Русия набира още 400 000 наемни войници, за да избегне мобилизация

Изпращат призовки до наборните комисии
436
Русия набира още 400 000 наемни войници, за да избегне мобилизация
Снимка: БГНЕС

На руските областни управи са изпратени квоти за набиране на общо 400 000 договорнослужещи, съобщи Блумбърг като цитира "източници, запознати с планирането".

Агенцията отбелязва, че регионите на Русия са започнали да изпращат призовки до наборните комисии, където от гражданите се иска да подпишат договор за служба, предава БГНЕС.

Още по темата

Източници на Блумбърг, запознати с плановете, заявиха, че с набирането на договорнослужещи ще се избегне втора вълна на мобилизация. Агенцията отбелязва, че набраните договорнослужещи ще бъдат използвани за възпиране на настъпление на украинските въоръжени сили, което се планира в близко бъдеще.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви в интервю за руски медии, че руският Генерален щаб подготвя решения за предстоящото настъпление на украинските сили.

"Те се подготвят за настъпателни операции, това също е известно на всички. Нашият Генерален щаб е информиран и подготвя решенията си", заяви Медведев, цитиран от РИА Новости.

В средата на март в медиите и в социалните мрежи започнаха да се появяват съобщения за призовки в службите за военна регистрация и наборна служба. Някои регионални служби за военна регистрация и наборна служба заявиха пред "Комерсант", че призовките се изпращат за "проверка на данните" в рамките на работата по цифровата база данни за военна регистрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същот като кремалските нещастници и родните русофили са загубили всяка връзка с реалността...
14
4
 
12
 
! Отговори
do 26 преди 1 година
Ама не ми цитирай лента ру много те моля :) аз на руска медия ли ще вярвам или на човек който познавам? Четете си ги вие и си мислите, че е истина.
13
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великата ви червена армия 7 месеца не може да превземе едно село, а вие се готвите в Берлин да ходите :) с тази скорост ще стигнете Берлин след 2451-а.
12
8
 
5
 
! Отговори
Конфуций преди 1 година
до 1 Направо се чудят коя страна да скарат с Русия, както направиха с Украйна, и без това повечето от руските съседи не ги долюбват изобщо. Щатите си изиграха много добре картите, като използваха верните си *** Петров/Василев за настроят ЕС против Русия, откъдето започна и икономическата криза, в началото с горивата а в последствие с хранителни продукти/ суровини и метали, сега засегнаха и еко проектите като премахване на ДВГ и развитие на био горивата.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година опорката беше че на Путин му оставало само ядребото оръжие. Тая година понеже ингилизите влязоха в точно в тая опорка, сега се пускат някакви кръгли набирания на наемни в стотици хиляди. Не ***, милиони, милиарди наема руската хазна.
10
10
 
25
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Вие сте виждали Киев само на картинка. Имам колега който живее в Киев на моите години (38) здрав прав и не е мобилизиран. Така, че опорките ви не вървят. Е виж за мобилизирани руснаци със 100 болести, че и в инвалидна количка са били мобилизрани има видео матерял от самите тях :)
9
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ноември до март изчерпаха първата вълна от 300000 мъже. Хайде пак обяснявайте какъв гений бил Путин и как всичко върви по план и западните медии лъжели. 300000 умрели и ранени, това е национална катастрофа!
8
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Похарчиха си редовната войска, похарчиха и затворниците, похарчиха и националистите войнолюбци и момчетата от бедните райони заминаха. Сега от къде? Време е да разберат, че кремълският самозабравил се не е Русия и ги води към дъното!
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън ще воюва до последния украинец.
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време комунистите така правеха - привикват някой за "малка справка" и "сверка на документи" и човека изчезваше. Понякога и завинаги.
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще воюва до последния руснак
4
26
 
7
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Докога ще ни занимавате с тази Украйна, време е за ядрено и бактериологично оръжие!
3
8
 
20
 
! Отговори
innocente преди 1 година
Те първите 300 000 свършиха!
2
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има доста желаещи да отидат да воюват в Украйна. Да организират една рекламна кампания и доста бг младежи щ се запишат заедно с бащите и дядовците им. Русофилството в нашата страна се предава по наследство.
1
27
 
10
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Мачкай Вива, порутай наркокартела, цяла Украйна в ракети не само източната част!