Медведев призна: Убийството на Зеленски е легитимна цел

Ако Западът победи, ще умре с нас, заканва се той
29 дек 2023 16:27, Нели Христова
274
Медведев призна: Убийството на Зеленски е легитимна цел
Снимка: БГНЕС

Крайната военна цел на Русия е да се отърве от украинския президент Володимир Зеленски. Това заяви Дмитрий Медведев, бивш президент и министър-председател на Русия.

Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи забележките в интервю за руската държавна информационна агенция РИА Новости, а също и в своя канал в Telegram, където редовно отправя ядрени заплахи срещу Украйна.

Той и преди е призовавал за елиминирането на украинския президент, но това е първият път, когато руски официален представител признава, че това е легитимна цел на Кремъл в неговата "специална военна операция" – термин, използван от руския президент Владимир Путин за неговата война в Украйна.

"Ами преговорите през 2024 г.? Всичко е съвсем очевидно", каза Медведев, отговаряйки на въпрос за военните цели на Русия през следващата година. "Специалната операция ще продължи, нейната цел ще остане разоръжаването на украинските войски и отказът на сегашната украинска държава от идеологията на неонацизма."

Медведев повтаряше линията на Кремъл, че войната на Путин в Украйна е започната, за да "денацифицира" страната и нейното ръководство. Русия "ще се стреми към демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Путин, когато стартира пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г.

"Отстраняването на управляващия режим на Бандера очевидно не е обявено, а най-важната и неизбежна цел, която трябва и ще бъде постигната", добави Медведев.

Унизителната фраза на Медведев, която описва правителството на Зеленски, е препратка към Степан Бандера, украински националист, който се присъедини към силите на германските нацисти по време на Втората световна война.

Зеленски, който е от еврейски произход, описа руските твърдения, че правителството в Киев е пълно с неонацисти, като "смешни" в интервю за CNN миналата година.

През май Медведев каза, че Москва няма друг избор, освен да елиминира Зеленски. Тази заплаха дойде малко след като Москва обвини Украйна в опит за убийството на Путин с два дрона, които се разбиха в резиденцията на руския президент в Кремъл.

Зеленски отрече каквото и да е участие, като каза, че страната му не притежава оръжия, способни на подобни удари.

"След днешната терористична атака не остават други опции освен физическото ликвидиране на Зеленски и неговата кабала", каза Медведев в своя канал в Telegram.

Бившият руски президент каза още, че Зеленски не е необходимо да подписва "документ за безусловна капитулация".

"Хитлер, както е известно, също не го е подписвал. Винаги ще се намери някой заместител", написа Медведев.

Няколко месеца по-късно, през август, Медведев каза в канала си в Telegram, че администрацията на Зеленски "трябва да бъде изтрита от лицето на земята".

"Дори пепелта от него не трябва да остане. Тази мръсотия не трябва да има шанс да се прероди при никакви обстоятелства", пише той. "Ако отнеме години и дори десетилетия, така да бъде. Нямаме друг избор: или ще унищожим техния враждебен политически режим, или колективният Запад в крайна сметка ще разкъса Русия. И в този случай той ще умре с нас."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е превърнала в култ убийствата смърта и кръвта Как въобще живеят и спят тези хора ?
219
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Запада е пак с фашисти те украинци този път. Парадокс, два близки народа се избиват за кеф на запада. Зеленски е евреин,и Хитлер е имал еврейски произход, за това са толкова гадни,лоши хора. Евреите го доказаха в Газа,че са по страшни от фашизма. Факт неоспорим. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна, правдата е на страната на Русия
218
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Защо се туткате толкова време,щяхте да спестите много от пролятата кръв...
217
2
 
7
 
! Отговори
гот преди 3 месеца
До Москов Шутът е в главата ти празна!
216
10
 
3
 
! Отговори
Москов преди 3 месеца
Шутът Зеленски скоро ще потърси политическо убежище в Русия!
215
2
 
4
 
! Отговори
Само Локо! преди 3 месеца
Този "Магелан" май е македонец! Не може да пише на български! Десет правописни грешки в пет изречения! Не вярвам да е български ***!
214
18
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 3 месеца
Шок и ужас.Пълна Болшевишка Кремълска Лудница.Явно синдрома на Лудостта и Шизофренията вече е пандемия и бавно и сигурно обхваща целия кремълски полетически апарад от руски бошмени и пияндурници.Но едно е сигурно в прогнозите за събитията който престоят в Страната на сатаната.Пре 2024 гд.Путин ще бъде убит от негов доверен човек от обкръжението му?Честито Български Русофилчета.Ха,ха,ха,ха
213
7
 
13
 
! Отговори
Ивелина преди 3 месеца
Така е с измислените държави, трябва да им се измисли и език! И тъй като това е трудно занимание, по-лесно е да се направи нещо като микс от езиците на съседите! Даже в така наречения "украински" е пълно и с български думи, които ги няма в полския и руския езици!
212
8
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 3 месеца
Народ без език, няма нация! Този измислен полско-руски дето го говорят определящите се за украинци, прилича на сръбско-българския на определящите се за македонци!
211
15
 
7
 
! Отговори
Сибирски алкаш преди 3 месеца
Твоята легитимна цел е бутилка водка 1 л. Само не я пий много бързо, че не е хубаво за здравето. Вземи пример от митрофанка, тя пие само по 3 големи.
210
11
 
7
 
! Отговори
Сибирски алкаш преди 3 месеца
Твоята легитимна цел е бутилка водка 1 л. Само не я пий много бързо, че не е хубаво за здравето. Вземи пример от митрофанка, тя пие само по 3 големи.
209
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Болно, пияно мозъче......
208
11
 
8
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 3 месеца
Термина Специална Военна Операция е използван за първи път във Виетнам , после в Ирак , Афганистан , Панама , Сирия и т.н . Това е военна операция без разрешението на Държавата в лицето на Парламента - все едно Радев да изпрати Българската Армия в Червено Море .
207
10
 
7
 
! Отговори
ГРУ хуймайноид преди 3 месеца
До Анонимен 230 - Естествено. И Георги Марков щеше да е жив, и Александър Литвиненко, и още десетки.
206
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АКО РУСИЯ УБИВАШЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ НА ЗАПАДА НАВАЛНИ НЯМАШЕ ДА Е В КОЛОНИЯ, ХОДОРКОВСКИ НЯМАШЕ ДА Е НА СВОБОДА.
205
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, няма да свършат наркоманите за съжаление.
204
10
 
30
 
! Отговори
opis преди 3 месеца
Съвсем скоро САЩ ще подкупят обкръжението на Грийнберг и ще бъде убит! Целта беше да се дестабилизира районът, да се откачи Европа от руския газ и да се отрови богатата украинска земя, която е световна житница и какво ли не като суровини.. Горе над земята се стрелят, отдолу обаче газта си тече към Италия и Унгария например...и половин Европа... Само ние пак сме на страната на губещите и се навеждаме заради Шенген... Имаме продажни политици!!!!!
203
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най накрая доживях да чуя тази чудесна новина от официалната власт
202
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
РУСИЯ ИСКА ДА ЗАЛОВИ ЗЕЛЕНСКИ ЖИВ ЗА ДА ГО ОСЪДИ. АКО ТОВА СТАНЕ ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ ИМ ДАДЕ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО ИМА ЗА ПЛАНОВЕТЕ НА ЗАПАДА, А ТЯ Е МНОГО. ЗАПАДЪТ НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕ ТОВА ДА СТАНЕ.
201
15
 
25
 
! Отговори
Левски преди 3 месеца
Няма да сварят, САЩ ще го ликвидира. Както създадоха Садам,Кадафи,Осама и много други сама си ги трепе...