Посолството на Русия: Страната ни няма нищо общо със сигналите за бомби

„Осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото“
Обновена: 28 мар 2023 17:55 | 28 мар 2023 17:50, Камелия Цветанова
351
Посолството на Русия: Страната ни няма нищо общо със сигналите за бомби
Снимка: Facebook

Посолството на Руси излезе с официална позиция, след като служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че водещата версия за масовите сигнали за поставени взривни устройства в различни училища в страната е хибридна атака, свързана с Русия.

Още по темата

„Заплахите не са реални и целят медиен ефект и привличане на вниманието“, коментира министърът.

„Обърнахме внимание на изявлението на Министъра на вътрешните работи в техническото правителство на Република България Демерджиев за евентуално участие на Русия в разпространението на съобщения за миниране в български учебни заведения. Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение. Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения на страната ни в извършване на подобни информационни атаки. Разчитаме, че в резултат от разследването на сюжета компетентните органи на Република България ще дадат изчерпателни коментари по забележките за „руската следа“, коментират в позицията от руското посолство.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че България е потърсила съдействия от САЩ и Европа за установяване на автора на сигналите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: Русияпосолствобомби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сина_син на партизанин предполагам
262
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гнили български политици всички знаеме,че сега модерно за всичко Русия и Путин да са виновни ама вече станахте за смях,то бива да се навеждате,но това вашето вече и влачене по земята,не ви ли е срам бе ***
261
3
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
ВЕрваме таваришчи, то сега и в Украина няма война а специална акция! Гнусни лъжци!
260
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Вие нямаше и да нападате Украйна, нали? Ай сиктир!!!
259
8
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Стига български простотии, СМ пуска тия заплахи !Само те могат да имат такъв език на омразата !
258
4
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Песков: Има безпрецедентна консолидация около Путин, целите ще бъдат постигнати Верваме ти 99,9%.,,Най-важно е да бъде осигурена безопасността на хората в новите руски региони,, Да ,Да верваме ти, а ве ПЕСков що значит нови Руски региони купихте ли ги ве ????За един приятел питам щото той вика дай да обявим Македония за Български регион и да се грижим за хората там както правят Руснаците в Украйна
257
7
 
6
 
! Отговори
сина преди 1 година
Много духа навън днес! ПП и ДБ в един глас: Русия е виновна!
256
6
 
4
 
! Отговори
Петрофф преди 1 година
всички еврогеиски подмазвачи, продажници български и непрокопсали неудачници може да си сформирате партия за изборите наесен. Щото с изкуствено създадения прокопиев клан ПП и ДБ няма да успеете. Ялови сте. Боци яко краде, но пък вие хептем не разбирате - и с наливане на кинти на пенсионерите пробвахте - не става. Добре, че е Радев да назначава що-годе свестни хора да управляват, щото от вас нищо, ама нищо няма да се роди - ялови "политици" сте!
255
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
256 кой са тези фашисти комунисти? я чети за полк Рогозаров и за доброволния български полк към Вермахта и как всички с последния министър председател Александър Цанков се предават на американците , които ги дислоцират в Гърция за да правят диверсии. И след като полка се разпада със загубата на войната, разтрелват над 20 свои другари , които искат да се върнат в БГ а не да стават американски агенти.
254
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** предизборни фишеци Путин и Русия са виновни ...кой им вярва вече на троловете от Козяк , сега пък днес НПОта са подали сигнал срещу Възраждане /за кой ли път/за защита на лични данни. Трябва закон за чуждестрани агенти в България
253
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се чете: Посолството на Русия: Страната ни има всичко общо със сигналите за бомби
252
14
 
17
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 1 година
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
251
8
 
9
 
! Отговори
BAHKATA преди 1 година
Болгарское правительство, идите нах*й: Anonymous Russia съобщиха, че са хакнали сайтовете на президента на България и на българското правителство
250
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФЪФ Бг , всичките /шепа атлантици / са за Украйна останалите 90 % в Бг , не са !
249
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС , ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО , даже и за това че нямаме армия !
248
5
 
8
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
В демократичен свят, където се говори за прави не може шефа на полицията да излезе и без доказателства да говори глупости! Това е недопустимо! Това явно говори за некърност или някой го натиска да говори така!
247
7
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Въпрос:А има ли поне един престъпен случай,в който русия да е замесена и да е признала участието си?Фашистите-комунисти мълчат дори и когато са живи.
246
8
 
12
 
! Отговори
върхът! преди 1 година
върхът на глупостта е да кажеш че русия плаши децата ни с бомби! кой беше тоя извратен ненормалник да го измисли това?
245
2
 
6
 
! Отговори
МВР да ДЕЙСТВА! преди 1 година
Демерджиев да не се обяснява като ученичка а да предприеме всички ДЕЙСТВИЯ ЗА ЗАЩИТА ВОТА НА БЪЛГАРИТЕ В НЕДЕЛЯ!МВР да престане да гони михаля за купен вот а да организира ОХРАНАТА на училищата от днес.12 хиляди секции са разположени в не повече от 3 хиляди училища на КОИТО 1/жандармерията да поеме охраната още от днес;2/МВР да поеме Видионаблюдението на изградените системи в училищата а там къде няма да осигури допълнителна охрана;3/Охранителите в училищата да работят събота и неделя! Действай!
244
1
 
5
 
! Отговори
Съдействие от крадец преди 1 година
Не сам бате, аз не беше, брат ти беше. я го видох!