Зеленски твърди: Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия

Москва обяви днес, че украинският град е превзет от руските сили
21 май 2023 15:39, Анисия Иванова
179
Зеленски твърди: Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обяви на срещата на върха на Г-7, че "към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия", предадоха световните агенции. Днес по-рано Москва обяви, че украинският град е превзет от руските сили.

В отговор на репортерски въпрос по време на срещата на върха на страните от Г-7 за статута на града, Зеленски каза: "Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия."

Информационното затъмнение прави невъзможно да се потвърди ситуацията на бойното поле на най-дълго продължилата битка от началото на войната на Русия срещу Украйна, като поредицата от коментари, направени както от руски, така и от украински официални лица допринася за объркването по темата.

Още по темата

Отговор на Зеленски, отправен на английски език, на въпрос за статута на града, зададен му по-рано по време на форума, беше интерпретиран от мнозина като потвърждение, че градът е паднал в руски ръце.

"Днес Бахмут е само в нашите сърца. На това място не остана нищо друго", каза Зеленски, добавяйки, че битката не е оставила нищо в града, освен мъртви руснаци.

Зеленски сравни пълното разрушаванe на Бахмут от руската армия с атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 г., по време на посещението си в мемориалния комплекс, посветен на стотиците хиляди жертви на бомбардировката, предаде Франс Прес.

Украинският държавен глава каза още, че е уверен, че Киев ще получи изтребители Ф-16 от Запада, с чиято помощ да отблъсне руската пълномащабна инвазия от страната си, посочва Ройтерс. (Сахатчиев, Евстатиев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайде като Бахмут и цяла Украйна.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е окупиран. ОСВОБОДЕН Е.
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еех, Зеленски, между двете има разлика от земята до небето. Всъщност нямат нищо общо. Но е приятно да виждам отчаянието в очите ти знаейки, че дните ти са преброени. Жалко за хилядите ваши момчета, които жертва заради чужда воля. Често във форумите сравняват Путин с Хитлер, но истинският двойник на Хитлер си ти самият- дребен, комплексиран, алчен и зъл. От посредствено актьорче, набързо стана световна звезда, но точно за такива като тебе е измислен изразът "Продал душата си на Дявола!
143
0
 
3
 
! Отговори
А Залужни? преди 10 месеца
Какво става с него, пълно мълчание. Руснаците казаха че бил утилизиран някъде в Днепропетровска област при атака на разпеределителен пункт на ВСУ по време на инспекция. Твърди се, че е лежи във военната болница в Киев след шрапнел в главата. Да видим колко време ще крият хохлите, докато му направят дигитално копие май.
142
0
 
4
 
! Отговори
zoro преди 10 месеца
....една ливада и една картофена нива от землището на Артемовск/бахмут се контролират от ВСУ на УФР (Украйнската фашистка република).Гледайте и четете преди 24.02.2022 г. и тогава ще разберете колко са интродуктирани тази популация в УФР!!!!
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия" - не е, не е! Прав си - те вече го преименуваха и сега се нарича Артьомовск, както си му беше името. И не е окупиран, а освободен от укрофашистите!
140
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Напълно е прав. Бахмут не е окупиран, а денафициран.
139
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не в час със случващото се в собствената му страна, само самолети му в глава, ъъъъъ.... така де - муxички )))
138
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е изявление трябва да покаже и на най-празните глави що за тепегьоз е, що за лъжец. Нещо, което е явна и безспорна истина, потвърдено вече от десетки източници - той отрича. Какво доверие може да се има на такъв човек! Кървавият клоун е време да отива в ада.
137
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кървавият клоун е време да отива в ада.
136
5
 
5
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Към днешна дата Зеленски твърди че Бахмут не е превзет, но всъщност Бахмут не съществува, целия е разрушен. Това са фактите. А другите факти говорят , че загинаха хиляди невинни млади хора, за кефа на двама мало_умници, единият нагаждач, другия изкуфяла пенсия.
135
2
 
13
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
-Зеленски, ракети и оръжие дадохме ли ти?-Дадохте ми..Изкупихме ли ти зърното?--Изкупихте го.-Къде е Бахмут, бе ***?-В сърцата ни.
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименДа има Артемовка
133
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски, разкарай се от Украйна заедно с фашистката си хунта, която извърши геноцид над славяните, Украйна е руска територия с руско население, а ти си за съд!
132
2
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Заленски май живее в миналото..
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Мариуполь в руинах у моря..."Александр Дадали ... https://youtube/watch?v=jWEgaN-w6BU
130
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че то град наречен Бахмут НЯМА как да го окупират ;)))
129
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До СВАЛЯНЕ от ВЛАСТ, Не, Зеленски лъжеше, че при него ще се подобрят нещата, а се влошиха и убиваха още повече собственото си население и руски цивилни семейства, а номера да сложат три марионетки на Коломойски и от трите, хората на изборите да избират едната от трите марионетки, вече няма да мине, Украйна трябва да се прибира в родината си Русия, време е!
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В коробке лежала даже женская кофта. На требование отдать награбленное, вээсушник заявил, что покойникам это не надо.Награбленное, со слов жителей города, автомобилями вывозили из города. Некоторые военные отправляли бытовую технику или другие трофеи почтой из соседней Константиновки." ц. Будто они вечные, им жить может часы осталось, а вс тащат у обездоленых ((( Тьфу! , https://rusvesna.su/news/1684695786 Очень много 200-х и старое оружие: пленнный у Бахмута солдат НГУ рассказал о подг
127
1
 
15
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Бразилецът де направил на ударен, че графикът му не позволява среща с Негово Зеленейшрство и го е отсвирил.