Речта на краля или Социалната мрежа

На Оскарите ще се сблъскат независимото и комерсиалното кино
Обновена: 26 яну 2011 22:23 | 26 яну 2011 22:23,
22

Спорът между независимото кино и блокбъстърите разделя киноманите на две от самото начало на фимовото изкуство.

Тази година номинациите за Оскар отново ги сблъскаха фронтално.

На Златните глобуси победи филмът на Финчър, въпреки първенството по номинации на „Речта на краля“.

Какво ще се случи на 27 февруари пък предстои да разберем.

До тогава изборът е ваш – кой е по-добрият филм?


Общо гласували: 384
Речта на краля
61%
Социалната мрежа
39%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
;;;;;;;;;; преди 12 години
Вместо това, да се придава външен вид на някаква фаталност, която винаги гравитирала над народите на Източна Африка,от където са евреите трябва да се каже,че вината за това несъвършенство е изконно присъщо на тяхната природа, че тези народи никога не са били напълно цивилизовани, че техните най-многочислени етнически елементи винаги са били неспособни към съвършенство, че благотворните последствия от притока на добрата бяла кръв бил доста слаб, за да продължат дълго, че те изпълнявали ролята на прости и неумели подражатели имитиращи образа на живот на народи съставени от доста по благородни елементи. Това същото се отнася и за семитските религии и политически доктрини, и означаваче християнството и исляма и демокрацията имат, такова внушение, макар да говорят за дълбока духовност, то те възприемат и заставят човека да вярва сляпо, което означава, и води, щото всичко да се възприема повърхностно и се възпроизвежда, като не съвсем удачно копие--но не и с творческа страст . И още, атеизма също е религия и то от най-злите, в името на атеизма бяха пролети реки от кръв, подобно на ислямизацията и христианизацията, но замисляйки се над тези две монотеистични религии исляма и християнството ние, какво виждаме и до какви изводи достигаме имайки предвид претенцията за духовност и отхвърляне на материалното, демократичното общество, което се гради само и единствено на измамното очарование на материализма, то ние констатираме, че демокрацията в края на краищата се оказва един вид атеизъм от най-завършен вид, като не се подлъгваме по лицемерната най-голяма набожност именно при тези апологети на материалното потребление.М.В./
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А и не виждам защо за да доказавам правотата на твърденията си трябва да си продавам апартамента и да отивам да живея в *** или турски квартал. Не знам дали си запознат с Бургас ама половината център са старите Арменски и Еврейски махали . Не знам някой Българин да е пропищял от тези хора. Тва кво трябва да означава според теб ? Светът се глоблазира. Във всеки един аспект . Расите са на път да изчезнат . Не карам никого да подпомага събитието , а да го приемете.
20
1
 
2
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
Лицемерие и Демагогия са думи, с чийто значение трябва да си доста добре запознат преди да ги употребяваш. Естествено това не е задължително ако просто искаш да си в тон с модерните словоизлияния в момента. Въпросът мога да го сравня със "Като си против евреите защо не почнеш да ги убиваш , или всичко което говориш е една лицемерна демагогия " . Имам приятели евреи , турци , сирийци . В интерес на истината имам и един приятел *** . Това е един вид форум . Тук говорим . Действай другаде.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблем с гейовете нямам,нито с турците. Единствения ми проблем са евреите !
18
2
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
Нямаше да помогне. Слабите и лабилни членове на обществото винаги търсят оправдание за това, че в нищо не могат да прокопсат. След "***" щяха да са ***, турците, обратните ....с малко повече късмет до 2011-та щяхте да обвинявате хората с повече бенки или със странна походка. Истината е че вас трябва да ви няма за да се развива спокойно света. Няма бяла раса, евреи, мюсюлмани или квито и да е . Има човешка раса . Хубаво е всички да го разберем поне малко преди да се самоунищожим .
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
myspace е 1-2 години по-стар от facebook. Така че тоя не е отрил топлата вода. А и социаланите мрежи ги има много по-отдавна ит от майспейс. Разликата е че в ФБ се наляха огромни количества пари за реклама и ПР.Междудругото само да спомена че тоя *** има ефиктивна присъда за злоупотреба с лични данни на мрежата във времето когато е бил студент!
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това им е била грешката...трябваше да разкараме *** от тук !
15
4
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
Повечето от вас дори не са гледали филмите нали ? Просто обичате да се изкарвате запознати с конспирациите ? Не , с еврейските конспирации Много жалка работа . Ква е тая мода да налитате на евреите. Преди 60-70 години държавният ни глава и най-висшият ни духовник едва ли не са си заложили главите за да спасят тоя народ, който впрочем ни е признателен и до днес. Вместо да се прехласвате по нечий дебилни теорий на конспирацията, уважавайте малко стъпките, които е вървял собственият ни народ.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** тъпите филми, честно
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕВРЕИСКИЯ ШПИОНСКИ "ФЕИСБУК" ЩЕ СПЕ4ЕЛИ ЕВРЕИСКИТЕ ОСКАРИ.ХОЛИВУД Е ИЗЦЯЛО ЕВРЕИСКИ ,90% ОТ АКТЬОРИТЕ В ХОЛИВУД СА ЕВРЕИ С НОВИ ИМЕНА ДА НЕ СЕ РАЗПОЗНАВАТ.ТВ -МЕДИИ В ГЕТОТО САЩ СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕИ,ОСКАРИТЕ СЕ ДАВАТ ОТ ЕВРЕИ НА ЕВРЕИ.ВСИ4КО В ХОЛИВУД И ОСКАРИТЕ СА ЕДНА ЕВРЕИСКА ИЗМАМА.
12
2
 
1
 
! Отговори
Me преди 13 години
Споделям мнението по-долу. Inception e N1 и за мен.
11
5
 
12
 
! Отговори
ЮДА преди 13 години
Хм, нека видим, социалната мрежа е правен по книга на евреин, продуциран е от евреи, актьорите са евреи, техническият състав също са евреи, във филма се разказва за горкото самотно еврейче, което, ама разбира се, е гениално, сюжетът разказва за една друга древна еврейска традиция - не е лихварството! Този филм определено не е еврейски!
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте ми интересни повечето, описвате как бил супер програмист, как всички го крадат...Как фабрика за пари създал...Е, предполагам повечето само са чули думата програмист, но някои и го работят това чудо програмиране. Наивници. Още вярвате във приказката за ябалката на Рокфелер и Дядо Коледа...Така и неразбрахте, че идеи има колкото звездите, но трябва и да ги реализираш...Ако си евреин разбира се, за другите е почти невъзможно..Да не кажа невъзможно.Наивници.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Za men film nomer 1 za izminalata godina e Inception.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тоя фейсбук, речта на краля е по-як
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имаше каде по яки филми от тия.
6
5
 
6
 
! Отговори
humm преди 13 години
незнам колко от вас са гледали социална мрежа но определено акцентът пада върху дорият програмист с блестящата идея на които всички искат да му вземат парите и зареди това се отчуждава а не че е бил антисоциялен просто е страннен пич както доста хора в днешното съвремие което се дължи на лицемерието на околните не само на възможноста за алтернативен живот в нета
5
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като е много тъжен и самотен да си продаде дяла - и без това не може да похарчи тези пари до края на живота си. Явно може да *** още.
4
1
 
15
 
! Отговори
Тракийски преди 13 години
А да , и ква е тая история за независимото кино срещу блокбъстъра ? Бюджета на "The social network" е твърде възможно да е по-малък от " Речта на Краля ". Всички отидоха да го гледат защото е за фейсбук .
3
1
 
28
 
! Отговори
Тракийски преди 13 години
Пич , The social network е филм, който говори точно за това . Определя Фейсбук като една фабрика за пари направена от един много тъжен и самотен човек. Филмът, поне според мен, показва фейсбук в светлина, която никой от милионите "приятели" не иска да види. Това е най-бързо развиващата се машина за пари в света . Само че За да си на върха й трябва да нямаш други приятели .