Путин: Действията на Пригожин са нож в гърба, ще действаме брутално

Той призова за единство във всички руски сили
24 юни 2023 10:35, Александър Попов
601
Путин: Действията на Пригожин са нож в гърба, ще действаме брутално
Снимка: БГНЕС/EPA

Това което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в изявление към руския народ.

Изявлението последва действията от тази нощ и тази сутрин на Евгений Пригожин, ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер".

В обръщението си към нацията Путин също така призова за единство във всички руски сили и за преодоляване на различията. Той каза, че Русия ще се защити от вътрешното предателство и обеща сурови наказания за метежниците.

Президентът на Русия определи действията на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин "метеж и авантюра".

„Прекомерните амбиции доведоха до предателство. Предателство и измяна“, каза президентът в започналото току-що обръщение.

Още по темата
Русия води своята най-тежка битка за своето бъдеще. Срещу РФ е насочена цялата военна и информационна машина на Запада, заяви руският президент. Той подчерта, че страната му ще преодолее "всички изпитания и ще станем още по-силни".

Путин и призова всички, които са въвлечени във въоръжения метеж, да прекратят участието си в него.

"Всякакви разпри в периода на специалната операция трябва да бъдат прекратени. Всяването на всякакъв смут е смъртоносна заплаха. Нашите действия ще бъдат брутални. Армията и правоохранителните органи са получили необходимите разпореждания", заяви още Владимир Путин в своето обръщение.

"Всеки, който съзнателно е поел по пътя на предателството, шантажа и е подготвял въоръжения метеж, ще понесе своето неизбежно наказание. Всички виновни в опита за метеж ще отговарят пред закона и народа“, заяви Путин.

Ситуацията в Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, но ще бъдат предприети действия по стабилизирането на обстановката, заяви още руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хм, щели да действат брутално. Вече минаха 3-4 дни, видяхме брутално бездействие и обърканост. Айде действай, де!
382
1
 
3
 
! Отговори
АБЕ БРАВО... преди 10 месеца
....АМА И ПУТИН ГО НЕМА НЕЩО...ОТКАК ИЗЛЕТЕ ЗА БУНКЕРА.....
381
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Путин той е велик гросмайстор!
380
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без паника. Прогожин отива в Беларус - с няколкото милиарда взети от ЦРУ за смяна на режима :). Украинците ядат дървото по целия фронт, а НАТО е в ступор, затова че 6-те милиарда счетоводна грешка ги взе готвача :).
379
6
 
7
 
! Отговори
Слава РОСИАА преди 10 месеца
Хах ама вие какво си мислите , много ясно, че това беше " Кой е с мен , кой ще стане против мен" в тази ситуация най лесно се показва кой бяга и кой забива нож ! Дръж враговете си близко са казаил хората !!
378
3
 
12
 
! Отговори
ткнс преди 10 месеца
идеален повод да се разправи с петата колона от предатели както направи Ердоган
377
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В коя ли миша дупка се е заврял лили Путин
376
19
 
17
 
! Отговори
Агент 7 преди 10 месеца
Българските ***-русофили кръв пикаят и вият на умряло. Русия е слаба и никой не се плаши от заплахите за ядрено оръжие. Империята на злото загива безславно.
375
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-готино ще бъде руснаците масово да бъдат избити с ядрени руски ракети. Тва ше е баси и якото.
374
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пyтapaни ше действа брутално в куфарчето. Ама не ядреното ))))))))
373
8
 
8
 
! Отговори
БГ преди 10 месеца
Ще действащ брутално ?!? Като в Украйна ли ?!? С ръцете и кръвта на чужди хора, а с корумпираните си приятели ще ограбвате още Русия и народа й ?!? Много скоро до няколко години ще дойде възмездието и този който вземе руския престол няма да пожали всичките либерали и корупционери !!!
372
9
 
6
 
! Отговори
?? преди 10 месеца
Кога опасността за планетата е по-голяма? Когато ядреното оръжие на Русия е в ръцете на Путин или на Пригожин? Каква ирония на съдбата! Да не стане така, че Путин да бъде от страната на добрите. Бу-ха-ха!
371
17
 
10
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 месеца
Опита показва, че на Путин този метеж/пуч му развързва ръцете. Сега ще бъде ликвидирана опозицията (Навални е пръв), след месец от Украйна ще остане само Лвовска област, нищо чудно да загазят и Балтийските "демокрации" (ако не се усетят). Ние вече сме разпределени към Турция. За румънците не е ясно. Нищо чудно и те да се разделят с територии. СССР ( Голяма Русия) ще възкръсне с европейски граници с ЕС и Отоманската империя.
370
3
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 10 месеца
И ГРУЗИЯ 2008 ОПИТА, НО ПОСЛЕ КАКВО СТАНА?!
369
15
 
18
 
! Отговори
Георги преди 10 месеца
Сега е момента всички български русофили и комунисти на фронте в защита на товарища Путина! В противен случай,ще им бъдат отнети всички руски активи и тия от бандитската ни приватизация.В перьод краснъе кратуни!
368
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направо пускай ядрените бомби, че иначе няма да се спрат. Даже много хубаво. Няма да ни кльопат червеи, просто ще се изпарим за части от секундата.
367
11
 
15
 
! Отговори
Рендету преди 10 месеца
Ами ако част от народа застане зад Пригожин, тогава кво шъ прайш, бе, Пупкин??? Еленовода Шойгу изпрати Срочници -деца на по 19 години - срещу опитните бойци на Вагнер, добре че командирите им имаха достатъчно ум да се отеглят, а Герасимов се скри като плъх в миша дупка в Ростов. Носят се слухове, че части на ВС на Русия са се присъединили към ЧВК! И докъде я докара, бе, Пукин със "Странната" Воена Операция както я наричат в Русия?
366
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички русофоби са въодушевени, бързате много.
365
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво следва сега? Бели, червени и зелени като през 1917-та година.
364
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин вече няма ядрено копче...