САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната

Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, заяви ген. Мили
26 май 2023 07:10, Анисия Иванова
209
САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната
Снимка: БГНЕС

Началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили заяви, че канцеларията му проверява изображенията, на които се виждат автомобили, за които се смята, че са били използвани при атака срещу руския пограничен регион Белгород. По думите му обаче американската позиция, подобно произведено в САЩ оборудване да не бъде използвано в Русия, е ясна на Киев.

САЩ вече предупредиха Украйна да не употребява произведено в САЩ военно оборудване за извършване на атаки на руска територия, заяви високопоставен американски генерал на фона на обвиненията, че проукраинска въоръжена групировка е използвала американски бронирани автомобили, предаде Ройтерс.

Още по темата

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че европейските съюзници разработват координирана програма за обучение на украинските сили как да си служат с изтребители Ф-16, но лидери от Пентагона заявиха, че това ще бъде скъпо и сложно начинание и няма да бъде магическо решение на войната, предаде Асошиейтед прес.

Остин каза, че съюзниците са стигнали до извода, че заедно с обучението Украйна ще трябва да развие и способностите си за поддръжка и обслужване на самолетите, както и да се сдобие с достатъчно боеприпаси. Той добави, че системите за ПВО все още са оръжията, от които Украйна се нуждае най-много за своите по-широки усилия за установяване на контрол над въздушното си пространство.

"Няма магически оръжия", каза началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили, който се изказа на съвместна пресконференция с Остин в Пентагона, съобщи БТА.

"Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, така че ако искате да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от значително количество изтребители от четвърто и пето поколение", отбеляза Мили.

Той добави, че изтребителите Ф-16 имат роля в бъдеще като част от украинските въздушни способности, но "създаването на ВВС с необходимите размери и обхват ще отнеме значително време".

Остин каза, че министерствата на отбраната на Нидерландия и Дания работят заедно със САЩ в тази насока и че Норвегия, Белгия, Португалия и Полша вече са предложили да допринесат към обучението.

Остин и Мили се изказаха в края на виртуална среща на представители от сферата на отбраната на страни от цял свят, на която беше обсъдена продължаващата военна подкрепа за Украйна. На форума украинските лидери им предоставиха актуална информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
7
 
! Отговори
Да бе да преди 10 месеца
Ама как няма да бъдат.Напротив тия каруци струват маса пари ,като почнат да ги свалят една след друга ,митът за великото американско въоръжение ще изгори като кьорфишек и никои повече няма да купува хартиени самолетчета за милиарди
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще видите вие магическите решения...
161
1
 
9
 
! Отговори
Муахахахахаха преди 10 месеца
Здравейти! Ава да ва питам аз пак ...Ко стана с лиупардити ва ?!Ощи лий калну чи ни тръгват?!!?!
160
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Военно промишления компекс на САЩ е най-голявата кражба на света. Близо 1 трилион долара годишно потъват в бездънните джобове. Насреща уж най-страшните оръжия на света а като се сблъскат със струващи хиляди пъти по-малко се оказва, че не ги превъзхождат с нищо.
159
1
 
17
 
! Отговори
Хххх преди 10 месеца
Абе пращайте там таралясниците..и без това трябва да се утилизират...хем и руснаците ще си тестват новите С400
158
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 10 месеца
Американските Ф 16,до сега,не са участвали в "бойни действия" почти никъде!-:) И Америкяанците,твърде плахо,се двоумят,дали да ги дадат на Украйна! Самите Украинци споделят открито,че Тези самолети Миг 29,построени по времето на СССР,руснаците ги виждат в радиус от 400 километра,и техните Су 34 или 35,ги Атакуват и ги свалят,без Украинците да ги "виждат"!-:) Та и Еф 16,по всичко личи,че Ще бъдат Сваляни от руснаците,от километри,без да виждат Руските самолети! -:))))))))))))))))))))))))))))))
157
2
 
16
 
! Отговори
Хартиените преди 10 месеца
самолетчета дето американците ги продават за милиони определено няма да променят хода на войната. Може би след 5-10 години.
156
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес в жест на добра воля блатниците са бомбандирали болница. По данни на руското МО, в болницата е имало 4 Хаймарса, 20 изтебителя Ф-16 и 54 Зеленскита. После блатниците се чудят защо светът ги мрази.
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При 300 свалени самолета 20 си е направо цифра! Мани и аз се уаокох
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е.ееее ми не е честно;):)
153
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един западен танк унищожаваше хиляди руски..... Според жалките журналистчета от преди месец два....
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя пост с блогъра по-долу е дежаву от танковете преди месеци;)
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те им го казват , че няма спасение но уркопитеците ще победят!!
150
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е няма пък не съм съгласен! С *** се спори както с опърничави деца!
149
14
 
0
 
! Отговори
Гого преди 10 месеца
Според украинския блогър и анализатор на Украйна и е достатъчни 20 F 16 и рашистите ще са разгромени.
148
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още не са измислени оръжията с които Украйна ще спечели тази война ;)
147
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
един преятел каза да питам, нали бяха върховни оръжия, топ гън гледахме!
146
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За покраинците няма победа на хоризонта, загубата им е гарантирана, от тях зависи само колко лоша ще е. Ако продължават в същия дух могат да бъдат заличени.
145
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как бе, зельо вчера каза че сега вече, с тия последни нови оръжия, победата им е сигурна.
144
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия трябва да смаже нато окончателно. Затова трябва да стигне до Дюнкерк. Докато съществуват злобнои недоразумения като холандия и дания, мир няма да има.