Бахмут е блокиран от руските сили?

Превземането на града може да прекъсне снабдителните линии на Украйна
22 мар 2023 19:00, Йоана Цонева
139
Бахмут е блокиран от руските сили?
Снимка: БГНЕС

Руските сили на практика са блокирали Бахмут. Това заяви пред "Россия-1" Ян Гагин, съветник на държавния глава на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин.

Той посочи, че проруските сили са успели да овладеят всички асфалтирани пътища и да блокират доставките на боеприпаси за украинската армия.

По-рано този месец Пушилин заяви, че няма признаци украинските сили да се изтеглят от Бахмут - една от ключовите точки на конфликта между двете страни в момента.

Още по темата
Продължилата месеци битка за Бахмут, в който в момента живеят само около 5000 от общо 70 000 жители, е една от най-кървавите битки на изтощение по време на едногодишната руска инвазия. Бахмут не е особено голям град, но след многомесечни усилия за удържането му има сериозно символично значение за украинската армия.

Превземането на Бахмут не само ще даде на руските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, но може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да позволи на силите на Кремъл да напреднат към други украински крепости в източната част на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЕТО ТОЗИ ЧОВЕК, БИВШ РЕКТОР НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ МОЖЕ ДА Е ВОДАЧ НА СВЕТА И ТО МИЛИАРД ПЪТИ НА ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ГРЕТО ТУНБЕРГОВЦИТЕ...ЕТО ВИ ЛИНК ИНТЕРВЮТО, ПЪРВИТЕ ДУМИ НА ВОДЕЩИЯ МОЖЕ ДА ГИ ПРОПУСНЕТЕ НЕ СА ПО ТЕМАТА https://bstv.bg/news/aktualno-ot-denia-s-vodeshch-aleksandr-simov-20-03-2023
92
0
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
ПАК ЛИ?????
91
8
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А е обградили...ама асфалтовите пътища. Навремето в казармата, всички асфалтови пътищя бяха преградени, но по черните бе магистрала за износ на бензин и мешки с бира.Лично аз газ на Уазката и нощем на дискотека. Преградено било...то така се преграждат пътища.
90
3
 
3
 
! Отговори
Щом преди 1 година
казват Вагнер значи е вярно. След седмица и украинците ще кажат че Бахмут е ограден.
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПУТИНЕ,,,,, - Бе ти правиш ли връзка с главния си мозък? Можеш ли да мислиш??? Как е бил Зеления в Бахмут, след като от 1 седмица единственото шосе към и от града се прострелва вече и с автомати и пиле не може да мине оттам, нежели зеленото животно?! Дадоха 1 клипче как Зеления влиза в нещо като склад, в който има някаква укро-войници строени и т.н. правиха некаква церемония, УЖКИМ за награждаване. Ама тоя склад може да е навсекъде, не е нужно да е в Бахмут )))
88
6
 
12
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
Напротив ...казала е точно обратното! До 2024 всички българи да се прибират в Бг , защото в европа ще стане невъзможно да се живее! Ванга е почитана в Русия , повече отколкото в България! Защо ли?
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Превземането на града може да прекъсне снабдителните линии на Украйна" - Но как? Аз си мислех, че Бахмут е незначителен във военно отношение и се борят за него, поради символични и емоционални причини?
86
11
 
12
 
! Отговори
ПУТИНЕ,,,,, преди 1 година
Зеленски бил в Бахмут.....а ти още ли си в бункера....
85
23
 
15
 
! Отговори
КВО БЛОКИРАНЕ БРЕ преди 1 година
Украинците си правят ротация на войските съвсем свободно....путиновите пълчища седем месеца не могат да да справят с гарнизончето в Бахмут.
84
12
 
16
 
! Отговори
БАХМУТ БАЛЪЦИ преди 1 година
Руснаците от месеци обграждат и блокират Бахмут....за кой ли път.....до Никулден дали ша го превземат...могучая стана за смях
83
15
 
8
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Колко рубли плащат агентите на РФ-Рускофашистката Федерация на продажници и други подобни,да оправдават вероломната агресия и чудовищни престъпления срещу мира и човечеството на Руския Фашизъм,сравними само с престъпленията на Хитлерова Германия,която нямаше как да бъде победена без лендлиза и войните по море и въздух от западните съюзници,както и срещу Япония, колкото и да ви лъжат путиновите гьобелсови пропагандони.Между другото,щом е толкова хубаво в РФ-рускофашистката ***,защо не се преселихте там в този "рай на земята" според вас?Какво търсите в държава от ЕС и НАТО
82
8
 
12
 
! Отговори
Колев преди 1 година
За тази блокада четем от месец ,а боевете продължават а уж Блокиран а Зеленски вчера беше,там руската пропаганда все имитира победи но защо се промъква и тук
81
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците се търкалят от смях ! Аз също.
80
19
 
14
 
! Отговори
за 10 месеца преди 1 година
100 пъти превзеха Бахмут ! ЕГАТИ МОЗЪЦИТЕ, ЕГАТИ КОРИФЕИТЕ ! Втората армия в Украйна !
79
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато се гледа само към Бахмут, Авдеевка ще цопне по рано, от там и Маринка, пък падне ли и тя ойде снабдяването на Угледар
78
7
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 1 година
Къде ентова Артьомовск? Не е в Украйна.
77
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така са го блокирали, че Зеленски се разхожда из Бахмут.
76
10
 
50
 
! Отговори
Мдааааа преди 1 година
В Артьомовск се играе гала представлението "Укродухакис", със Зеленодрогирания в главната роля. Това е само начало на края на укро-фашистката хунта... Слава кокаине.... Да живее братския руски народ, с вас сме братушки!
75
6
 
38
 
! Отговори
РККА преди 1 година
Укранците ще видят победа когато нациста Коцюбайло възкръсне.
74
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще загуби войната ,, .... е казала баба Ванга.,,,, Преди не вярвах на Баба Ванга. Но сега повярвах защото позна