САЩ не си дават лидерството в Космоса

НАСА възнамерява след 2015 г. да усвоява и Далечния космос
11 юли 2011 15:00,
107
САЩ не си дават лидерството в Космоса
Снимка: NASA/MSFC/David Higginbotham

След като миналия петък изведоха за последен път совалката "Атлантис" на орбита, САЩ възнамеряват да съхранят лидерската си позиция в усвояването на Космоса. Това заяви директорът на НАСА Чарлз Болдън, предаде ИТАР-ТАСС.

Мога да гарантирам, че в обозримо бъдеще САЩ ще запазят лидерството си в космическите изследвания, каза той в интервю за телевизия Си Ен Ен.

Болдън трябваше да отговори на въпроса как вижда космическата програма на САЩ, след като "Атлантис" бъде изложена в музей.

"Ще продължим да се занимаваме с онова, което правихме през последните няколко години – разработването на многоцелеви пилотиран кораб", поясни Болдън.

"Базирайки се върху американските успехи в научната област и възможностите на индустрията ни, възнамеряваме още през 2012 г. да доставим товари на орбита с търговски полети. Освен това се надяваме в началото на следващата година да получим предложения от частни компании за построяване на пилотиран кораб, който ще е готов 3 до 5 години след сключването на съответния договор.

Надявам се, че между 2014 и 2015 г. американски астронавти отново ще са качат на борда на американски кораб, за да се отправят към Международната космическа станция, а малко по-късно ще участват в полети в рамките на усилията на НАСА, свързани с усвояването на Далечния космос".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"САЩ не си дават лидерството в Космоса"============================Няма как да даваш нещо, което НИКОГА не си имал - ЛИДЕРСТВОТО в Космоса например!!!
6
1
 
0
 
! Отговори
Космос или изток преди 12 години
?
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея май не си дават сметка, че държавата им е една от най-затъналите в момента. Нямат пари за 1 изтребител, ше покоряват космоса kk
4
8
 
13
 
! Отговори
Всичко е предпоследн преди 12 години
Дали дават или не, скоро ще им вземат лидерството в икономиката, финансиите, космоса. Времето им отменава.
3
6
 
12
 
! Отговори
кан Крум преди 12 години
А защо не ни покажат нещо много просто- обратната страна на Луната!!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като с програмата Constellation, нали, аха.
1
3
 
10
 
! Отговори
Я преди 12 години
"Усвояването"? Няма ли да им е малко много да усвоят целият далечен космос?