Тагарев: Говори се, че заканите на Медведев са под влияние на алкохол

Няма условия за мирни преговори между Украйна и Русия, смята Пламен Димитров
21 мар 2023 12:00, Анисия Иванова
162

Държави членки на Европейския съюз постигнаха споразумение за съвместна доставка на боеприпаси за Украйна.

"Това е много необходима помощ за Украйна, защото се въоръжи със западни системи, но боеприпасите, които са на склад, са ограничени. През миналата седмица еврокомисарят Бретон беше у нас, посети ВМЗ Сопот, договаряше разширяването на производството, включително на такива боеприпаси. България в крайна сметка излезе от този формат, който подкрепя тази помощ за Украйна, което е странно. Още по-странно е обяснението на военния министър: "Ние не участваме, защото не разполагаме с такива калибри". Този проект е за Украйна, ние показваме поредна странна позиция", коментира бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че тази помощ е и геостратегическа, тъй като гарантира по-голяма сигурност за западните държави.

"Ясно е, че ако Кремъл постигне целите си в Украйна, няма се спре в Украйна. Важно е Путин да бъде спрян, Украйна да възстанови своята цялост, да се възстанови в Европа и нормалната архитектура за сигурност, която се оказа странична жертва на агресията на Кремъл", каза проф. Тагарев.

Още по темата

Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество също посочи, че България е трябвало да се съгласи с производството и доставките на боеприпаси за Украйна.

"Този план има няколко цели - помощ за Украйна, попълване на капацитета на страните. Това показва, че по мнението на ЕС този конфликт ще продължи дълго и трябва да се попълват тези запаси. Би било добре България да участва в този план и също така да печелят военните заводи у нас", заяви Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Двамата гости бяха на едно мнение - няма условия за провеждането на мирни преговори между Украйна и Русия, а Китай няма реално желание да бъде посредник между Путин и Зеленски.

"Ако Китай търсеше ролята на медиатор, трябваше да чуем, че ще има посещение и в Киев поне на висши китайски ръководители с висши украински. Няма как да сте медиатор между двете страни, ако говорите само с едната", коментира проф. Тагарев.

"Това е първото посещение на Си Дзинпин след избора му за трети мандат. С този свой ход той реално последва ходовете на Путин преди няколко години. Показа му, че прави като него - наруши подход, изграждан десетилетия в Китай за приемственост - лидери да не остават прекалено дълго, защото се разпространява тоталитарния режим на управление", подчерта бившият военен министър.

Той допълни, че за Китай Русия се е превърнала в "суровинен придатък" и взима "каквито суровини си иска - на каквито си цени иска".

И Пламен Димитров припомни приятелските отношения между Путин и Си Дзинпин.

"И двамата са застаряващи политици, които управляват безконтролно страните си, които са велики сили с ядрено оръжие. Целта на Дзинпин е да направи така, че Русия да не загуби войната, а Путин да не загуби властта", прогнозира Димитров.

Очакванията му са да бъде обявен втори газопровод "Силата на Сибир" и Русия да се опита да пренасочи газовия пазар, който загуби от санкциите.

Проф. Тодор Тагарев коментира твърденията на Медведев за готовността на Русия да използва хиперзвукова ракета.

"Каквото и да представлява тя, дори и да е готова за използване, няма да бъде използвана срещу европейска столица. Това е твърдение на Дмитрий Медведев - злите езици твърдят, че е под влиянието на алкохола. Правейки това, Медведев е удобен за Путин, който да покаже, че в сравнение с Медведев изглежда нормален политик", анализира проф. Тагарев.

И двамата гости бяха категорични, че България сама се поставя в позицията на най-уязвимата държава в ЕС и НАТО.

"Ако положим усилия, можем освен изграждането на батальонни групи, да поискаме допълнителни сили - авиация, разузнавателни средства. Да се възползваме от възможностите за тристранните сделки, да подпомогнем процесите на превъоръжаване. Тук става въпрос за стотици милиони долара. 200 млн. долара стоят, заделени от американското правителство. Ние само трябва да кажем "даваме това", и да ни кажат "поръчвайте си въоръжение". Ние не го правим", каза още проф. Тагарев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
1
 
! Отговори
подрепям те горещо преди 1 година
До Анонимен Дааа, подкрепям те, няма да си даваме парите на тия, ще ги даваме на другаря Костя Копейкин! С тях той ще ни купи евтини и много качествени външни тоалетни... а може и някоя пералня руска да докара... с горно "пълнене" тия дето бабите ни ползваха преди 45-50год.... подкрепям те....
128
3
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
България е котило за русофили ,срам и голяма опасност за цивилизования демократичен свят!
127
1
 
2
 
! Отговори
Манипулира шматката преди 1 година
До Никос Тсакос Тагарев може и да е носил пагони но никога не е командвал взвод,рота или батальон,що е това стрелби или тактическо учение за него е терра инкогнита. Цял живот щабен плъх свирал се по институти,академията,МО. Ако го накараш да вдене връзките на кубинките ще се оплете като пиле в кълчища. 200 милиона са троха като пари за превъоръжаване - и 20 милиарда вече са недостатъчни. Кого манипулираш беее шматарок?
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската държава се е отказала да бъде държава и е станала територия управлявана от престъпни организации с етикетчета политическа партия. Псевдодържавата Б-я отказва да разследва престъпните им лидери и ги пробутва за преизбиране. Бойкотирайте псевдоизборите на псевдодържавата България. Спрете да плащате данъци -- по-добре отидете си купете нещо с тези пари -- дрехи, ядене и пиене, вместо да ги дадете на псевдодържавата и тя да ги подари на фашистката хунта в украйна.
125
3
 
11
 
! Отговори
РККА преди 1 година
Говори се че Тагарев е умствественонедоразвит.
124
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕДВЕДЕВ, НАУЧИ ЛИ КИТАЙСКИ ??? ЗАСИЛИХТЕ СЕ ДА ИЗКОРЕНЯВАТЕ УКРАИНСКИЯ ЕЗИК, АМА ОТ МНОГО АКЪЛ, СЕГА КИТАЙСКИЯТ ЩЕ СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВАС В РУСИЯ !!!
123
5
 
11
 
! Отговори
XXL преди 1 година
Ето заради такива псевдо професори България е на това дередже!
122
6
 
9
 
! Отговори
Никос Тсакос преди 1 година
Брях тоя Тагарев голям военолюбец е ! Такива смели военнолюбци първи ще се скрият като плъхове когато стане напечено тук.Г-н Тгарев да взема синът си каските мешките и на фронта заедно с Киро Аеня Гаргамел(Хр Иванов) и джуджето ефрейтора генрал който не е виждал жив войник Атанасов
121
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тагаре не ни интересева каво си мислят дрогираните слуги на вашингтон
120
4
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
На тоя мишок му идва силата да плаши и говори,само след бутилка водка,същия кат наш Бойко Рашков
119
0
 
3
 
! Отговори
БАЙГАНЬОВЩИНА преди 1 година
Не е ахмак бай ти ***, той знае кога му е времето да се вика "да живей"! Едно да живей - хоп едно предприятие. Па когато му дойде времето - знаем и башка тюрлия да викаме. Тъй върви света. Ако не друго, барем тая философия сме я проумяли до дъно, пущината.Момче бе, нашите дали не са я попрекалили с ломчаните? Чувам: ранени, убити! Брей, да си опичаме ума, зере... на оногова ръцете отрязаха, да не би да му дойде времето наопаки...Хайде стига засега. Да живей Негово Царско Височество!
118
5
 
4
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Правилно и разумно и в наш интерес е да не даваме оръжие на украинци. Да спрат военните действия - това е необходимо незабавно. И без боеприпаси ще се наложи да го направят, а иначе избиват собствените си войници. То не са и украинци де, като става дума за измислици, сами си казаха, че Зеленски е евреин. А ние сме славяни, и сме родствени с украинците и руснаците. И двата народа не искат войната. Искат я Путин, Зеленски и ето го - Тагарев, този капацитет.
117
3
 
7
 
! Отговори
:-)..... преди 1 година
НАЙ-НОВИТЕ КЛЮКИ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ДЕЗИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ И ЧЕРНА СТАНЦИЯ ТАГАС
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хармана. Само дето докато убият "последния рашист", просто няма да са останали украйнци. .. :(((
115
7
 
4
 
! Отговори
Хана преди 1 година
Цивилизованите държави ще въоръжават Украйна докато не бъде убит и последният рашист на Украинска земя! Казах!
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, видят руснак и веднага - алкохол! Тоя е видно, че е на нещо мн по-силно. При милионите евраци дето му дава Путин да му е пудел нема как да е алкохол само
113
6
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Аз не мога да разбера нещо. Защо Путин се занимава с глупости. Ами в света си има стотина цели, главно парламенти, пускай 100 кинжала и да не се занимаваме с глупостк. Изпреварващ удар и това е!
112
6
 
8
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 1 година
Най-бързия начин за прекратяване на бойните действия и с това кръвопролитията е прекратяване на доставката на оръжие, няма алтернатива с по-експресен ефект. Така, че крокодилските сълзи за загубените човешки животи, от хора, които говорят само за повишаването на оръжейните доставки са си кристална проба мединна пpoпaгaндa и обработка на общественото съзнание.
111
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 113. Само дето Русия не се връзва нито с джендари, нито с дрогирани. Това са определения за евроатлантици, разбирай украинци.
110
3
 
15
 
! Отговори
защо триете истината преди 1 година
тагарев е изключително ерудиран умен и талантлив професор, за много от нас е удоволствие да слушаме задълбочените му анализи пропити с дългогодишен опит...(всичко това да се чете и разбира на обратно иначе трият)