Шест космически мисии, за които знаете малко

Има няколко интересни проекта, които могат да донесат нови открития
Обновена: 17 ное 2014 14:07 | 14 ное 2014 09:53, Екип на Bulgaria On Air
12
Шест космически мисии, за които знаете малко
Снимка: bgonair.bg

Трудно е да се конкурираш с първата по рода си мисия, на която сонда каца на комета и всичко това се излъчва на живо в интернет. Този проект предизвика както голяма еуфория и радост, така и драма дали сондата действително е останала на площадката, защото харпуните, предназначени за това, не успяха да се изстрелят.

Тогава мнозина американци се оплакаха, че мисията е водена не от НАСА, а от Европейската космическа агенция (все пак НАСА е част от партньорите в мисията). Въпреки това обаче има недостиг на други интересни космически мисии в момента, отбелязват от CNN.

Още по темата
Вижте някои от най-интересните космически мисии в момента:

1. Нито една космическа сонда не е ходила чак до Плутон, но New Horizons има за цел да промени това. Корабът, изстрелян през 2006 г., е настроен да стигне до малката, вече бивша планета на Слънчевата система през юни 2015 г.

2. Dawn е проектиран да достигне до орбитата на протопланетата Веста и планетата джудже Церера - двете най-масивни тела в астероидния пояс между Марс и Юпитер. Мисията ще донесе на учените нови знания за това как Слънчевата система се е формирала и еволюирала. Проектът е стартирал през 2007 г., а по-рано през 2014 г. Dawn достигна до Церера.

3. Мисията на марсохода Curiosity също е интересна. Той е най-модерният марсоход, построяван някога, а неговата задача е да вземе и изпрати проби, с които да стане ясно дали някога Червената планета е била годна за живот.

Вижте целия материал на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Михалчо преди 9 години
До Анонимен--7; Какво могат да правят руснаците --Да се напиват като КЮТЮЦИ ли?
8
4
 
16
 
! Отговори
east преди 9 години
До АнонименДа, така е. Американците не могат да се сравняват с руснаците по простотия. Гадните американци стигнаха Луната, скоро и Марс, а руснаците стигнаха до Крим. Е, т'ва е !
7
0
 
15
 
! Отговори
Дими преди 9 години
До NASA: на лунната лаборатория
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шест космически мисии, за които знаете малкоТрудно е да се конкурираш с първата по рода си мисия, на която сонда каца на комета и всичко това се излъчва на живо в интернет. Този проект предизвика както голяма еуфория и радост, така и драма дали сондата действително е останала на площадката, защото харпуните, предназначени за това, не успяха да се изстрелят. Ега ти простотията,щях да падна от смях.Руснаците къде,къде повече неща могат да правят и не се хвалят,а тези откачалки се осрааа.....
5
1
 
16
 
! Отговори
Петър преди 9 години
До ****Я си гледай работата. Да ръсим пари за нехранимайковци. Винаги ще има бедни и живеещи в мизерия. Хората просто не са еднакви.
4
2
 
21
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
На кометата ще и бъде предложено приемане в ЕС, но имайки в предвид името и, може да се очаква десант на ''зелени човечета''.
3
1
 
26
 
! Отговори
Сменете заглавието преди 9 години
на: Шест космически мисии, за които днес.бг знае малко
2
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Някой разбрали, недоразбрали пишат статии....
1
3
 
27
 
! Отговори
NASA преди 9 години
Само не разбрах как и къде Curiosity ще "изпрати проби" ???