Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол

Ракета на Киев удари сградата на Черноморския флот
23 сеп 2023 10:45, Нели Христова
125
Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Двама руски генерали са сред ранените от украинския удар срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщи началникът на главното разузнавателно управление в Киев Кирил Буданов. Това са командирът на групировката, генерал-полковник Александър Романчук, който е в тежко състояние, както и началникът на щаба генерал-лейтенант Олег Цеков, който е в безсъзнание, съобщава медията Гласът на Америка, на която се позовава агенция УНИАН. Отбелязва се, че Александър Романчук, командир на групировката на руските сили в запорожкото направление, е получил званието генерал-полковник през 2023 г. Генерал-лейтенант Олег Цеков е командир на 200-та мотострелкова бригада от крайбрежните войски на Северния флот на Русия. Буданов не потвърди информацията за вероятно ликвидиране на командващия руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Според Буданов загитналите при удара са 9 души, а ранените 16. "Все още се установява броят на ранените редови военнослужещи, които не са служители на щаба. Това са военнослужещи, които са на пост, охрана и така нататък - те не са включени в списъка, който ви съобщих", каза Буданов Според него разузнаването събира данни от всички източници, като разузнавателните източници са едни от основните. Той обаче не каза дали за нападение срещу централата са използвани ракети западно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Глиппости. Будинов бил казал. Айде малко по-сериозно.
113
1
 
1
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
Трудно е да обясниш на кретеноид каквото и да е:))
112
10
 
17
 
! Отговори
Хубаво е когато преди 7 месеца
руски нацисти биват избивани.
111
7
 
3
 
! Отговори
тълковен речник преди 7 месеца
дро0гар плоскозем - наркоманче от краварника
110
4
 
1
 
! Отговори
До опуления преди 7 месеца
нашмърколани Таратанколу. Com - абе нема от твойте измислени новини нищо! Викаш да почакаме още ...:)
109
8
 
12
 
! Отговори
Детонатор преди 7 месеца
Яко ги изгърмяха и още дими. Всъщност, изпотрепаните са овенни от СеСеСеРе-путинисти. Няма данни за убити деца, пенсионери и родилки, което демонстрира висш хуманизъм.
108
6
 
4
 
! Отговори
хе хе хе преди 7 месеца
Дървеняка пак се е включил и ръси лека дезинформация. Този път пише почти нормално, даже логично и се е кръстил Таранкоолу. Че е сом, сом е, но нас защо ни има за шарани:)
107
12
 
12
 
! Отговори
хе хе хе преди 7 месеца
Ако казаното от Буданов е вярно /в което дълбоко се съмнявам/, ударът е бил върху когото трябва. След като са се чесали руските генерали и не са осигурили адекватна защита на града, са си понесли последиците. Другият път ще знаят колко радара да разположат, колко установки и с колко боеприпаси. Ако трябва, ще сритат и оня некадърник Герасимов. Не да губят лековато кораби и редови състав от разни самодейни атаки. А Буданов и ингилизите ще си платят за "операцията", в това нямам съмнение:)
106
11
 
11
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 7 месеца
Рашките се спасяват. В Кипър имало 2 млн руснаци вече. Самолетите не могат да извозят емигрантите. Жалка история. П.ютлио губи. С тези темпове до 5г няма да има руснаци в Русия.
105
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До 94 три са.
104
3
 
5
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
До ххханоним 90 и някой си. Таранколу. Com. И за Мелитопол е верно.Бъди търпелив и ше разбереш скоро че на таранколу. Com можеш да вярваш :))А иначе от доста време сме на руска салата с водка и селйодка за ваше здраве:))) кой ми е дилъра нема ли ни питаш:))) щи кажа-Кауфланд. Ххххх
103
7
 
12
 
! Отговори
Offf преди 7 месеца
Долу чета , ядрени били, силни били, само не видях , че са прогнили от корумпирани тарикати... Бах я аз в световната военна сила, три области от Украйна не успя да вземе... До Нова година , Крим няма да е руски, пък ядрените си сили да си ги отглеждат
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Горката украйна! Няма по-злопаметни от руснаците.
101
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сите рашки от плажа на Бургас трябва да бъдат обрани с хеликоптер и закарани на Крим. Да се бият за П.утлио Велики.
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Раша има поне 5 загуби от Османската империя. Една загуба от Полша, една от Финландия, една от Афганистан, да не изброявам...станаха към 10.
99
2
 
5
 
! Отговори
Таня преди 7 месеца
До Може 97 - А в Афганстан какво стана?
98
1
 
1
 
! Отговори
Аданома преди 7 месеца
Надали
97
8
 
4
 
! Отговори
Км преди 7 месеца
После пак ще пищите,,Пак ни бомбардират,,
96
0
 
1
 
! Отговори
Аааааххххх преди 7 месеца
Може и да може защото винаги има начин:))) и не е късно никога да станеш за резил:)
95
2
 
1
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
Кой разбрал разбрал. Който не да не е спал:))) и да чете надолу коментарите по - внимателно и ако пак не разбира то значи просто не е за него:)