Немски математик разкри тайния код на маите

Златни плочки на цивилизацията лежат в езеро в Гватемала
1 мар 2011 16:51,
70
Немски математик разкри тайния код на маите
Снимка: Mayan Calendar Predictions

Германският учен математик Йоахим Ритсшайг твърди, че е разкрил тайния код на маите, което му е позволило да открие древната им столица с несметно златно съкровище в Гватемала, съобщи РИА Новости, като се позова на мексиканските средства за информация.

Германският учен е съобщил на журналисти, че е направил сензационното си откритие, като е разчел един от ръкописите на маите, оцелял по чудо от кладите на испанската инквизиция – т.нар. Дрезденски кодекс, който се съхранява в Дрезден. Това е отнело на учения повече от 40 години.

Ръкописът съдържа 74 страници с дължина 3,56 метра и размер на една страница 20,5 на 9 сантиметра. От запазилите се до наши дни "рисувани книги" на маите, както ги наричат, Дрезденският кодекс е смятан за най-древния и прекрасния. Той се откроява с изискаността на линиите и удивителните си цветове.

"Откритието ми позволи да разчета изцяло Дрезденския кодекс. На 52-ра страница открих, че древната столица на маите Атлан е била разрушена на 30 октомври 666 г. пр.Хр. и се е озовала на дъното на езерото Исабал, разположено в източната част на Гватемала", разказва ученият.

На територията на древния град на маите са се пазели 2156 златни плочки. На тях са били записани законите, по които е живяла древната цивилизация. Изследвания, извършени с ехолот, са потвърдили хипотезата на германския учен.

На дъното на най-голямото езеро в Гватемала с площ от 589,6 кв. км и с дълбочина 18 метра са били открити останки на древен град. Според Ритсшайг в един от каменните саркофази на дъното на езерото се намират въпросните 2156 златни плочки, чието тегло е около осем тона. Стойността на находката може да надхвърли 290 милиона долара.

Сега ученият търси спонсори, за да организира експедиция на езерото Исабал в Гватемала.БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
до Луиза преди 13 години
ПАКО РАБАН
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя е объркал. Касае се за календара на майните, златото не е в Гватемала, а в с. Катуница. Знам го, защото разгадах паралелно загадката на шлифера на Леонардо...
26
1
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
догодина селяните от Гватемала ще ви благодарят за съживяването на туризма и че имат прекопана нива на която да си засадят картофите :D :D :D
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а между другото аз онзи ден собственоръчно направих подобно откритие, но според моите изчисления тайнствения град-столица е не в центъра на езерото а в северо-западния край. Колко интересно съвпадение с немския математик....
24
2
 
24
 
! Отговори
Гррр преди 13 години
"...Стойността на находката може да надхвърли 290 милиона долара."И защо всяко нещо се обръща моментално в пари да ви еб* пи***** лелина!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с всеки изминал ден, седмица, месец се убеждавам че доста неща от "Досиетата Х" може да се окажат истина.П.П. не съм някакъв вманиачен конспиратор или сектант. просто изразявам лично мнение. :)
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ми напомня на нещо като екстрасенсите и "царичината дупка".Може и да не съм прав дв :)
21
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз преди 10 години когато започнах да чувам гласове отидох първо при Християниимаше един Валентин който ми каза че имам бесове. Аз взех влака от София до Добрич и отидох без да знам къде при един прословут маг още Ивелин Иванов. Появи се някаква жена която я последвах без да я заговарям но чух глас да я следвам. Тя ме заведе до предишният кабинет на мага И аз там прочетох как да стигна до новия. Отидох ама нямах записан час, при което маг Ивелин Иванов се разкрещя на секретарка че не може да ме приеме имало канален ред. Аз се разплаках и казах на ум Господи Илия не иска да ме приеме. Въпреки това ме прие. Диагнозата за мене му беше че ми е направена магия за затъпяване и умопобъркване. Скъса нещо от духовното ми тяло ми при което аз се разтреперах за 15 секунди. Не ми обясни нищо, направи проверка за здравето ми каза че имам проблеми със стомаха(той не знае че е нормално да се пърди 10-15 пъти на ден казаха го американците в научнопопулярен филм по explorer и още някои неща и това бешеКаза ми че като дойде в София следващата седмица ще ми донесе биостимулатора който трябва да ида да го взема. Аз обаче ПОРАЗМИСЛИХ и си казах щом Бог е допуснал да ми се направи черна магия значи така е трябвало и не купих биостимулатораНа 24 години изпаднах в депресия 4,5 месеца. А на 25 години Бог започна да ми показва Всленета докато спя излизах от тялото. Започнах да чувам ангелите и някои магове които обаче не си казват имената. Започнах да мисля и така постепенно разкрих истината за светът. От 28 години започнаха изпитанията дали съм Бог. И щом съм жив все още значи наистина съм такъв.Ако не знаете маг Ивелин Иванов е пророк Илия. Слави Трифонов е цар Саул. Аз пророк Еремия и цар Давид. фолкпевицата Камелия е царица Естир, приятелят и Цветин е чичо и Мардохей. Цар Дарий и неговият син Кир са Джордж БУш старши и Младши. Бил Гейтс е цар Навуходоносор ако искате да разберете кои сте вие попитайте ме телепатично, АКо аз не ви чувам архангелът ми(Гавраил) чува всичко обърнете се към него
20
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много важно... тук е имало държава 1200 години преди да има Германия, и е имало цивилизация 6000 години преди маите.. какво ни занимават с Южна Америка?
19
2
 
88
 
! Отговори
скоч преди 13 години
Представяте ли си ако езерото беше в България?...още утре половин държава поне щеше да е на кебапчета край брега,докато бат Бойко като пръв юнак обикаля с шнорхел дъното...
18
0
 
29
 
! Отговори
bai_jordan преди 13 години
И един мармот...
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този най вероято си е изтървал часовкика в езерото та сега че чуди кой да намери да поровят малко по дъното.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До номер 3. Вече не е това което е превеждал хех ;)Променено е.
15
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 13 години
От 13 До 6-ти се отнасяше коментара.
14
1
 
34
 
! Отговори
Мачу преди 13 години
Охххооо що стана дума за това,ше се изпотрепят в мое село сега да стягат лопатите.Ето Бай Иван монетата и Колю кирката вече са на половината път...ако требе ше изпият и езерото(щото немат подводница) ама зян няма да останат:)
13
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 13 години
Не съдружници, а спонсори!
12
1
 
6
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ЗЛАТО И ТАЙНИЯТ ПИН КОД ЗА НЕГО...ДРУГ КОД НЕ ВИДЯХ....
11
3
 
3
 
! Отговори
ehh преди 13 години
po-skoro porednia koito se opitva da si dokara slava pokrai isteriata za maite :D ni6to pove4e istoriata pomni mnogo po veliki civilizacii ot tiahnata no... provokaciata e mn silno ne6to :)
10
1
 
44
 
! Отговори
Калинка Брамбърова преди 13 години
Ех,ако можеше да разкрие и тайният код на българите,пък дано ни просветне какъв е проблема и да започнем да живеем по-добре!
9
2
 
32
 
! Отговори
Ispanika преди 13 години
В Орландовци и ромското гето на Студентски град организираме бригади. Вече има над 20 000 записали се, побързайте. Изисква се умение за псотрояване на "къща" в рамктие на 10мин. т одеяла и дървета, както и да умеете да разглабяте и товарите по каруци ЖП вагон за 15мин. !