Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война
23 мар 2023 08:30, Йоана Цонева
352
Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави
Снимка: БГНЕС

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА.

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Още по темата
Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той.

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той.

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
7
 
1
 
! Отговори
ЗАЩИТЕ СЕ, РУСНАЦИ! преди 1 година
НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ЕС(СС)! РАЗБОЛЯВАТ И УБИВАТ ХОРАТА В ЕВРОПА ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ , ИЗТЕЗАВАТ ГИ ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, НЕВИДИМИ ЗА ЧОВЕШКОТО ОКО, РАЗБОЛЯВАТ ГИ И ГИ УБИВАТ ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, БОЛНИЦИ, ПСИХИАТРИИ, РУСУНКИ И ЗНАЦИ, ЧРЕЗ КОНТРОЛ НАД МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА ИМ, ФИЗИКАТА ИМ, РЪКОВОДЯТ ГИ КАК ДА МИСЛЯТ И ДЕЙСТВАТ СЪЩО ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, УБИВАТ ВИ МАСОВО, СЪБУДЕТЕ СЕ И ГИ ОСЪДЕТЕ И УБИЙТЕ УБИЙЦИТЕ, КОИТО ПРОВЕЖДАТ ТЕЗИ МЪЧЕНИЯ И УБИЙСТВА НАД ХОРАТА, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ И ЛАБОРАТОРИИ, ПОДОБНО НА МЕНГЕЛЕ СРЕЩУ ХОРАТА!
212
1
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
И правилно! За да не можете повече да нападате съседите си! Всеки с империалистически идеи трябва да има точно тази съдба! Без значение дали е русия, сащ или китай!
211
0
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
До Анонимен248Стои и ще стои навеки
210
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАЗБОЛЯВАТ И УБИВАТ ХОРАТА В ЕВРОПА ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ , ИЗТЕЗАВАТ ГИ ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, НЕВИДИМИ ЗА ЧОВЕШКОТО ОКО, РАЗБОЛЯВАТ ГИ И ГИ УБИВАТ ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, БОЛНИЦИ, ПСИХИАТРИИ, РУСУНКИ И ЗНАЦИ, ЧРЕЗ КОНТРОЛ НАД МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА ИМ, ФИЗИКАТА ИМ, РЪКОВОДЯТ ГИ КАК ДА МИСЛЯТ И ДЕЙСТВАТ СЪЩО ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, УБИВАТ ВИ МАСОВО, СЪБУДТЕ СЕ И ГИ ОСЪДЕТЕ И УБИЙТЕ УБИЙЦИТЕ, КОИТО ПРОВЕЖДАТ ТЕЗИ МЪЧЕНИЯ И УБИЙСТВА НАД ХОРАТА, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ И ЛАБОРАТОРИИ, ПОДОБНО НА МЕНГЕЛЕ СРЕЩУ ХОРАТА! УБИЙТЕ ТЕЗИ ЗВЕРОВЕ, ЗА КОИТО
209
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саморазпад, а не външна намеса!
208
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Американците им заявиха че разузнавателни дронове ще продължават да летят и нека посмеят да излязат СУчките" Следващия път СУчките може да носят едно проиводроново оръжие... РФ имат един контейнер който се закача на самолет и го превръща в танкер по технологията *** Конус. Е последния навива на спирала маркуча за зареждане... Ако маркуча се замени с тънък кабел 2мм диаметър. И кабела се сблъска или увие окло витлото на дрона и ФЮЮЮЮЛЛЛ дронопад.
207
2
 
0
 
! Отговори
драго преди 1 година
Това са фантастики разбира се - не виждам как точно някой от запада ще може да доближи путин че да го арестува , а пък деленето на държави е още по-голяма смехория невъзможна за физическо изпълнение.
206
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кирил и Методий.Прав си,че е написано доста неграмотно,ама пък често да ти кажа ,аз в зелофилията не виждам и грам реализъм и преценка,а това мирише на липса на интелект
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин на бесилката. РФ да си се оправят с проблемите си без да ангажират другите около тях. До тогава - бой по кратуните им.
204
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩИТЕТЕ СЕ! СЛАВЯНИТЕ СА ИЗЯЖДАНИ И УБИВАНИ ОЩЕ ОТ ОКОЛО 16 ВЕК ОТ ЗАПАДА И ДО СЕГА, УБИВАЛИ СА СЪРБИ, ЧЕХИ, РУСНАЦИ, БЪЛГАРИ И ДРУГИ СЛАВЯНИ, КОИТО СА ЗАЩИТАВАЛИ ТЕРИТОРИИТЕ СИ ОТ НОВОСЪЗДВАЩИТЕ СЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА, КОИТО ЗАГРАБИЛИ СЛАВЯНСКИ ТЕРИТОРИИ И УБИВАЛИ И АСИМИЛИРАЛИ СЛАВЯНИ, НАСАДИЛИ ТЕХНИ УПРАВЛЯВАЩИ В СЛАВЯНСКИТЕ ТЕРИТОРИИ И СА АСИМИЛИРАЛИ ОГРОМНИ СЛАВЯНСКИ ТЕРИТОРИИ И СЛАВЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ В МИНАЛОТО, АКО НЕ СЕ ЗАЩИТИТЕ И ТОЗИ ПЪТ,АКО ТРЯБВА И С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ,ЩЕ НИ ИЗБИЯТ
203
2
 
4
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 1 година
До Анонимен 233 - по интересно теб кой те е "убочавал" на български език! Само като ти види човек правописа, е наясно колко струва коментара ти. Защо ли винаги путинофилията върви ръка за ръка с неграмотност?
202
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Значи Украинците са превъртели на няколко термина единия е Киевска Рус - Но това е СЪВРЕМЕНЕН ТЕРМИН(СЛЕД ВСВ) другия е ГОЛОДОМОР(измислен от Американци историци 1990г ровещи се в разсекретените архиви на СССР) И т.н. Съответно се получават страхотни нелепици... Най-меко казано.
201
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антипутиноид,Ами ходи и ги накарай,търчи де що стойш.
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби- Мечтата ти няма да се сбъдне .
199
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пак аз.Ти явно не си разбрал,че не можеш да победиш Русия това е първото и страни като Русия,Китай и САЩ не го признават тоя съд и не можеш да ги накараш да го признаят.
198
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям страх ги гони от САЩ .Американците им заявиха че разузнавателни дронове ще продължават да летят и нека посмеят да излязат СУчките .Така и става , дроновете се разкарват над Крим необезпокоявани .
197
1
 
3
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
На никой не му дреме какво ще стане с РФ. Да си обират миризливитe прeстъпници от Украйна и да си се оправят у тяхната си държава.
196
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Какво стана с 3 дневната СВО?" Ако това беше целта то тогава Жилищните комплекси на Киев щяха да са обстрелвани от Системи СОЛНЦЕПЕК/БУРАТИНО - Най-страшното оръжие след Ядреното и Химическото. И да са превърнати в горящи Братски могили покрай които преминава Руската пехота за да изчопли ЗЕЛЕнски от Бункера му.
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби - коментирай моля "историческото" изказване на Зеленски - "..Украйна е част от "Велика Русия""? И ти ли смяташ така? Ако да, защо според теб се бият украинците?
194
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До самоопределяне - ООН самоопределяне - 1. Да НЕ се спазват човешките права 2. Народа има ПРАВО на самоопределение - Ето в Чехия и Словакия се спазваха човешките права и двете страни се разведоха с минимални сътресения. След Мамунарника (Майдана) 2014 в Ъкрайна никакви човешки права не се спазват. За това и има начин региони да се отцепят. Относно РФ - т. 2 от конституцията гласи - "Който влезе не излиза" и имайте предвид че последната е писана с експертното участие на ХАмериканци(О ДА ФАКТ)