Кремъл: Абсурдни са ограниченията за влизане на коли с руски номера

Русия ще отговори по начин, отговарящ на интересите ѝ
2 окт 2023 18:45, Елка Василева
222
Кремъл: Абсурдни са ограниченията за влизане на коли с руски номера
Снимка: архив, БГНЕС

Решенията на страните от Евросъюза за ограничаване на влизането на автомобили с руски номера са абсурдни. Русия ще отговори по начин, отговарящ на интересите ѝ. Това заяви пред журналисти руският президентски прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Трябва да постъпим така, както е най-добре за нас. Невинаги това може да бъде огледалният отговор. Несъмнено подобни напълно абсурдни решения за пореден път оказват негативно влияние на и без това намиращите се в плачевно състояние наши отношения и между другото, изобщо не прилягат на ръководствата на страните, които вземат подобни решения", каза Песков.

Подобна забрана въведоха Литва, Латвия, Полша, Финландия и Естония. В петък към тях се присъедини и нечленуващата в ЕС, но придържаща се в много отношения към политиката на съюза Норвегия, където ограничението влиза в сила от утре.

По-рано днес от МВР съобщиха, че забраната за влизане на автомобили с руска регистрация се очаква да започне да действа и на територията на България до края на деня.

На 14 септември министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е пристигнал документът във връзка със забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация. Тогава той каза, че предстои документът да бъде разгледан и да се вземе решение как ще се случват нещата по този въпрос.

На 11 септември Европейската комисия потвърди, че въведените досега санкции срещу Русия заради войната в Украйна включват забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 2 месеца
До Y 189 " Я ми обяснете дискриминацията по паспортни данни..." - веднага - когато неканен гост се настани в кухнята ти и каже, че отдавна е живял там, ти не си показал нотариален акт за имота, жена ти и дъщеря ти са му длъжни, понеже така... - е, тогава ти писва и го изхвърляш от имота с насинено око, и си плаща за счупената врата! После никакво допускане!
184
0
 
1
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 2 месеца
КАК? Пратете рускините да променят мнението на мъжете европейци, пък може и долари да донесат за фронта - много като тях вече плакаха!
183
0
 
1
 
! Отговори
Пещерна злоба преди 2 месеца
идваща от злобарски създания! Ако руснаците подкрепят Путин и за това биват наказвани, какво да кажем за българите, които 30 години демокрация избират мошеници, лъжци, мутри или чисто казано бандити на власт? Никакъв Шенген, евро или направо вън от Европа, което си е донякъде факт! България не е Гърция! Човек се учи докато е жив, но някои се учат чрез болка, а България с много болка! Приятен ден . . . мазохисти!
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Омразата самоубива ! Насочете енергията си в нещо градивно, преди да се самоунищожите ! Образовайте се, съмнявайте се и проверявайте многократно всичко, което четете или чувате ! Няма абсолютна истина, има интереси и личен избор, който винаги се заплаща скъпо ! Чистата съвест е най скъпото нещо, затова светът е пълен с банкрутирали милиардери...
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин ако беше посетил Третяковската Галерия и се беше замислил над картината на Иля Репин ЗАПОРОЖЦИ ПИШАТ ПИСМО До СУЛТАНА, може би нямаше да нападне Крим, Донецк и Донбас през 2014 и Украйна през 2022. В писмото до султана запорожците написали: Ще ни покориш, когато седнеш с ГОЛгъзВЪРХУтаралеж !!!
180
1
 
6
 
! Отговори
Скромно мнение преди 2 месеца
Ами да си сложат украински номера и ще минават границите с предимство , без чакане.Сами си го направиха с мироломната война.
179
0
 
3
 
! Отговори
vv преди 2 месеца
Може да отговорите реципрочно, ще е супер
178
0
 
6
 
! Отговори
Добра преди 2 месеца
Снимка ! На нея мустака е с айфон. До тук с демагогиите...
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целта е на хората да им писне и да направят гражданска революция в Русия, но няма да успеят
176
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господарите евроатлантици ако изпуснат газ от определени места слугите цапат *** угодно.
175
3
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Абсурдно е, да. Да свикват руслетата, още абсурди ги чакат, и пердахче.
174
1
 
1
 
! Отговори
Гримляни преди 2 месеца
Абсурдни са ограничените, зализани, наколи с труски номера и турски чалъми като плесъков и путняков ! Абсурдни, говорещи нехора !
173
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новият фашизъм и нацизъм вече са в ЕС, да ние честито. Всички приказки за свобода на словото, за свободно движение на хора и товари са приказки за наивници. Хитлер е започнал така с евреите едно време, както сега ЕС прави с руснаците. Значи разни тарамбуки от Ирак, Афганистан и др. могат да си влизат в ЕС, но руснаци не. Четвъртият райх - ЕС отива към логичния си край.
172
14
 
6
 
! Отговори
Y преди 2 месеца
Я ми обяснете дискриминацията по паспортни данни по какво се различава от всяка друга дискриминация, например по цвят на кожата, от тази на Хитлер към евреите...? Риторичен въпрос. Също като забраната на Достоевски, Чайковски, Пушкин... Оруел в действие? Очевидно продажното ни "правителство" трябва да бъде не в Народното събрание, защото те не мислят за доброто на народа, а в ЦСЗ, на топло (или студено) при бай Ставри.
171
4
 
12
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Да си ги карат в окупираните територии!
170
5
 
14
 
! Отговори
прощажена росия преди 2 месеца
Богатите руснаци в Сибир!
169
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еесовската Зона излезе с решение за ограничаване на влизането на автомобили с руски номера в ЕС, но отива на крака при Зе-просяка да го утешава за прекратяването на задокеанската военна помощ.
168
15
 
25
 
! Отговори
Off преди 2 месеца
Никой не ви иска, драги песЪков.
167
14
 
30
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 2 месеца
Ама др. Песков, как я мислите тази работа? Да водите пропагандна война срещу ЕС, да си създавате тук шпионски мрежи и да плащате на петоколонници, и да няма отговор? Нали демокрацията е слаба, Европа е Гейропа, а в ЕС се разпореждат някакви третополови създания? Нима сте се уплашили, вие, суровите руски мужици, от някакви женички и изнежени демократчета? Стойте си там, не ви трябва Европата, гледайте си ,,руский мир" и си пийте на воля водката! А, да, вземете си русофилите и Митрофанките!
166
12
 
22
 
! Отговори
Разбрахме, че можеш преди 2 месеца
До 176 ник 987 До Абе. Руснаците напаво ограбиха имотите на хората от Крим, ти па се загрижи, че не могат да дойдат в България. Баси рустката пдлота. Ние сме били лошите, че не пускаме руски шпиони до имотите им. И аз що се чудя, като за такива като тебе интересите на Русия са над всичко. . . Разбрахме, че можеш да броиш до 987, ама не стига да даваш съвети! Българският ти куца - напаво/напРаво, рустката/руската, пдлота/*** имного други! Браво! В едно изречение от три думи четири грешки!