БАН отива в Космоса, ще изследва секса при животните

От Байконур започва биологическа мисия
3 юли 2014 20:40,
34
БАН отива в Космоса, ще изследва секса при животните
Космодрумът "Баконур", снимка: архив Ройтерс

Този месец БАН започва два нови експеримента в Космоса, става ясно от съобщение на академията.

От него се разбира, че с прибор, разработен от БАН съвместно с Руската академия на науките, ще се изследват последиците от микрогравитацията върху тялото на възрастни животни, а също тяхното сексуално поведение и ембрионално развитие. Това е част от биологичната мисия на космическия кораб „Фотон М“ 4, който скоро ще бъде изстрелян от космодрума „Байконур“.

Вторият експеримент ще започне на 24 юли с изстрелването на нови модули на платформата "EXPOSE-R2", казаха още от БАН. Тя ще бъде инсталирана на Международната космическа станция на 21 август. На платформата ще се правят експерименти с химически и биологически обекти, при които ще бъде изследвано въздействието на условията в открития Космос в продължение на година и половина, след което ще бъдат върнати на Земята.

Сред апаратурата на платформата "EXPOSE-R2" ще бъде и приборът "R3DR", който представлява миниатюрен спектрометър за дозата на космическа радиация. Той е разработен през 2007 г. от български учени, съвместно с учени от Университета в Ерланген, Германия.

Приборите, с помощта на които ще се осъществяват двата космически експеримента, са разработени от екип от учени от секцията "Слънчево-земна физика" на Института за космически изследвания. В екипа са проф. Цветан Дачев, главните асистенти Борислав Томов и Юрий Матвийчук, и инженер Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: космосбансекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Кончита дее Вурскт преди 9 години
В БАН да си поосвежат сексуалните връзки първо,после да гледат животните как го правят.Има и помощни материали...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
s nai golqm procent sa reptilskite prestupnici,kuchetata i maimunite ..... otskoro pochnaha iskustveno da podpomagat i razmnojavaneto na hishnite mravki(***) ot strah ot andromediancite koito taka i ne doidoha :)
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
che tuka 99,99,99.... % sa chisti jivotni .... i ne samo jivotni a i kravosmesiteli ....
20
0
 
4
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Всъщност, каква ли е истинската причина и какъв е смисълът за подобен експеримент? Животните не могат да отидат сами в космоса, значи някой трябва да ги изпрати там.А за да ги наблюдава, значи е необходимо да се направят изводи дали едно дълго пребиваване в космоса доколко ще им се отрази на възможността им за възпроизвеждане.Значи, нещо се готви, и то, най-вероятно е: или изпращане на колонисти,които няма да се върнат, или "елита"се готви за спасение в космоса и гледа дали ще оцелее и след това
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Азис ли ще го качват горе у космоса
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато НАСА прави наука, Руснаците правят глупости ...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така формулирано заглавието навежда на мисълта, че "феодални старци" ще наблюдават от космоса секса при животните.
16
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Марс 2 - ок, ама е САМО МАРС 2, а Марс 17 къде е ? Ще викаш чиба на господарите си, п.е.с нещастен!
15
0
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Добре, че са руснаците, че иначе никой няма да ви иска, нали?Ех, жалко за Серафимов бе тръгнал към НАСА, ама сега само руснаците искат да работят с вас, нали. И да- колко са велики.
14
4
 
13
 
! Отговори
аз преди 9 години
Добре,че са руснаците,че за годините от както има космически програми ние щеше да участваме в това колкото и Сомалийците,да им благодарим за двамата космонавти които изпратихме и за стотиците проекти и програми в които сме участвали,влкючително и много самостоятелни разработки и патентовани открития,както и това,че сме били една от 8 те държави преди 90 та които са имали космическа програма и са участвали в проекти,уффф забравих ние ги мразим щото сме промити вече и американците ще ни похвалят..
13
1
 
5
 
! Отговори
Колю Животното преди 9 години
Поздрави от тъмната страна на галактиката, мисля че ми излезе късмета.Ох котьооо, тия ша ми изследват секса!
12
1
 
4
 
! Отговори
Проектът е чужд преди 9 години
БАН да се реформират истински най-после. Да ликвидират семействеността, протекциите, връзкарството, защото наука се прави със знания и талант, а те са го обърнали на ***!"Академична автономия"е понятие, което в много от институтите се разбира само по един начин: "Ще преиначаваме законите според това, чия съдба решаваме" - развитието на едни се затормозява, като Законът за академично развитие се усложнява с измишльотини на истерични лелки, а други ще ги катапултираме, заобикаляйки този Закон
11
2
 
7
 
! Отговори
Алили бре преди 9 години
"""БАН отива в Космоса, ще изследва секса при животните"""Ахахаахххххахаха , не мога да спра да се смея, вероятно това изследване е от жизнена важност за човечеството , но не мога да спра да се смея. Оп , напиках се от смях.....
10
3
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
56 години не успяха, та и сега. Иначе много им е добра техниката- да.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарение на бареков, България отново се върна в космоса.
8
1
 
9
 
! Отговори
заглавието преди 9 години
БАН започва два нови експеримента в Космоса, става ясно от съобщение на академията.РАН започва експерименти в космоса, а българите са направили два прибора. Ама тези врзъки се поддържат още от времето на акад. Димитър Мишев- светла му памет, бе добър човек и учен. Винаги руснаците канят този екип прибори от десетилетия- просто нямаше гласност.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В края на тая статия има ключови думи за търсене на други статии.Предложили са: "Космос", "БАН", "секс".И като изберете третата, излизат всички статии на Михаела! :)
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде авторът ако има поне два грама мозък, да смени заглавието
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз само не разбрах от заглавието, целия БАН ли ще ходи в космоса или само животните от академията? щото ако е цялата академия ще почерпя. :)
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че са руснаците, поне малко да ни подновят космическата програма, нищо че сега сме в различни лагери.