН НИКОЛОВ-ПАШАТА, КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАИ И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!ТОЗИ ПОРЪЧВА ИЗТЕЗАНИЯ И УБИЙСТВА СРЕЩУ НЕУДОБНИ БЪЛГАРИ И НИКОГА СРЕЩУ МУТРИ !ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ВЕДНАГА!
188
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не думай. Как така да свалят тези уж толкова хубави санкции, които правят Русия все по-силна. По-скоро трябва да искат да ги увеличават, но явно е станала грешка в превода
187
8
 
9
 
! Отговори
бай Лазо преди 1 година
Е те това е пример за нeдoeбанa мacтия! Я глей къ са е зачервила от яд. Тая требе да са гняви барем две недели дорде и се отпущи душицата...
186
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До следва.И като гледам са си счупили краката да тичат към Украйна.САЩ.не могат да победят Русия,няма с какво да го направят.
185
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Исканията няма как да се реализират. Нещата са вече извън контрол. Ще бъде битка до последно.
184
9
 
9
 
! Отговори
следва преди 1 година
Ивие да го гледате на живо ! Може ли да мислите Щатите за най големите будали във света да идат и дасе набълбучат със 300 милиарда да си дадат половината воена техника и да остана със пръст във устата -- осъзнайте ТЕ са там за да приключат със РФ и да премахнат веднъж за винаги ядрената заплаха РФ -повече няма да я има !