Русия поема ръководството на СС на ООН. Киев: Лоша шега за първи април

САЩ не успяха да блокират ротационната функция на Москва
Обновена: 1 апр 2023 20:02 | 1 апр 2023 19:54, Анисия Иванова
163
Русия поема ръководството на СС на ООН. Киев: Лоша шега за първи април
Снимка: БГНЕС

Украйна изрази възмущението си, че от днес Русия е ротационен председател на Съвета за сигурност на ООН. Съединените щати, които не успяха да блокират процедурата, ще обявят нов пакет военна помощ за Киев. 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба окачестви поемането от Москва на председателството на Съвета за сигурност като най-лошата шега за първи април. Според президентския съветинк Михайло Подоляк стъпката е поредното изнасилване на международното право.

Въпреки възраженията на Киев, Съединените щати не успяха да блокират ротационната функция на Русия и макар ролята да е предимно церемониална, постоянният представител на Москва Василий Небензя заяви, че смята да ръководи няколко дебата, включително за контрол на въоръжението, съобщи БНР.

Съединените щати също така призоваха Русия да преразгледа плановете си за разполагане на ядрени оръжия в Беларус. По-рано президентът Александър Лукашенко изрази готовност да приеме на своята територия руски стратегически ядрени оръжия в допълнение с тактическите, които Москва се готви да изпрати на своя съюзник .

Вашингтон освен това се готви да обяви в понеделник нови доставки на оръжия за Украйна на стойност 2,6 милиарда долара. В помощта са включени радари, противотанкови ракети, мостово оборудване, снаряди за противовъздушната отбрана.

Изпълнителният борд на МВФ одобри четиригодишен финансов пакет в размер на 15,6 милиарда долара за Украйна. Той е част от общо 115 млрд. долара международна подкрепа за Киев, обявиха от фонда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази измислена организация до днес не е обявила тероризма на владетелите си в Сърбия, Близкия Изток... От 12 години точат петрол без са плащат на сринатите със земята държави в Близкия Изток. Държави, които се развиваха, където децата не гладуваха. От 12 години там е мор! Сърбия , като най-голямата балканска държава беше трън в очите зад атлантика!Много удобно забравят бомбите с обеднен уран там. Вечно ненаситни и ламтящи за власт над света.Запалиха война в Европа!Тази хегемония трябва да свърши
102
3
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Империята праща на СВО фронтоваци със зелени униформи ръководени от Дарт Пригожин.Принцеса Зеленска се надява Люк Скайокър и Хан Соло да победят,защото се дрогират и са джедаи.Фронтоваците обаче се напиват и ги изнасилват преди да ги убият.Ако така вървят нещата няма да останат живи джедаи и Империята ще се разшири до Берлин отново.Това е недопустимо за джедаите ......
101
29
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Русия отдавна трябваше да бъде изключена от ООН. Не може терористична държава да членува в каквато и да е организация!
100
2
 
21
 
! Отговори
Конфуции преди 1 година
Реакцията на Киев показва грубо незачитане и неразбиране на демократичните ценности. Ако няма равноправие, особенно пък в организации като ООН за каква демокрация говорим изобщо. Да си гледат диктаторкия режим в Киев и да не се месат в международните отношения на цивилизования свят.
99
2
 
23
 
! Отговори
Ако преди 1 година
Господ слушаше кучетата, всеки ден пастърма щеше да вали. Падаринът се бил сърдил, а селото нямало хабер.Подобна измислена държава, като се вземе насериозно, може да тръгне слънцето да колонизира като пътува само нощем.И то да е само тя. Имаме си ги още някоя и друга и все те велики, древни, откриватели, левенти, храбреци-абе измислена работа.
98
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия председателства, ШОС се разшири, света поръчковия русофоб и нацист става все по-тесен.
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай е номер едно в технологичните патенти лицензи и то не от вчера. Вече и пускат 6 G там. Някои още живеят с опорките от 90 тип - китай ще напада русия китай правил само дрехи китай бил беден китай това онова. А да и каскет и кой не скача е червен.
96
16
 
6
 
! Отговори
Еритрея подкрепя преди 1 година
братята монголоиди. ротФронт каскети смачкани.
95
24
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Терористи са ротационен председател на Съвета за сигурност на ООН.Дано да е първоаприлска шега.
94
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русопитеците живеят в помията от путиноидна боза, с която кремъл ги захранва по первъй канал.
93
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 126 Русия има постоянно място в СС на ООН и ще продължи да има.
92
10
 
2
 
! Отговори
аба каскет смачкан преди 1 година
"Очква се към 2030 година Китай да навакса и да започне да работи на печалба без да субсидира....." ширпотребата може да навакса само в производството на самовари Фтора употреба.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората купили машини, дай да правим опорка. Хората в корея не купили машини, направили сами дай да правим опорка. Опоркаджията ти друго освен опорки през живота си нещо, а?
90
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде след месец, на 1 май, да видим какъв ефект имаше от тази новина!
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В новинарска емисия на Руската ОРТ, показаха цехове в оръжейната промишленост. С малко очудваща гордост репортера обясняваше, че там се работи на НЕМСКИ МАШИНИ....ОТПРЕДИ ВОЙНАТА??? Ама как може? На нацистки стругове? СРАМОТА, от гнилия Запад!
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да напомня че янкито бивш црушник Помпео не успя да прокара Гуайдо. Толкова избесня в ООН че направо им се разкрещя на марионетните че или трябвало да бъдат с него или против него. А преди няколко месеца даже венецуелската опозиция изгони Гуайдо.
87
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хехе "По-голяма шега обаче беше, когато Лавров започна речта си, а всички присъстващи в залата му се смяха с глас." ------ забравяш, че сме 2023 и всеки, който желае мобе да изгледа цялата реч без редакции! Тогава ще види, че хората се смеят не на него, а на шегити, които пуска за цялата нелепост на т.нар. "колективен запад" и "демокрация"! Така че опорката от мейла през принтера, наеиваш на ролка и завираш отзад!
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 115 Тайван и без това е гуд бай САЩ ще преместят тамощното производство в Аризона, но да видим дали работниците ще искат ли и в САЩ имат ли достатъно. Иначе ASML е спрял да изнася машини за производство на най-бързите чипове. Сега Китай ще трябва да вложи бая пари да разработи своя вертикална доставка на различните компоненти. Очква се към 2030 година Китай да навакса и да започне да работи на печалба без да субсидира.
85
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия наби джихадистите и джихади джонитата на сащ в Сирия. Сащ трябва да бъда изключени от ООН.
84
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма място в СС на ООН. Русия е заплаха за мира в света. Русия нападна суверенна Украйна. Русия финансира международния тероризъм.