Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
3
 
14
 
! Отговори
Агент 07 преди 1 година
Украйна ще бъде разпарчатена ,Полша , Румъния и други приятелски държави имат апетит откъм теритирия.Гледайки как Зеления наркоман обезкървява държавата си се чудя дали не е агент на Русия.Евреинът си остава евреин.
247
7
 
5
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Мдааа, голееемият Бахмут, по данни на руската пропаганда обкръжен и готов да бъде превзет още през м.август 2022 година. За Киев, Херсон и Харков не се говори, а за масквата на дъното - съвсем е забранено даже да се мисли! Кажете си пак репликата за цената на краставицата в Англия и замръзването на Европа че забравих.
246
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рагнер Келафксон изчезват към отвъдното
245
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински формирования отново обстреляха Донецк. В Южнодонецко направление руските военнослужещи атакуваха обекти на фашистката craH в Угледар, Болная Новоселка и Пречистовка. ВС на РФ удариха позиции на украински формирования в Олговски, Полтавка и Новоданиловка, Запорожка област. В южния участък на фронта ВС на Рф нанесоха удари по местата на концентрация на жива сила и техника на фашистката craH в Херсон, Тягинка, Томарино и Приднепровски. През нощта ВСУ обстреляха гражданска инфраструктура в Нова Каховка, Каховка, Таврийск и Василевка.
244
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В донецкото направление руските сили нанесоха огневи щети на противника в Авдиевка,Северни и в западните покрайнини на Маринка.
243
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войски отработиха цели в Карповичи,Черниговска област,както и Сидоровка,Белополие,Стукаловка и Есмани в Сумска област.В района на Харков ВС на РФ са работили по идентифицирани цели в Подол,Уди,Болшой Бурлук и Ветеринарно.В Старобелско направление ВС на Рф нанесоха удари по местата за концентрация на личния състав на противника в Двуречная,Песчаной,Новоселовски и Купянск.В Бахмутско(Артемовско) направление руски части отработиха позициите на ВСУ в Бахмут,Часов Яр,Дружковка и Дилеевка.В донецкото направление руските сили нанесоха огневи щети на противника в Авдиевка,Северни и в западните
242
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Isw може да ме хване да ме поразведе малко. Тия са най-лъжливата зг.ан съществувала някога. Скоро Укропия Кокаинова ще престане да съществува в този си вид. АМИН!
241
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 314 а украинките какво ДНК имат ,че по Слънчев бряг се на ромове налитат ,бях охрана на хотел ,и заключваха децата си по стаите и излизат на лов късно през ноща ,питам къде ,а те ....Гулят ),връщат се със загубени клипове с скъсани дрехи и пияни като тесли ,е баси войната
240
2
 
2
 
! Отговори
До 313... преди 1 година
Haplogroup "I" е известна още като "Балканска". Тя е единствената европейска хаплогрупа - появила се е в Европа, а не дошла от някъде и еволюирала тук след това.
239
2
 
6
 
! Отговори
ПсихоДесните преди 1 година
вече са украинци по бащина линия .... хахахха БиологиченБоклук това сте, ПълниПсихари на дрога.
238
4
 
2
 
! Отговори
До 313... преди 1 година
...това което казвам е, че украинците и българите, за разлика от руснаците, имат много Haplogroup I - мъжко ДНК, т.е. обща У-хромосома по бащина линия - тук говорим за стотици хиляди години в древността. Всички нации са различни смеси. Женското днк е друга история: в България преобладава кавказкото, до колкото знам, не съм специалист.
237
3
 
1
 
! Отговори
До 313 преди 1 година
Днк на У хромосомата се предава само по мъжка линия, Митохондриалното днк (ядрото наклетките) - само по женска. Така можеш да разбереш общия "баща" и "майка". Украинците и българите, за разлика от руснаците имат много по линия на у-хромосомата. Тази хаплогрупа е от 2 вида, северен и южен и се разпростира по Балканите, Балтика, Балторус(преименувана от руснаците в Белорус), Норвегия, Холандия, Финландия, Белгия, Бавария, Сардиния..
236
4
 
3
 
! Отговори
киро-факиро преди 1 година
Съгласно писанията на демократично-прогресивните СМИ "Вагнер" практически превзеха Бахмут и сега Шайгу им пратил боеприпаси. Интересно как са го превзели с голи ръце или със саби и мечове. Сега издигат тезата че дали много жертви. Пилците и жертвите се броят наесен. Интересно за колко дни ще превземат тия пандизчии цялото НАТО ако им дадът истински кнаряди и патрони?????
235
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 315 Що си мислиш,че вървиш с тия украински хуморески.
234
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, нелепо е! Седи си джyджeто в бункера, праща на смърт по 20,000 руснака всеки месец и си мечтае, че ще е велик колкото Петър I. И това стадо наречено руски народ още го търпи. Имат ген на крепостни селяни.
233
4
 
12
 
! Отговори
Boko преди 1 година
Бай-бай, Бахмут останалите укри в града. То не бяха "дъвки", "опрки" и полуизказани "истини" за съдбата на града. Сега укрите-мишоци ще изпълзят от заводите, където се спотаайват. Съдба, следвай Мариупол.
232
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"имаме доста общо днк, особено по мъжка линия, ти ми пишеш, че не било до днк а до нещо друго." Обясни минся, кви са тез мъжки линии, женски линии ...
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите пък съобщиха за удар по "центъра за вземане на решения".
230
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцкият Pronews пише за хиперзвукова атака "Кинжал" срещу заровен команден пункт на НАТО близо до Лвов:"Ужасяващ удар от руска свръхзвукова ракета "Кинжал" на дълбочина 130 метра по команден център на НАТО в Украйна.В подземния щаб се помещаваха служители на НАТО,повече от 300 души.Повечето от тях са британци и поляци,но имаше и американци и представители на частни компании,поддържащи комуникации и пренос на данни.Приблизително по същото време САЩ съобщиха за сблъсък между два хеликоптера,в резултат на който загинаха 9 американски военни.Нашите пък съобщиха за удар по "центъра за вземане на р
229
4
 
7
 
! Отговори
2 преди 1 година
Оказва се, че Украйна губи трудови резерви и не набира бойна ефективност. Стратегическо заключение: С много по-голяма армия Русия ще спечели война на изтощение. Един украински батальон загуби 600 души през януари, получи 700 попълнение и след това загуби 800 души през февруари - 60% загуба за два месеца. Украйна може да приеме мирния план на Китай.