Кацането на Луната е факт и няма спор!

Учените обясняват защо, математически изчислено е
27 яну 2016 13:00,
166
Кацането на Луната е факт и няма спор!
Снимка: Reuters. архив

Една от класическите конспиративни теории гласи, че човечеството всъщност никога не е кацало на Луната и всички кадри всъщност са добре нагласена продукция в условията на Студената война. Някои подлагат на съмнение дори цялата космическа програма на НАСА.

Това обаче е невъзможно, твърдят оксфордски учени, цитирани от британският "Метро". Ако кацането на Луната е измислица с участието на 411 000 души, както се твърди, лъжата е щяла да се разкрие точно три години и осем месеца след самото кацане.

Британският психолог д-р Дейвид Гримс е разработил математически начин да изчисли след колко време евентуалният заговор да бъде раздухан. Ученият доказва, че колкото повече хора участват в една лъжа, толкова по-кратък е животът й.

За да оцелее една лъжа 5 години максималният брой на хора, участващи в нея, трябва да е 2521. За да се запази 10 години, са нужни 1000 души. А за да преживее век, едва 125 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой виде кацането на луната?.
101
0
 
6
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Гледам Луната и плача-колко жилезо стой там безполезно....
100
9
 
8
 
! Отговори
по този спор преди 8 години
може да се включат и други точки: имало ли е наистина "Спутник", летял ли е изобщо в космоса Гагарин и пр.
99
8
 
11
 
! Отговори
Пича преди 8 години
При условие, че дори руснаците признават кацанията, противното твърдение дори не е русофилско, а просто теория на конспирацията, развявана в търсене на внимание.Реално погледнато, лунните мисии са били скъпи, рисковани, и научно почти безполезни, но през студената война са служели за реклама. Затова са се правели тогава, но не и сега.
98
5
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен148към всички русотворковци : ами, как може 4 години след първия изкуствен спътник да излети човек в орбита, и има ли това общо с края на всв и космическите разработки на нацистите?
97
6
 
9
 
! Отговори
до 148 преди 8 години
Как така можело 12г. след първия изкуствен спътник човек да стъпи на Луната. Ами може. Как може Боинг 747 който почва да лети по същото време да лети и до ден днешен. Въпреки всичките технологии и огромния скок в електрониката и компютрите тоя самолет е летял и тогава преди 47 години!
96
3
 
9
 
! Отговори
до 148 преди 8 години
Филма съм го гледал и е много хубав. Обаче няма връзка с темата освен за конспиратори като тебе. Във филма се разказва за провалена мисия до Марс заради технически проблем в системата която осигурява кислород, за това изстрелват ракетата без космонавтите, и заснемат изкуствено на Земята как уж кацат на Марс. И това е доказателство че американците не са кацали на Луната ли? Ти сериозно ли го даваш като довод?
95
0
 
10
 
! Отговори
иван преди 8 години
а защо са спрели ,какво се крие за луната извънземни ли?
94
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
към всички отворковци:гледайте американския филм"Кеприкорн 1" и после ке постарайтеда си отговорите на въпроса:може ли САМО 12 одинислед първия спътник, преодолялземното притегляне,без човек дори имаймуна на борда,ДА СЕ КАЦНЕ НА Луната?!отговора е само един......!но има и фантастичен такъв,но САМО С ПОМОЩ ИЗВЪН Земята.........знае ли човек?!
93
4
 
15
 
! Отговори
God преди 8 години
До Анонимен 142В рамките на 5 години след първото кацане, на Луната са кацнали общо 12 америакнеца. След това са спрели, защото програмата е била много скъпа, а научната ст/ст малка. Същото може да се прави и със сонди, които са по-евтини и не искат връщане обратно на Земята. По тази причина и руснаците се отказват да кацат на Луната.
92
0
 
2
 
! Отговори
God преди 8 години
Първият изкуствен спътник е изстрелян от руснаците още в 1958 г. Предаване в реално време не означава, че сигналът е получаван до Земята без забавяне (което е няколко минути) и на сигналът не му трябват сателити, за да стигне до нас. Относно горивото за преодоляване на лунната гравитация, според НАСА астронавтите са имали гориво за още 17 секунди процедура по кацане и достатъчно, за да се върнат. С други думи ако не бяха кацнали още 17 секунди щяха да отменят прилуняването.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има достатъчно много доказателства затова, че американците са били на Луната, а това е най-*** от тях. С такива глупости само се налива вода в мелницата на и бездруго умопомрачените рyсофилистици. Дори техния кумир Ванга е документирано, че е "видяла" как хората са кацнали на Луната, но са запазили огромна част от това, което са видели, в тайна...
90
10
 
1
 
! Отговори
Ланголиер преди 8 години
На всички отворковци ще им кажа че, няма как да за да се преодолее лунната гравитация е трябвало още два пъти по толкова гориво с което са разполагали, само от там трябва да се замислят верующите люде :) .
89
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, като са кацали, защо спряха?
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чюгуни, открихте ли сянката на знамето или още търсите ?
87
5
 
8
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
За недоучилич панелен л.у.м.***.н всяко постижение на хората се измерва с шоския възглас като видял жирафа-Е те таково животно нема!?Той и съветския гении не може да конструира бензинов инжекцион пък иначе са великани?!Но в света на джуджетата!За съжаление!!!!
86
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 136Много си забавен, дай да видя поне една от многото снимки !!!
85
0
 
3
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
Po vremeto na komunizma v Rossiq horata ne znaeha kakvo pravqt tehnite sanarodnici v sasedna oblast/zaradi strogata "sekretnost"/,a sega vsichki tragnali da osporvat,tova,koeto e stanalo na 3000 00km ot tuk.Pazi Boje slqpo da progledne.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През деня на лунната повърхност небето е абсолютно черно и не се виждат никакви звезди заради големия контраст който се получава при отразяването на слънчевите лъчи. Иначе през нощта (откъм тъмната страна на луната) гледката със сигурност ще е впечатляваща.
83
13
 
2
 
! Отговори
Хм преди 8 години
До Анонимен 127Да,ЛЕКОВЕРНИ.Сигурно е така .Ти сигурно си се презобил с Холивудски сапунки дето спасяват света през 5 минути и ходят до Луната ей така просто за кеф през неделните почивки . Че и на ракета ме качваш . Я се събуди . Значи отиват до Луната и до там . И следващите години с триста зора успяват само да се измъкнат от атмосферата .И вместо ракети за полети до луната в което би трябвало да имат опит строят совалки /проекта се провали, нали знаеш? НАСА днес само реквизит за филми има.