Безсилието на Европа да наложи собствените си ценности: Най-видно в Моленбек

Центърът на екстремизма в сърцето на Европа
12 юни 2019 18:30,
146

В Моленбек всички се познават, сякаш са едно семейство. За много от жителите на квартала в беглийската столица Брюксел имиджът на техния роден дом е непонятен. В очите на хората извън Моленбек, това е люлката на екстремизма в Брюксел.

Именно от Моленбек са братята Салех и Ибрахим Абдеслам - организаторите на терористичните атаки в Париж и Брюксел. Това не значи, че и останалите жители на квартала са екстремисти, твърдят жителите на Моленбек.

"Вярно е, че те са от Моленбек, но можеха да са и от някое друго място. Целият свят ни мисли за терористи", обяснява 18-годишният Реде пред DW.

Моленбек – новата зловеща туристическа атракция

Братята Абдеслам не са едининичен случай, защото Моленбек е изпратила най-много младежи за Сирия от която и да е община в Европа.

Таксиметровият шофьор Каис живее от 19 г. в Моленбек и той смята, че опасността не е отминала и хората продължават да се радикализират и днес. На много места в квартала продължават да се събират екстремисти.

Каис смята, че на такива места се промиват мозъците на младите и ги надъхват срещу западните демокрации. Европа трябва да се отбранява срещу тези опити, категоричен е Каис.

Брюксел – резервна писта за атентаторите

"Това е слабото място на Европа, честно ви казвам. Европа е слаба, защото вие, европейците, не смеете да наложите собствените си ценности, а тези хора се възползват от това и правят каквото си пожелаят", отсича Каис.

Той е от имигрантите, които на балкона си е закачил белгийското знаме. Познавал лично братя Абдеслам и след атентатите в Париж и Брюксел се опитвал да помага на полицията, но без успех.

Според него политиците не искат да си признаят, че Белгия има проблем с тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
11
 
! Отговори
Не ни интересуват преди 4 години
Самата дума миграция, не означава преместване на малки групи страдащи деца и майки, а преселение на цели племена и народи от една територия на друга, където живеят други племена и народи, които са си устройвали живата и взаимоотношенията в продължение на столетия и хилядолетие. От тук възниква въпросът "Какво са правили преселващите се племена и народи през време на същите тези столетия и хилядолетия? Защо не са се устроили и те?" И ако някой им е пречел за това, примерно колониалните империи от Запада, то следва сега колониалните империи от Запада да си приемат скъпите гости, но за народите о